Esaret Değil, Rahmet...

İlimizi etkisi altına alan ve iki gün boyunca yağan kar ile birlikte başta ulaşım olmak üzere yaşanan olumsuzluklar, Elazığ Belediyesi'nin etkin mücadelesi ile giderildi. Elazığ'ın uzun yıllardan beri beklediği kara kavuştuğunu dile getiren vatandaşlar, karın eziyet değil rahmet olduğunu ifade ettiler.

Esaret Değil, Rahmet...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde birlikte ilimizde iki gün boyunca aralıksız yağan ve yer yer 35 santimetreye ulaşan kar, günlük hayatta bazı akşamların yaşanmasına sebep olsa da vatandaşlar tarafından memnuniyet ve sevinçle karşılandı.
 

36 SAAT ARALIKSIZ YAĞIŞ
Salı günü öğlen saatlerinde başlayıp Perşembe  günü 01:00’e kadar Aralıksız 36 saat aralıksız devam eden kar yağışı, şehir içi ve şehirlerarası yollarda ulaşımın aksamasına sebep oldu. 
Yola kar lastiği ve zincir olmadan çıkan araçlar, trafiğin aksamasına ve çok sayıda kazaya sebep oldu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN HUMMALI ÇALIŞMALARI
İlimizi etkisi altına alan kar yağışına hazırlıklı olan ve tüm araç, gereç, solüsyon ve tuz hazırlıklarını aylar öncesinden tamamlamış olan Elazığ Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla şehrin dört bir yanında solüsyon, tuzlama ve yol açma çalışmalarını yürüttü.
Elazığ Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için yoğun bir programla çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürdü.

ACİL EYLEM PLANI UYGULANDI
Elazığ Belediyesi ekipleri, acil eylem planı çerçevesinde öncelikle şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda kar küreme çalışmalarını yürüterek yollardan karı temizledi, trafik akışına uygun hale getirdi. Sabah saatlerine kadar yürütülen çalışmalar sonucunda Elazığ Belediyesi, trafik akışını sağlayarak vatandaşların yaşayabileceği olası sorunları giderdi. 
 

YAYA KALDIRIMLARI KARDAN ARINDIRILDI
Günlük yaşamın aksamaması adına kar küreme çalışmalarını sürdüren ekipler tarafından, yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalar başta olmak üzere kaldırımlarda da kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi.
 

60 İŞ MAKİNASI, 285 PERSONELLE MÜCADELE
Şehrimizde etkisini artıran kar yağışı sonrasında başlattığımız karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiren Elazığ Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu kriz masası koordinesinde 285 kişilik ekip, 60 adet iş makinesi ve araçlarıyla sahaya indi.
 

24 SAAT ESASLI ÇALIŞMA
Kar yağışının başladığı andan itibaren personel değişimi yaparak kontak kapatmayan iş makineleri, 24 saat esaslı çalışmayla etkin ve yoğun şekilde karla mücadele çalışmaları yürüttü.
Ekipler,  vatandaşlarımızın ulaşımda aksama yaşamaması ve herhangi bir olumsuzluğun olmaması adına yoğun bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın neticesinde birçok noktada ulaşım sorunsuz olarak sağlandı. 
 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Kar yağışının son bulmasına rağmen çalışmalarını devam ettiren Elazığ Belediyesi, ana cadde, bulvar, toplu ulaşım güzergâhlarından sonra mahallelerdeki tüm sokak ve caddeleri kardan arındırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bundan sonraki süreçte de tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürecek olan Elazığ Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepleri de anında değerlendiriyor.
 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULANILMALI
Elazığ Belediyesi, toplu taşıma araçlarının güzergâhlarında ulaşım hizmetlerini sürdürdüğü belirtilerek, vatandaşları zorunlu durumlar dışında toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, trafiğe çıkacak araçların da kar lastiği takmalarını, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmalarını konusunda uyardı.
 

EVDEN ÇIKAMAYANLARIN İHTİYACI KARŞILANDI
İki gün süresince devam eden kar yağışı sebebiyle  karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Elazığ Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla evlerinden çıkarak ihtiyaçlarını temin edemeyen vatandaşların da imdadına yetişti.
Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ihtiyaçlarını temin edemeyen ve konaklama ihtiyacı olan vatandaşlarımız için ekiplerimiz 7/24 görev başındadırlar. Vatandaşlarımızın 0424 225 1921 ve 153 Beyaz Masa ile irtibat sağlamaları halinde ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından karşılanacaktır” denildi.
 

PERŞEMBE VE CUMA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği için de önlemler aldı.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım araçlarımız 20 Ocak Perşembe ve 21 Ocak Cuma günü ücretsiz olarak hizmet verecektir. Hava koşullarından kaynaklı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı toplu ulaşım araçlarımızı tercih etmenizi önemle rica ediyoruz” dedi.
 

KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ÖZEL İKRAMİYE
Şehrimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışının günlük hayata olumsuz etki etmemesi için aralıksız ve 285 personelle birlikte sahada olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  bu zorlu mücadelede görev alan personelinin içini ısıtacak jest yaptı ve  kar ile mücadele çalışmalarında görevli personele 500 TL ikramiye verileceğini açıkladı. 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bu güzel haberi sosyal medya hesabından şu cümlelerle paylaştı:
 “Karla mücadele çalışmalarında görevli olan değerli mesai arkadaşlarım, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına kesintisiz olarak mesainizi sürdürüyorsunuz. Buna bizzat şahidim. Canla başla yürüttüğünüz çalışmalarınızın ve emeğinizin hiçbir şey karşılığı olmaz. Memleket sevdalısı bu güçlü ailenin fertleri olan sizlere küçük bir jestimiz var. Karla mücadele ekibimizin her bir üyesine 500 TL ikramiye. Emeğinize yüreğinize sağlık” 

İL ÖZEL İDARESİ, KÖY YOLLARINI AÇIYOR
Ülkemizle birlikte şehrimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Elazığ Belediyesi kendi görev alanına giren şehir merkezinde çalışmalarını yürütürken, İl Özel İdaresi de kapalı köy yollarını açmak amacıyla yolun bir çalışma temposu ortaya koyuyor.
 

64 İŞ MAKİNASI 150 PERSONELLE KAR MÜCADELESİ
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, sınıfında en iyi iş makineleri ve karla mücadele araçlarıyla çalışmalarını 150 personel ve 64 araçla aralıksız sürdürüyor.
Salı gününden beri çalışmalarını yürüten İl özel İdaresi ekipleri, 547 köy yolunu açma çalışmalarını yürütmekle birlikte 112 sağlık ekiplerininim 100 hastaya ulaşmasını 
 

489 KÖYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde 125, Baskil ilçesinde 58, Ağın'da 16, Alacakaya'da 10, Arıcak'ta 10, Maden'de 31, Karakoçan'da 66, Keban'da 30, Kovancılar'da 56, Palu'da 37, Sivrice'de 50 olmak üzere toplam 489 köy ile ulaşım sağlanamadığı, ekiplerin ulaşımın sağlanamayan köy yollarını açmaları için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ettiler.
 

Esaret Değil, Rahmet...
Esaret Değil, Rahmet...
Esaret Değil, Rahmet...
Esaret Değil, Rahmet...