Elazığ'dan Bakan Olacak mı ?

Chp'nin Elazığ'a gelen 'Ekonomi Masası'nda ülke ekonomisinin nasıl düze çıkacağına yönelik açıklamalarla birlikte Elazığ'ın kalkınmada pilot il yapılmasına yönelik projeler dile getirildi. Ortak televizyon programına katılan Chp Sözcüsü ÖZTRAK'ın 'iktidarımızda Chp'den bir Bakan olacak' açıklaması, bu isim Gürsel EROL' mu olacak sorularını da beraberinde getirdi.

Elazığ'dan Bakan Olacak mı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekilleri;  Akif Hamzaçebi ve Turan Aydoğan, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İzmir Milletvekili Bedri Sertel, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve programlara katılmak üzere  Elazığ’a geldi.

CHP’NİN A TAKIMI ELAZIĞ’DA

CHP heyeti,  Sivil Toplum Kuruluşları ve iş dünyasıyla yaptıkları toplantının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. 
 Elazığ’ın ekonomik problemleri masaya yatırıldığı toplantılarda STK temsilcilerinin görüşleri ve sorunlara yönelik hazırladıkları dosyalar alındı.
 Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye’deki ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Milletvekili Gürsel Erol da CHP’nin A kadrosunun Elazığ’ın sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Elazığ’da bulunduğunu vurguladı.

EROL: “ELAZIĞ’IN CHP’DE FARKLI BİR AYRICALIĞI VAR” 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla Elazığ’da Ekonomi Masası’nın kurulduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol. “Partimizin ekonomideki kurmay kadrosunun, geçmişte deneyimi olan, devletin içerisinde önemli görevler alan milletvekillerimizin, STK’lerde görev alan arkadaşlarımızın bugün Elazığ’da bulunması Elazığ için de ilin milletvekili olarak benim için de Cumhuriyet Halk Partisi için de bir ayrıcalıktır” dedi.

ELAZIĞ, PLANLAMA KURBANI
Elazığ’ın üç tarafı sularla çevrili bir yarımada olduğu halde tarım alanlarıyla suyu buluşturamadığını dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol. “Tarımda inanılmaz sorunlarımız sıkıntılarımız var. Şehir planlanmadığı için, şehrin gelişimini tam anlamıyla sağlayamamışız. Bu kentte yaşanan ciddi temel sorunlar var. Biz bu kente hizmet endeksinin siyasete oturtarak önümüzdeki seçim kampanyasını; devletin kötü yönetildiğini, hangi adayın daha niteliksiz, vasıfsız olduğunu değil, kendi ayrıcalıklarımızı, farklılıklarımızı ve bu şehir için bu ülke için değerlerimizi ortaya koyarak Elazığlı hemşehrilerimizin huzuruna sunacağız” dedi.

ÖZTRAK: “EKONOMİ YÖNETİLEMİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise ekonomik gelişmelere ilişkin yaptığı sunumda, 1,5 yılda 36 ili ziyaret ettiklerini, yurttaşlarla, iş dünyasının sorularını dinlediklerini ve sorunlara çözüm önerilerini aktardıklarını dile getirdi. Öztrak, burada Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı sunumda, ülke ekonomisine dair bilgiler verdi. Öztrak, Türkiye’nin büyüme modelinin iflas ettiğini ve ekonomik krize neden olduğunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile de ülkenin kurumlarının tahrip olması sonucu yönetim krizi ortaya çıktığını ve son olarak da koronavirüs pandemisiyle ile Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle beraber de ülkede buhran oluştuğunu söyledi.

KABİNEDE ELAZIĞLI BİR BAKAN OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak ile CHP Milletvekili Gürsel Erol;  Kanal 23 ve Kanal Fırat canlı yayınına katılacak deneyimli gazeteciler  Elif Doğan ile Canan Gedik Ay’ın sorularını cevaplandırarak  önemli açıklamalarda bulundular.
Öztrak, programda ülke ekonomisinin mevcut fotoğrafını çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. Merkez Bankasının kendi haline ve özgür bırakılması halinde enflasyonun düşürülebileceğini dile getiren Öztrak, Elazığ’ın da önemli potansiyellere sahip bir iş olduğunu ve iktidarlarında; tarım, sanayi ve turizme büyük destekler vereceklerini dile getirdi.
Millet ittifakı iktidarında Elazığlı bir ismin kabinde Bakan olacağına ve Elazığ’ın bunu hak ettiğine vurgu yapan Öztark, sunucuların “bu isim kim olacak?” sorusuna ise, “Elazığlı olacağına göre demek ki bilinen ve tanınan biri olacak” dedi. 

EROL: POLEMİK OLUŞTURAN SORULAR YERİNE BAKANLIĞI SORUN

Programa katılan ve Elazığ’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini sıralayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a, “HDP 6’lı Masanın neresinde?” sorusunu soran Elif Doğan ve Canan Gedik Ay’a cevaben “peki ben size bir soru sorayım, böylesine polemik oluşturacak soru sormak yerine Elazığ’ın bir Bakan'ı olacak mı diye soru sormanız daha doğru olmaz mı” diye karşılık vermesi, söz konusu  Bakan'ın kendisi mi olacak sorularını da beraberinde getirdi.