Fırat Üniversitesi '41. Mühendislik Dekanları Konseyi' Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

41. Mühendislik Fakültesi Dekanlar Konseyi toplantısı bu yıl yaklaşık 100 Mühendislik Fakültesi Dekanının katılımıyla Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Elazığ'da yapıldı.

Fırat Üniversitesi '41. Mühendislik Dekanları Konseyi' Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ile birçok üniversitenin Mühendislik Fakültesi Dekanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşması yapan Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, 41. MDK toplantısını Elazığ Fırat Üniversitesi’nde yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün birlikte olmak ve bu toplantıda birçok sorunumuzu konuşmak, paylaşmak, yeni öneriler geliştirmek için buradayız. Bildiğimiz gibi üniversiteler bilginin tek kaynağı olmaktan çıkmış durumda. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişim yaşamımızı ve toplumun yapısını bu denli değiştirmişken yeni öğretim ilişkilerini oluşturmuşken bu değişim ve dönüşüm içinde yetişen gençlerimizin iyi mühendis olarak yetiştirmenin yollarını birlikte bu toplantıda arayacağız. Yetkin mühendislik konusunu yeniden gündeme getirmemiz lazım. Özellikle deprem olayı, bizim artık kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Nitelikli eğitim programlarını çalışıyoruz. Endüstri 4.0’ı konuşuyoruz. Bizim için gerçekçi olanı ele alıyoruz” dedi.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise, 41. Mühendislik Fakültesi Dekanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, bu toplantıda Mühendislik Fakültelerinin eğitim-öğretim, kontenjan, mezunların istihdamı gibi birçok eksendeki güncel konuların ele alınacağını belirtti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise “Üniversitemiz, yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahip. Hâlihazırda 18 fakülte, 3 yüksekokulu, 9 meslek yüksekokulu ve 4 enstitü ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün de ülkemizin çok farklı üniversitelerinden dekan hocalarımız bir araya geldiler. Buradaki dekan hocalarımız da muhakkak ülkemizde mühendislik alanının gitmekte olduğu yolu, mühendislik alanından müracaatlarımız yeni gelişmelere nasıl uyarlanabilir veya revize edilebilir gibi konular üzerinde çalışmalar yapacaklar. Bu çalışma rapor haline getirilecek. Hocalarımız, bunu muhakkak YÖK ile paylaşmış olacaklar. Böylece ülkemizin yararına, ülkemizde mühendisliğin gelişmesi için milli teknoloji hamlelerinin bu coğrafyadan gerçekleşebilmesi için muhakkak YÖK’e ışık tutacaktır. Bu yüzden hocalarımızın bugün ve yarın yapacakları çalışmanın çok kıymetli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

2 gün sürecek olan 41. Mühendislik Fakültesi Dekanlar Konseyi toplantısı çeşitli oturumlar ile sona erecek.