Elazığ İçin Hemen Şimdi

14 ve 28 Mayıs Seçimleri, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zaferiyle Sonuçlandı. Kabine Açıklamalarının Ardından Tbmm Başkanı Seçimiyle Birlikte Yasama ve Yürütme Erkleri Görevlerine Başladılar. Elazığ Milletvekilleri ise Yeni Dönemde Birlikte Hareket Etme Konusunda Görüş Birliği İçinde Olduklarını Ortaya Koydular.

Elazığ İçin Hemen Şimdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Bu kapsamda, yeni kabinede yer alan isimler şu şekildedir:


Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz (AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı)

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç (Son dört dönem AK Parti  Bartın milletvekili ve 27’nci dönem AK parti Grup Başkanvekili)


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş (Eski Cezayir Büyükelçisi)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan (Eski Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki 


Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan (Eski MİT Başkanı)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar (Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı)

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak (Eski Gençlik ve Spor Bakanı)

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek (Eski Maliye Bakanı ve Ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcılığı)

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya (Eski İstanbul Valisi)

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy (Önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı)

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi eski Rektörü)

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler (Genelkurmay Başkanı)

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca (Önceki dönem Sağlık Bakanı)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır (Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı)

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı (Eski GÜBRETAŞ yönetim kurulu üyesi)

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat (AK Parti  Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyesi)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu (Eski Karayolları Genel Müdürü)


CEVDET YILMAZ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Cevdet Yılmaz görevlendirildi. Cevdet Yılmaz, ilimizi sık sık ziyaret eden ve şehrimizin siyasileri ve yöneticileriyle samimi bir diyalog içerisinde olan tecrübeli bir siyasetçidir. Yılmaz'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması, bakanlık bekleyen Elazığ seçmeni için önemli bir teselli kaynağı oldu. 

KURTULMUŞ, MECLİS BAŞKANI

Kabinenin açıklanması ve yemin töreninin ardından Meclis, yeni başkanını seçti. TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamada, ilk iki turda adaylar yeterli oyu alamadı. 3. turda ise AK Parti ve MHP'nin adayı Numan Kurtulmuş, 321 oy alarak 30. TBMM Başkanı seçildi. Kurtulmuş'un TBMM Başkanı olarak seçilmesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

BAŞLASIN TÜRKİYE YÜZYILI

Seçimler tamamlandıktan ve kabinenin belirlenmesiyle birlikte meclis başkanının seçimi gerçekleştirildi. Böylece yasama ve yürütme birimleri oluşturuldu. Bundan sonra her bakanlık, Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek ve kendi görevlerini yerine getirmek için önemli çalışmalar yapacak.

ELAZIĞ'IN ÖNCELİKLERİ
Kabinenin açıklanmasının ardından, ilimizin sorunlarının çözümü konusunda milletvekillerinin atak yapması bekleniyor. Seçim sürecinde sıkça dile getirilen ve çözüm aşamasında adımlar atılan sulama ve Pertek köprüsü projeleri için ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın milletvekilleriyle görüşmesi bekleniyor.

VEKİLLER ELAZIĞ İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDECEK
Yeni dönemde Cumhur İttifakı milletvekilleri ile CHP milletvekili Gürsel Erol'un Elazığ için birlikte hareket edeceklerine dair umut verici gelişmeler mevcut.

“ELAZIĞ İÇİN HEMEN ŞİMDİ”

Milletvekillerinin ortak hareket etmesi ile ilgili ilk adımı Ak Parti Milletvekili  Mahmut Rıdvan Nazırlı attı.

Nazırlı sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Kıymetli hemşehrilerim,
Tevdi ettiğiniz görevin gereği olarak Ankara'daki görüşmelerin akabinde Türkiye Yüzyılı'nda Elazığ'ı merkeze alma hususunda çalışmalarımıza hızlı şekilde başlıyoruz.

İlk olarak Elazığ'daki kurumlarımızın bilgilendirme toplantıları ile başlayacağız. Bu toplantılarda Cumhur İttifakı bünyesinde AK Partili Milletvekilleri olarak bizler, MHP Milletvekili Semih Işıkver ile katılım sağlayacağız. Ayrıca Cumhurbaşkanımız'ın tüm siyasi partilere ve toplumumuzun her bir kesimine hitap ettiği gibi "Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edelim" çağrısına binaen CHP Milletvekili Gürsel Erol da davet edilmiş ve kendisi katılacağını iletmiştir.

Akabinde seçim öncesinde planladığım "her hafta farklı bir ilçe turu"na Cumartesi günü başlayacak ve sizleri çayımızı içmeye davet edeceğim. Baskil'den "Bismillah" diyeceğiz. Zaman ve yer bilgilerini sosyal medya üzerinden paylaşacağım. 

Elazığ'ı el birliği ile parmakla gösterilen ve herkesin "Elazığlı olmak ayrıcalıktır" dediği bir seviyeye getirmek için çalışacağız.
Makam hevesi ile değil, sorumluluk bilinci ile Elazığ için hemen şimdi.”

ÖZLENEN TABLO

Milletvekillerinin Elazığ’ın sorunlarının çözümünde bir araya gelmeleri ve süreçleri birlikte takip etme yönünde irade ortaya koymaları şehirde de memnuniyetle karşılandı.
Siyasi çekişme ve polemiklerden uzak, şehri merkeze alan çalışmalarda siyasi parti farkı gözetmeksizin oluşan bu birliktelik şehre daha çok hizmetin gelmesine sebep olacak ve kazanan Elazığ olacak.