Elazığ Siyaseti Hizmet İçin Kenetlendi

Gazetemiz İmtiyaz sahibi ve Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk'ün dün köşesinde 'Siyasette Yumuşama ve Elazığ' başmakalesinin hemen ardından ilimizdeki milletvekillerinin Maden İlçesinin sorunlarını birlikte gündeme getirip görüşme açıklamaları, siyasette yumuşama ve şehrin problemlerine ortak sahip çıkma konusundaki karşılıklı iyi niyet ifadeleri tüm ülkeye örnek oldu.

Elazığ Siyaseti Hizmet İçin Kenetlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRTÜRK’TEN SİYASİLERE ÇAĞRI

Gazetemiz imtiyaz sahibi Serkan Gürtürk; Haber Ayrıntı Gazetesi’nin bu haftaki sayısında yer alan köşe yazısında şunlar yazmıştı: 
“Tüm siyasilerimiz, tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak Elazığspor’un şampiyonluk mücadelesinde el ele ve omuz omuza verdiler. Ruh ve gönül birliğinin oluşmasında önemli bir görev üstlendiler. Tüm milletvekillerimiz, siyasi parti il başkanlarımız ve her siyasi görüşe mensup hemşerilerimiz, bu başarının hem ortağı, hem mimarı hem de bunu birlikte kutlayan kardeşleri oldular. Ne mutlu bize. Ne mutlu Elazığlılara. 
Ortak paydalar ve kırmızıçizgilerimiz üzerinde birleşebiliyorsak daha birçok konuda da birleşmemizin ve şehir adına kenetlenmememizin önünde hiçbir engel olmaz. 
Söylememiz şu ki ulusal siyasette başlayıp, Elazığspor’un başarı vesilesiyle ilimizde de en güzel örneği yaşanan siyasi diyalog ve Elazığ’ın menfaatleri etrafında oluşacak güç birliğinin artarak devam etmesi hem şehre hem de siyaset müessesine katkı sunacaktır.
Kavgadan, gereksiz polemiklerden ve faydası olmayıp sırf siyasi hasım olmayı vurgulama adına yapılan açıklama ve sözlerden çok çekti bu ülke ve şehir. 
Herkesin siyasi görüşüne, partisine ve felsefesine saygı duyuyoruz. Ama tüm bu farklılıklara rağmen şehrin ortak menfaatlerinde buluşmayı başaracak ve bunu Elazığ’a yansıtacak bir siyasi kadromuzun olduğunu da biliyoruz. Ve yine inanıyoruz ki milletvekillerimiz ve diğer siyasilerimiz bu konuda şehri hayal kırıklığına uğratmazlar.”

İLK ÇAĞRI IŞIKVER’DEN

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk’ün siyasilerimize çağrısı milletvekillerimizde  karşılık buldu. 
Bu konuda ilk çağrı MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’den geldi.   Maden ilçesi ve Madenlilere verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurgulayan bir açıklamada bulundu. İlçeye ve orada yaşayan insanlara karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirten Işıkver, Maden'in yaşadığı sorunların çözümü için tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. 

“KALDIRILMAYAN HAFRİYAT SİYASETİN BAŞARISIZLIĞIDIR”

Açıklamasında, özel bir firma tarafından yıllardır kaldırılmayan hafriyatın siyasetin bir başarısızlığı olduğunu ifade eden Işıkver, bu konuda şahsen de sorumluluk hissettiğini belirtti. Maden’i ve Madenliyi kaderine terk etmeyeceğine dair söz veren Işıkver, bu mücadelede gücünün yetebileceği noktaya kadar çaba göstereceğini dile getirdi.


 "SİYASETİ BİR ARAYA GELMEYE DAVET EDİYORUM"
Işıkver, Türk Devleti'nin dünyanın en büyük imar faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ve deprem sonuçlarıyla mücadelede başarılı olduğuna dikkat çekiyor. "Çok basit hamlelerle kurtulacağını bildiğimiz Maden’e yapılması muhtemel hizmetleri kim engelliyor ise tarih ve vicdanlar önünde vebal altındadır," diyen milletvekili, Maden ilçesinin sorunlarına çözüm bulunması için tüm siyasi partilere birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Temaslarını sürdüreceğini, meclis kürsüsünde konuyu gündeme getireceğini ve bakanlıklar nezdinde görüşmeler yapacağını belirten Işıkver, Maden ilçesine gereken hizmetlerin sunulması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Açıklamasını, Elazığ kamuoyunu saygı ile selamlayarak sonlandıran Semih Işıkver, Maden için çaba göstermeye devam edeceğini vurguladı.

IŞIKVER: “BİR ARAYA GELELİM” 

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ milletvekili Semih Işıkver’in açıklamasına ilk yanıt Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan geldi. Açıkkapı paylaşımında; 
“Sayın Semih Işıkver vekilimiz #Maden İlçemiz ile ilgili olarak tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etmiş.
Sonuna kadar destekliyor, Sayın Vekilime katılıyorum.
Tüm milletvekilleri olarak bir araya gelip Maden ile ilgili atılması gereken ne adım varsa bu adımları birlikte atmaya ben hazırım.

26.Dönem vekilliğimden başlayarak sürecin başından itibaren takip ettiğim #Maden İlçemiz ile ilgili neler yapılmış, şu anda neler yapılıyor, neler yapılmalı ortaya koyup, süreci birlikte takip edebiliriz diye düşünüyorum.” ifadelerle yanıt verdi.

MİLLETVEKİLİ KELEŞ’TEN DE CEVAP GECİKMEDİ
"DERDİMİZ DE SEVDAMIZ DA ELAZIĞ”
MHP Milletvekili Semih IŞIKVER’in siyasi partiler olarak bir araya gelerek Maden ilçemizle ilgili görüşme teklifini olumlu değerlendiriyoruz.
Biz de #Maden İlçemizin beklenti ve talepleriyle ilgili olarak, tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi çağrısında bulunuyoruz. Maden’imiz için Madenli değerli hemşehrilerimiz için atılması gereken her türlü adımı birlikte atmaya hazırız. Çünkü hepimizin ortak derdi de sevdası da Elazığ ve Elazığ’ın tüm ilçeleridir." ifadelerine yer verdi.

IŞIKVER:  “VAR OLUN…”
Ak Parti milletvekillerinin MHP’li Işıkver’in çağrısına olumlu cevap vererek sorunu çözme noktasında ortak hareket etmesi sonrası bir açıklama daha yapan Işıkver, şunları söyledi:

“Var olun..
Allahın izniyle el birliği ile Maden’imizi koruyacağız..
Teşekkürü borç bilirim, Allah razı olsun.”
Cumhur ittifakı milletvekillerinin Maden’in sorularının çözümü noktasındaki ortak hareket etme konusunda gayret gösterme açıklamaları, ilimizde siyasetin şehrin sorunları söz konusu olduğunda aynı yapıcı dili kullanmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.
Cumhur İttifakı milletvekillerinin Maden ilçesinin yaşadığı sorunların çözümü noktasında ortaya koydukları bu diyalog ve ortak hareket etme sürecine daha önce Maden’in sorunlarını mecliste ve değişik platformlarda gündeme getirip yetkililere çağrıda bulunan CHP Milletvekili Gürsel Erol’un da katılıp katılmayacağı merak ediliyor.