Elazığ'da Öğretmenler Günü Buluşması

Elazığ Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler için özel bir program düzenlendi.

Elazığ'da Öğretmenler Günü Buluşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa, Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, STK temsilcileri il protokolü ve öğretmenler katıldı.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Öğretmenler Gününü kutlayarak, “Okulu marifet ve hikmetle yöneten, eli öpülesi bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, ömrünü bu mesleğe vermiş olup Hakkın rahmetine kavuşmuş tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, eğitim ve öğretimin bir ülkenin bugünü ve yarınları olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 
“Sizler, yetiştirdiğiniz nesillerle ülkemizin geleceğini şekillendiren, yarınlarımıza yön veren baş mimarlarsınız. Sizler, en zor şartlarda dahi ülkemizin her köşesine ulaşarak eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen fedakâr çınarlarsınız. Yaklaşık iki yıl gibi bir süre bu onurlu mesleği yürüten biri olarak biliyorum ki, medeniyetimizin ihyası ve geleceğimizin inşası yolunda gösterdiğiniz üstün gayret ve mücadele tüm takdirlerin üzerindedir. Tarih boyunca medeniyetler inşa eden siz kıymetli öğretmenlerimiz, aynı inanç ve gayretle Türkiye’nin geleceğini inşa edecek yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceksiniz. Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi’yi Şeyh Edebali olmadan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Hanı Molla Gürani ve Akşemsettin olmadan düşünebilir miyiz. Elbette hayır. Sizler ailemizden sonra hayatımıza düşen ilk cemrelersiniz. Anne şefkati ve merhametiyle gözlerimizi açtığımız bu dünyada, ikinci durağımızda bizi karşılayan sizlersiniz. Bu nedenledir ki anne ve babalar olarak en kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızı hiç tereddüt etmeden sizlere emanet ederiz. Biliriz ki bir annenin şefkati ve merhameti sizlerin yüreğinde de en güzel şekilde vücut bulmuştur. En zorlu şartlarda dahi vicdanınız ve şefkatinizle dimdik ayakta durursunuz. 
Çünkü öğretmenlik; 
Her şeyden önce bir gönül işidir, bir sevdadır.
İnsanlığa adanmış bir ömürdür. 
Körpe yüreklerde koca dünyalar inşa etmektir. 
Hz. Ali’nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü kendimize düstur edinmiş bir medeniyetin mensupları olarak biliyoruz ki, sizlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerle daha güzel yarınlara ulaşacağız.”

Çocuklara ve gençlere yönelik destekleyici çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen
Başkan Şerifoğulları,  “Bu vesileyle vatan toprağının her karışı azizdir diyerek, yüreklerindeki öğretmenlik sevdasıyla, göreve koşan ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz nezdinde tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Sizlerin yetiştirdiği o fidanlar, sizlerin yolunda geleceğimizi aydınlatmaya devam edecekler. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, bir ömür yılmadan, özveriyle, aşkla geleceğimizi inşa eden siz kıymetli öğretmenlerimize, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum. Bir kez daha sizlerin ve tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.” diye konuştu. 

Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman ise konuşmasında, ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde öğretmenlerin çok büyük emeği, fedakarlığı ve gayreti olduğunu ifade ederek, “Değerli öğretmenlerimize hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenlerimiz, eğitim ve öğretim faaliyetlerini en iyi şekilde devam ettirmenin yanı sıra toplumsal sorumluklarının da gereğini yerine getirmeye devam edecekler. Bunun en güzel örneğini 2020 yılında Elazığ’da meydana gelen depremde yaşamış bir şehirdir Elazığ. Depremin hemen akabinde öğretmenlerimiz, idarecilerimiz canla başla depremin açmış olduğu yaraları sarmak için gayret gösterdiler. Onlara bütün bu emeklerinden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Program, Elazığ belediyesi Kürsübaşı ekibinin ve Öğretmen Korosu’nun mini konseriyle sona erdi.