Elazığlı Kadınlar, Bağımsız Aday Prof. Dr. Yasemin Açık'a Sahip Çıktı

Gönüllü Kadınlar Platformu tarafından Elazığ'ın Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık için 'Kadın Dayanışması' programı düzenlendi. Gerçekleştirilen programda büyük bir coşku yaşanırken Prof. Dr. Yasemin Açık, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Elazığlı Kadınlar, Bağımsız Aday Prof. Dr. Yasemin Açık'a Sahip Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, Gönüllü Kadınlar Platformu tarafından düzenlenen “Kadın Dayanışması” programına katıldı. Yıllarca destek sağladığı ve birlikte yol yürüdüğü Elazığlı kadınlar Prof. Dr. Yasemin Açık’ı sevgi seliyle karşıladı.

TOPLANTI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ, KADINLAR SALONA SIĞMADI

Gönüllü Kadınlar Platformu adına söz alan Eğitimci Çiğdem Arslanmirza, “Elazığ’ın ablası Türkiye’nin Yasemin ablası olacak. Cesareti, dik duruşu, projeleri yatırımları, mütevazi duruşu, azmi ile gönüllerimizde açıp dal budak açtı” dedi.

Kadınlara seslenen Bağımsız Aday Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bugün kendimi çok güçlü hissediyorum. Bugün beni her zaman canı gönülden destekleyen bacılarımla, ablalarımla, kardeşlerimle gurur duyuruyorum. Bugün her biri başarı hikayesi yazmış, çalışan, üreten, anne, eş, kardeş, bacı olan ve her koşulda bu toplumun mimarı olan kadınlarla gurur duyuyorum” dedi.

“ELAZIĞ SENİNLE GURUR DUYUYOR”

Hep bir ağızdan “Elazığ seninle gurur duyuyor” sloganları atan kadınlara hitabını sürdüren Prof. Dr. Açık, “Biz bugün sizlerle ilk kez buluşmuyoruz. Biz sizinle Elazığ iş kadınları derneğinde birlikte çalıştık, biz sizinle hanımeli göz nuru projesini yaptık, biz sizinle güç birliği projesini yaptık. Biz sizinle kadınların çok yönlü güçlendirilmesi için yığınla proje yaptık, birlikte emek verdik. Biz sizinle çarşıda pazarda iftarda bayramda koronada depremde birlikte hareket ettik. Biz biz sizinle bu şehirde yaşadık, büyüdük, çalıştık” ifadelerini kullandı.

“SİZLER İSTEDİNİZ BEN SİYASETTE YER ALDIM”

Hemşerilerinin teşvikleri ile siyasete girdiğini ifade eden Elazığ’ın Bağımsız Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Sizler her zaman temayülde, anketlerde Yasemin Açık’ı birinci yaptınız. Ama kısmet değilmiş, kısmet bugüneymiş. Biliyorsunuz seçimlerde kadınlara listelerin sonunda sırf kadın kotası verilmek için yer veriliyor. Biz kota istemiyoruz, toplumun yarısını oluşturan kadınların, seçme ve seçilme hakkını eşit düzeyde kullanmasını istiyoruz. Çünkü biz kadınlar zaten emek verip başarırız, o nedenle mutlaka ilimizin milletvekili aday listesinde hem de Türkiye genelinde temsil oranlarının artması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte sizlerin desteği ile sizler için koşan mücadele eden bir kadın milletvekiliniz olacak. Biliyorum ki sizler bu toplantıdan sonra her biriniz yakınlarınızı, akrabalarınızı arayacaksınız ve benim için destek isteyeceksiniz. Beni güçlü bir şekilde meclise gönderin ki, tüm Türkiye, Elazığ kadınlarının sesini duysun” dedi.

“BENİM ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK”

Kadınların coşkusu ile konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Açık, “Beni destekleyin bana güvenin benim alnım açık, başım dik, ben Elazığ’ın temsilcisi olacağım. Benim bugün her şeyden çok sizin desteğinize, duanıza ihtiyacım var. Biliyorsunuz ki, bu bacınız Elazığ’da doğdu, yatırımlarını Elazığ’da yaptı, akademik çalışmalarını Elazığ’da tamamladı. Bundan sonra siyasi çalışmalarını da Elazığ’da sizlerin desteği ile daha güçlü bir şekilde sürdürecek. Ben Elazığ kadınlarının sorunlarını biliyorum, bununla ilgili çok çalışma yaptım. Hep birlikte ortak akılla kadınların yaşamının her alanında daha etkin ve yetkin yer alması için mücadele edeceğiz. Ücretsiz çocuk bakım evleri açtıracağız. Kadınların istihdamını ve girişimci kadınların yatırımlarını destekleyeceğiz. Kadına yönelik şiddete karşı çıkacağız. Her kardeşimin derdi benim derdim. Elazığ benim sevdam, ben her koşulda Elazığ’ın ve Elazığlıların, kadınların, gençlerin, hemşerilerimin yanında olacağım. Geçmişte de burada oldum, gelecekte burada olacağım bu can bu beden de olduğu sürece ben sizinle birlikte olacağım” şeklinde konuştu.

PROF. DR. AÇIK TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gün boyu ziyaretlerini sürdüren Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ Bingöllüler Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Ali Barhturmuş ve dernek üyelerinden destek istedi.

Prof. Açık ardından da Sivriceliler Derneği Başkanı Çetin Özmen ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşlarını dinlemeye gayret gösteren Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ Musiki Konservatuar Derneği Başkanı Hakan Çağlayan ve yönetimi ile de bir araya gelerek, şehrin kültürü ve müziği ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Açık’ın son durağı ise Elazığ Müteahhitler Derneği oldu. Prof. Dr. Yasemin Açık yaptığı her ziyarette ilgiyle karşılandı.