Elazığ'da Pazar Tezgahlarında Son Durum Ne?

Elazığ'da alışveriş yapmak amacıyla pazarları tercih eden vatandaşlar, meyve fiyatlarındaki pahalılık nedeniyle meyve tezgahlarının yanından bile geçemiyor.

Elazığ'da Pazar Tezgahlarında Son Durum Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sebze ve meyve fiyatlarına yapılan zamlar pazarcı esnafının satışını zorlaştırıyor. Özellikle meyve fiyatları cep yakıyor.

PAZARDAN MEYVE ALMAK ARTIK LÜKS

Pazar esnaflarından olan Zülfü Bey; “Fiyatlar ister istemez biraz yüksek. Ama sebze fiyatları meyve fiyatlarına göre daha uygun. Meyve fiyatlarımız yüksek ve sürekli artıyor. Artık herkes meyve alamıyor” Şeklinde konuştu.

BU HAFTAKİ PAZARTESİ PAZARINDA SEBZE VE MEYVE FİYATLARI

Domates(kg): 7,5 TL

Biber(kg): 7,5TL

Salatalık(kg):7,5 TL

Fasulye(kg):45 TL

Patlıcan(kg): 15 TL

 

Siyah Üzüm(kg): 30 TL

Beyaz Üzüm(kg):25 TL

Şeftali (kg):30 TL

Elma (kg):20 TL

Muz(kg):35 TL

 

BAŞKAN KARAKAŞ’TAN PAZAR YERLERİNE RESTORASYON MÜJDESİ

Elazığ Pazarcılar Dernek Başkanı İlhan Karakaş, pazarcılara rahat bir çalışma ortamı sunması açısından Fevzi Çakmak mahallesi, Kırklar mahallesi ve Abdullah Paşa mahallesindeki eski Pazar yerlerinin restorasyonun yapılacağını söyledi.

Karakaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Pazarımız Pazar değil.  21. Yüzyıla girdik halen daha bir kapalı pazarımız yok.  Çaydaçıra mahallesinde bir tane yeni yapıldı. Görsel olarak güzel bir Pazar. Fakat diğer pazarlarımız kapalı Pazar demeye bin şahit ister. Fevzi Çakmak, Kırklar mahallesi ve Abdullah Paşa mahallesindeki pazarlarımız çok eski. İnşallah belediye başkanımız bu dönemde seçilirse bu dediğim yerlerdeki pazarların restorasyonunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KARAKAŞ: ÜRETİCİ HAKKINI ALAMIYOR SÖYLENTİLERİ YALAN

Sebze Meyve yetiştiricileri hakkını alamıyor tarzında söylentileri yalanlayan Elazığ Pazarcılar Dernek Başkanı İlhan Karakaş, “Sebze Meyve yetiştiricileri hakkını alamıyor tarzında söylentiler çıkıyor tamamen yalan hakkını alıyorlar. Çünkü bir emek veriyor. Kimse kimseyi kandırmasın çıkıp da sosyal medyada, televizyonlarda demesinler biz malı döktük hakkımızı alamıyoruz öyle bir dünya yok. Hiçbir üretici malı kaliteliyse malını dökmez” diye konuştu.

HABER/AYLİN SOLMAZ 

Elazığ'da Pazar Tezgahlarında Son Durum Ne?
Elazığ'da Pazar Tezgahlarında Son Durum Ne?