Elazığlıların Lezzet Festivali Başlıyor

Bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivaline ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, festivalin amacının seyahat turizmi noktasında Elazığ'a katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Elazığlıların Lezzet Festivali Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Tarhan; “Bu yıl 5.’sini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğumuz Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivalini ilerleyen zamanlarda başka tanıtımlara kapı açmak adına çok fazla önemsiyoruz. Çünkü; bu festivaldeki amacımız Türkiye'nin en zengin ikinci mutfağı olan Elazığ mutfağını tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtarak insanların ilgisini Elazığ’a çekip özellikle seyahat turizmi noktasında ilimize katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz organizasyonları başarılı bir şekilde yürüttüğümüze inanıyoruz. Elazığ tarihiyle, kültürüyle, mutfağıyla çok kıymetli bir şehir.  Bugün bir sürü medeniyete ev sahipliği yapmış Harput’umuzun, Hazar Gölümüzün, Keban Barajımızın olması şehrimizi turizm noktasında cazip bir şehir haline getiriyor.  Çevremize baktığımız zaman da mutfağıyla ön plana çıkmış şehirlerin seyahat turizminde önde olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Bizlerde bu amaç ve gaye ile mutfağımızı hak ettiği yere taşımak ve Elazığ’ın ismini daha çok ortamlarda duyurmak adına büyük festivaller düzenliyoruz. Dolayısıyla bugüne kadar katettiğimiz yol çok başarılı. İnanıyorum ki şehrimizin mülki amirlerinin ve Elazığ halkının desteği ile festivalimiz yıllarca devam edecek ve şehrimize önümüzdeki yıllarda ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali 29 Eylül’de Cuma Günü başlayıp 1 Ekim Pazar günü sona erecek. Festivalin yoğun bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

 

HABER/AYLİN SOLMAZ 

 

 


 

 

Elazığlıların Lezzet Festivali Başlıyor