Elazığ'da Hemsball İçin Antrenörlük ve Hakemlik Kursu Açılması Planlanıyor

2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Resmi Spor Branşı'' olarak onaylanmış Milli bir sporumuz olan Hemsball yurt genelinde hızla yayınlaşmaya devam ediyor. Hemsball Elâzığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, bu kapsamda Antrenörlük ve Hakemlik Kursu açacaklarını duyurdu.

Elazığ'da Hemsball İçin Antrenörlük ve Hakemlik Kursu Açılması Planlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemsball Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, Milli ve resmi bir branş olan Hemsball’ı Elazığ’da yaygınlaştırmak için Antrenörlük ve Hakemlik kurslarını açacaklarını açıkladı.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Polat, federasyonun ülke genelinde antrenörlük ve hakemlik kursları açarak bu sıkıntıyı giderip daha sonrada ilde çeşitli katılımlarla küçük çaplı turnuvalar yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Polat, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; ‘’Son günlerde Konya, Amasya ve Ankara illerinde kurslar açıldı ve ilimizde de başta Beden Eğitimi Öğretmenler ile görüşme yapıp antrenörlük ile beraber hakemlik kursu açmayı planlıyorum. Federasyon Başkanımız Murat bey ve başkan yardımcısı Kaan bey ile gerekli görüşmeleri yaptım. Gerekli sayı olan 30 kişilik hakemlik ve antrenörlük başvuruları tamamlayıp kursu en kısa sürede açacağız. Amacım Elazığ’da bu sporu başta milli eğitim kanalıyla beden eğitimi öğretmenlerine ek derslerinde öğrencilerine aşılamaları. Kulüp nezdinde ise birçok kulüple iletişime geçtim ve bünyelerinde Hemsball’ı alt branş olarak ekleyip bu sporu geniş kitlelere yaygınlaştıracağız. Hemsball branşı Kırgızistan, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Bulgaristan, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde yayılmaya başladı. Federasyon ülkemizde bu anlamda tüm illerde temsilcilikler oluşturulup bu sporu daha geniş kitlelere yayma hedefinde. Elazığ olarak bizde varız demek için antrenörlük ve hakemlik kursu açıp bu sıkıntıyı çözdükten sonra, turnuvalara hazırlık yapacağız. Hemen hemen her il kurslarını açıp hakem ve antrenör sıkıntılarını çözdü gibi. 12-14 Kasım tarihinde Antalya’da seminerimiz olacak. Seminerin amacı hakemlerin, antrenörlerin ve temsilcilerin eğitimi ve tanışması düzeyinde olacak. Ayrıca federasyonumuz Spor Bakanlığına bağlanması hususunda gerekli tüm yazışmalar ve görüşmeler yapılmış olup her an Spor Bakanlığına bağlanması söz konusu. Bakanlığa bağlanırsak daha rahat ve daha geniş çaplı organizeler yapabiliriz’’ dedi.

Polat; Elazığ’da ilk olarak yapacağı çalışmalar arasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN, Elâzığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi GÜRTÜK ile görüşme gerçekleştireceğini ifade etti. Görüşmeler ışığında Hemsball sporunu koordineli bir çalışma ile Elazığ’da her kesime sevdirip geliştirmek arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.