Elazığ Pazar'a Odaklandı

Aday Adayları kadar vatandaşın da sabırsızlandığı konuyla ilgili kamuoyunu rahatlatan açıklama Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Adaylar 7 ve 15 Ocak'ta açıklanıyor.

Elazığ Pazar'a Odaklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz tüm yerel seçimlerde adaylarını genelde Kasım ayı ortalarında kamuoyuna duyuran Ak Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için adaylarını açıklamakta oldukça gecikti.

TİTİZ VE DETAYLI ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Ak Parti aday belirleme süreçlerinde çok titiz bir çalışma yaparak tüm katmanlarının görüşlerini aldı.
Şehirde; “Kimi Belediye Başkanı görmek istersiniz” sorulu anketlerle birlikte memnuniyet anketleri yapan, kamuoyu yoklamaları, teşkilat mensuplarına yönelik temayül yoklamalarının ardından en son milletvekilleri ile ana kademe başkanlarının görüşleri alınarak aday belirlenme çalışmaları yürütüldü.

SER VERİLİP SIR VERİLMEDİ

Ak Parti’de Kasım ayı başlarından itibaren başlayan bu süreç ve öne çıkan isimlerle ilgili çok titiz bir çalışma yapmakla birlikte dışarıya herhangi bir bilgi sızmasına müsaade edilmedi. 
Sürecin içinde bulunanlar kadar çalışmalara teknik destek veren hiçbir yetkili aday konusunda net bir bilgi vermedi.

ÇELİK’TEN MERAKLARI GİDEREN AÇIKLAMA

Kamuoyu kadar adayların da heyecanlı ve gergin bekleyişi Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarıyla netliğe kavuştu.
Çelik, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olacak isimlerin bazılarının Pazar günü,seçim beyannamesinin ise 15 Ocak'ta açıklanacağını duyurdu.
AK Parti'de Belediye Başkan adayları 7 ve 15 Ocak'ta açıklanacak.
Çelik, Ak Parti'de hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İLK AÇIKLAMA İSTANBUL HALİÇ KONGRE MERKEZİ’NDE

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Adaylarımızın bir bölümünü açıklayacağımız ilk toplantıyı bu Pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz.” Diyerek ilk gurup belediye başkan adaylarının açıklanacağı Pazar gününü işaret etti.

İKİNCİ TOPLANTI ANKARA’DA

Ak Parti seçim beyannamesinin 15 Ocak'ta açıklanacağını ifade eden Çelik"kalan adaylarımızı da o gün açıklayacağız" şeklinde konuştu.

BUGÜNÜN ŞARTLARINA UYGUN BİR BEYANNAME

Seçim beyannamesi çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Çelik, hem Ak Parti'nin belediyecilik geleneğinin ana esaslarını hem de bugünün şartlarına, ihtiyaçlarına hitap eden söylemleri, projeleri içeren bir beyanname açıklayacaklarını söyledi.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Yerel seçimler için diğer partilerle iş birliği çalışmalarındaki son durumun sorulması üzerine, şu an görüşmelerin sürdüğünü, sonuçlandığında gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etti.

ELAZIĞ’DA HEYECANLI BEKLEYİŞ
Ak Parti adaylarının açıklanmasının gecikmesi ilimizde de heyecanlı bir bekleyişe sahne oluyor. Beş olan aday adayı sayısının üst kurulda iki isme indiğini ifade eden siyasi gözlemciler,burada kıyasıya bir yarışın yaşandığını dile getiriyorlar.

SIZAN BİLGİ YOK

Ak Parti Genel Merkezinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında aday belirleme toplantılarına devam eden üst kurul,çok sayıda Büyükşehir ve İl Belediye Başkan adaylarını belirledi.
İsimleri sır gibi saklanan adayların kimler olacağına dair bazı öngörülerin kesin bilgi olmadığını ifade eden siyasi gözlemciler, aday belli olsa bile bunun son dakikada değişme ihtimali olduğunu dile getiriyorlar.

TARAFTARLARIN HEYECANI DORUKTA
Elazığ Belediye Başkan adayının açıklanmasına saatler kala adayların etrafında oluşan taraftarların heyecanlı paylaşımları da sosyal medyada sıklıkla yer alıyor.
Kendi destekledikleri ismin aday olacağı yönündeki beklentilerini dışa vuran sabırsız taraftarların paylaşımları kendi cenahında memnuniyet oluştururken karşı tarafa moral bozukluğu olarak yansıyor.

NET BİR BİLGİ YOK

Güçlü olan her iki adayın taraftarlarının sonucu ilan eder mahiyetteki paylaşımların rağmen ciddi kaynaklara dayandırılan bir kararın hala olmadığını dile getiren siyasi gözlemciler, komisyon üyelerinin görüşlerini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son kararını kendi önündeki ajandaya not ettiği ve hangi ismi aday olarak yazdığına dair komisyon üyelerinin dahi bilgisi olmadığı ifade ediliyor.

EKİPLER HAZIR

Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacak ve ilk grup Belediye Başkan adaylarının açıklanacağı toplantı için ise hazırlıklar yapılıyor.
Aday adayları, kendilerine Cumartesi günü bildirilecek kararın ardından ekiplerin Haliç Kongre Merkezine yönlendirecek ve burada güçlü bir görüntü verilecek.

UÇAK BİLETLERİ ALINDI

Kendi desteklediği ismin aday olacağına inanan çok sayıda Elazığlının Pazar günü İstanbul’da yapılacak aday tanıtım programına katılma amacıyla yer ayırttığı ifade ediliyor.