Elazığlı lise öğrencilerinin büyük başarısı

Elazığ'da bulunan Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kontrol Bende Projeleri ile TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge birincisi oldu.

Elazığlı lise öğrencilerinin büyük başarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bulunan Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kontrol Bende Projeleri ile TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge birincisi oldu.

Malatya’da 3-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’deki ortaöğretim kurumları projeleri ile katıldı. Proje yürütücülüğünü Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tolga Berberoğlu’nun yaptığı yarışmaya 9 Bilişim-A sınıfı öğrencileri Sefa Demir, Ali Saltık, Turgut Yazılım, yapay zeka teknolojilerini kullanarak Kontrol Bende Projeleri ile katılarak bölge birincisi oldu.

Çalışmaları hakkında bilgi veren koordinatör öğretmen Tolga Berberoğlu, ’’Kontrol Bende adlı projemiz ile şantiye alanlarında yapay zeka teknolojisini kullanan öğrencilerimiz, bu sayede iş sağlığı ve güvenliğini almayan ve gerekli koruyucu ekipmanı takmayan çalışanları tespit ederek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamakta, iş güvenliğini en üst seviyeye çıkarak iş kazalarını minimum düzeye indirmektedir’’ dedi.

Elazığlı lise öğrencilerinin büyük başarısı