Etkin Ve Sıradışı Sendikacılık

19 Yıldan bu yana görev yaptığı Elazığ Belediyesi'nde personelin sevgi ve saygısını kazanan, mütavaziliği, sosyal yönü ve problem çözmedeki başarısı ile öne çıkan, Özel Kalem başta olmak üzere birçok birimde görev yapan ve şu an Kültür Müdür Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten Ahmet Fethi Koç, Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanlığı seçimlerinde en güçlü aday olarak öne çıkıyor.

Etkin Ve Sıradışı Sendikacılık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde 19 yıldan bu yana hizmet veren ve şuan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten Ahmet Fethi Koç, Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanlığına adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
Belediye çalışanları ile kurduğu samimi ve sıcak dostluklarla öne çıkan, geçmişten bugüne kurum personelinin birçok zorluk ve sıkıntılarının çözümüne yardımcı olan Koç, adaylığını açıkladığı Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanlığı görevinde bu çalışmalarını daha da artırarak çalışanların her konuda en büyük destekçisi olmayı hedefliyor.

BİRÇOK İŞ KOLUNDA HİZMET
Elazığ Belediyesi yanında ilçe ve belde belediyeleri,  Havalimanı, TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğü, Keban HES, İLBANK, Devlet Malzeme Ofisi gibi çok sayıda kurumda çalışan personellere hizmet veren Hizmet İş Sendikasının gücünü, imkânlarını ve varlığını üyelerinin hizmetine sunmak için yola çıktıklarını, sendikanın aktif duruma geçmesiyle üyelerine birçok sosyal ve ekonomik kazanımlar elde etme yolunda önemli adımlar atacağını ifade eden Koç, bunları yapacak güç ve iradeye sahip olduklarını dile getirdi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, EMEKÇİLERİMİZ 
Sendika Başkan adaylığında en büyük gücünün emek ve alın teriyle Elazığ Belediyesi ve diğer kurumlarda görev yapan işçi kardeşleri olduğuna dikkat çeken Koç, onların verdiği bu emek mücadelesinin her alanda karşılığını almaları ve mutluluklarına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.
Kendileri için en büyük mutluluğun Elazığ’a ve Elazığlı hemşerilerimize hizmet eden personelin  gülen gözleri olduğuna dikkat çeken Koç, çalışanların alın terinin kutsal olduğunu ve haklarının ödenemeyeceğini,  büyük bir özveri ve gayretle bu aziz diyarın gelişip güzelleşmesi adına katkı verdiklerini dile getirdi.

“BU KUTLU YOLCULUKTA GÖNÜL GÖNÜLEYİZ”
Elazığ Belediyesinde görev yapan kardeşlerimizin, Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’nın şehrimize kazandırdığı ve halkımızdan büyük takdir gören önemli projelerde alın teri, emeği ve katkısı olduğunu dile getiren Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkan adayı Koç, “ne mutlu bizlere ki; büyük bir ailenin ferdi olarak üyelerimizle birlikte  böylesi güzel bir yolculukta bir arada gönül gönüleyiz” dedi.

“HER KARDEŞİMİZ ÖNEMLİDİR VE DEĞERLİDİR”
“Sendika başkanlığında hiçbir ayrım yapmadan her bir kardeşim bizler için değerli ve bir o kadar kıymetlidir” ifadelerini kullanan Koç, “bizlere gönül veren, vermeyen her bir arkadaşımızın haklarını sonuna kadar koruyacağımı, sizlerin yanında yer alacağımı buradan belirtmek istiyorum’’dedi.

ÜYELERİMİZE DANIŞMADAN ADIM ATMAYACAĞIZ
 Sendikal faaliyetlerde üyelerin ve çalışanların görüşlerini almadan,  istişare etmeden hareket etmeyeceklerini dile getiren Koç, “bu gün bir olma beraber olma günüdür. Diğer aday olan arkadaşlarımıza da başarı ve kolaylıklar diliyorum. Hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmeden bu süreci tamamlayacağımıza canı gönülden inanıyorum.” dedi

“HİZMET VE SOSYAL SENDİKACILIK”
 Sendikacılığı iki ana başlık altında yürüteceklerini dile getiren Ahmet Fethi Koç, şunları söyledi:
“Sendikacılık faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Hizmet Sendikacılığı ve Sosyal Sendikacılık. Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak adına elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız.  Üyelerimiz bizlere meramını anlattığı anda bizler duyarsız kalırsak böylesi makamların bize nasip olmaması, olmasından daha hayırlıdır. Hiçbir arkadaşımızın dilek ve temennilerine kulak tıkamayacağımızı, onların derdiyle dertleneceğimizi hassaten belirtmek istiyorum.” dedi.

HER GÜN BİRLİKTE, YAN YANA OLACAĞIZ
Hizmet İş Sendikası çatısı altında birliktelik sağladıkları mesai arkadaşlarıyla her gün bir arada olacaklarını ve bayrağı devraldıkları yerden daha yukarı taşıyacaklarını ifade eden Koç, “personelimizin içinde bulunduğu zorlu süreci yakından takip ediyoruz. Amacımız sözleşmelerden elimizin güçlü olarak çıkmasını sağlamaktır. Tabi ki bu konuda sayın belediye başkanımızla sürekli istişare halinde olacağız ve çalışanlarımızın haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız.” dedi.

“BEN” YOK “BİZ” VARIZ
Emek, hak ve alın teri için çıktıkları bu yolda ekip arkadaşlarıyla birlikte  kendilerine  yol haritası belirlediklerini ifade eden Koç; “Ben kavramından öte biz kavramını kendimize hakim kıldık. Bu yolda gurur, kibir ve enaniyetten uzak duracağımızı, her daim istişare kavramına önem vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bu yolculukta aramızda bulunan her bir kardeşimin bizlerin yanında ayrı yeri ve değeri var” dedi.
 “ETKİN VE SIRADIŞI SENDİKACILIK HEDEFLİYORUZ”
Alışılagelmiş bir sendikacılık yapmaktan öte sıra dışı sendikal faaliyetlerini yapmaya gayret göstereceklerini ifade eden Koç, “Bizler gök kubbede hoş bir sada bırakabilmek, alın teri ve emeğiyle onurlu bir şekilde ekmek parası kazanan çalışanlarımızın hayır duasını alabilmek adına yola çıktık. Bu ulvi gaye ve amacımızın dışında hiçbir makam, mevki görevin bizler için çok da anlamlı ve değerli değil” dedi.


HEDEF VE PROJELER
Hizmet İş Başkanlığında hayata geçireceği projeleri de açıklayan Koç bunları şöyle sıraladı:

HİZMET SENDİKACILIĞI PROJELERİ
-    Kadrolu ve belper personeli ayırt etmeksizin gerekli hakların alınması
-    Belper personelinin alınmamış sendikal haklara kavuşturulması
-    Pazar mesaisinin iyileştirilmesi
-    Teknik personel usta şoför operatör vasıfsız işçi pozisyonunda çalışan personellere gerekli maaş düzenlemelerinin yapılması ve saha çalışma tazminatı verilmesi için çalışma yapılacaktır.
-    Sözleşme tarihlerinin ocak ayına alınması ve sözleşme imzalanmadan önce tüm üyelerimizin katılımıyla istişare toplantıları yapılacaktır. Sözleşmenin 1 yıllık olması için çalışma yapılacaktır.
-    Koku parasından faydalanamayan birimlerimizin bu imkândan faydalanması için çalışmalar yapılacaktır.
-    Teknik personel, usta, şoför, operatör ve vasıfsız işçi pozisyonunda çalışan personellere gerekli maaş düzenlemeleri yapılması için çalışmalar yapılacaktır.
-    Güvenlik biriminde çalışan personelimizin kimlik yenileme ücreti sendikamız tarafından karşılanacaktır.
-    Hizmet iş sendikasına mensup engelli bireylerimiz için, her yıl engelliler haftasında sendikamız tarafından bir ikramiye verilmesi sağlanacaktır. Sizler zor şartlar altında görev yapan değerli bireylersiniz. Hepinizi buradan saygıyla selamlıyorum.
-    Uygulanan ikramiye tutarı; 52 günlük ikramiye verilmesi için çalışma yapılacaktır. 52 günlük ikramiye 12 aya bölünerek çalışanlarımızın aylık kazançları daha da yüksek seviyeye çıkarılması sağlanacaktır.
-    Ramazan ve kurban bayramlarında çalışanlarımıza iki aylık ikramiye tutarı kadar yardım verilmesi için çalışma yapılacaktır.
-    8 Mart dünya kadınlar gününde bayan çalışanlarımıza bir aylık ikramiye tutarı kadar yardım verilmesi için çalışma yapılacaktır.
-    Çalışanlarımızın sabah geliş ve akşam dönüş saatlerinde ikametgahlarına gidilmesi için servis imkanlarımızın genişletilmesi için çalışma yapılacaktır.

SOSYAL SENDİKACILIK PROJELERİ
-    Personelimizin kreş imkanından faydalanması için çalışmalar yapılacaktır.
-    Yılda bir defa personelin ailesinin kullanacağı bir adet 100 defa otobüs imkanından faydalanacağı ELZ KART verilmesini sözleşmeye eklemek
-    Hastane okul dershane düğün salonu halı yıkama oto yıkama vb. İşletmeler ile görüşülüp sendika üyelerine indirimli hizmet verilmesini sağlamak.
-    İl dışında üniversite okuyan sendika üyelerimizin çocuklarına yılda bir defa Elazığ’a geliş biletinin alınması ( uçak-otobüs )
-    Üyelerimizin yakınlarının vefatlarında taziye yemeği hizmeti verilmesi ayrıca düğün ve diğer mutlu ve özle günlerde personelimizin yanında olunacak.
-    Üyelerimizin, il dışında bulunan Hak-İş’e bağlı sosyal tesislerden faydalanması için çalışmalar yapılacaktır.
-    Personelimizin faydalanacağı ÖSYM’nin yapacağı tüm sınavlar için ücretsiz kurslar açılması için çalışmalar yapılacaktır.

-    İl dışında okuyan personelimizin başarılı olan öğrencilerimize burs verilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

-    Lise ve üniversitede staj yapmak isteyen personelimizin çocukları için imkan sağlanacaktır.

“SÖZ VERİYORUM VE ÜYELERİMİZE GÜVENİYORUM”
Söz verdikleri projelerin tamamının hayata geçirileceği ve bunda kararlı olduklarını ifade eden Koç, “üyelerimize güveniyor, desteklerinin artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.” Dedi.

YOĞUN iLGi
Geçmişten bugüne Elazığ Belediyesi personeli başta olmak üzere etkili ve yetkili görevlerde bulunan bürokratlar ve yöneticilerle kurduğu sıcak ve samimi dostluklarla birçok sorun ve problemi kısa sürede çözme özelliğini ile öne çıkan ve bunu yakından gören Hizmet İş Sendikası üyeleri, bu başarılarını sendika başkanlığına taşıyacağına inandıkları için Ahmet Fethi Koç’a destek vereceklerini ifade ediyorlar.
 

Etkin Ve Sıradışı Sendikacılık
Etkin Ve Sıradışı Sendikacılık
Etkin Ve Sıradışı Sendikacılık
Etkin Ve Sıradışı Sendikacılık