Elazığ'da Çocuklar Camide Buluştu

'Haydi Çocuklar Camiye' projesi kapsamında yüzlerce çocuk öğle namazında ELAZIĞ'DA İMAMI AZAM Camiinde buluştu.

Elazığ'da  Çocuklar Camide Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde organizasyonunu Server Yaşam Vakfı’nın yürüttüğü, 25 Ocak Sabah namazı ile başlayıp, 3 Şubat Yatsı namazı ile sona erecek, “Haydi Çocuklar Camiye” yarışmasına Elazığ dan 665 kişinin   Türkiye genelinde ise 170 bin çocuğun kayıt yaptırdığı, “Haydi Çocuklar Camiye” yarışması kapsamında 29 Ocak Pazar günü Türkiye geneli düzenlenen “Cami Buluşması” programı Elazığ da Elazığ Eğitim ve Çevre Derneği tarafından İmamı Azam camisinde   yaklaşık 200 çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi.
 

Program hakkında açıklama yapan dernek başkanı Osman GÜR; “Namazını kıl, puanları topla, ödülünü al” sloganıyla düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” yarışmasına “Elazığ da  700 e  yakın çocuğumuzun ilgi duyarak kayıt olması bizleri çok sevindirdi, bugün tüm Türkiye genelinde yapılan “Cami Buluşması” programına Elazığ da yağış ve soğuk bir kış günü olmasına rağmen, evlerinden çıkıp gelen yavrularımızı ve velilerini kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 

Dernek başkanı Osman GÜR; “Haydi Çocuklar Camiye” yarışması vesilesi ile 10 gün boyunca 5 vakit namazla buluşan çocuklarımızın, değerli velilerimizin de katkıları ile inşaallah gönüllerine işledikleri namaz aşkıyla, namazlarını kılmayı alışkanlık haline getirmelerini temenni ettiğini, onlara bir ömür başarı dileklerini iletti.

Eğitim Uzmanı Faruk KÖSE  nin Camide namaz kılmanın önemini anlatan kısa bir sohbetin ardından İlahiyat  Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Veysel Özdemir'in konuşmasıyla devam etti.  Peygamber efendimiz döneminde çocuk seslerinin mescitlerde camilerde hiç eksik olmadığını belirten Prof. Dr. Veysel Özdemir çocukların camilere sık sık gelmelerini istedi.

Cami buluşma programına katılım sağlayanlara, programı gerçekleştiren emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
 

Program; Çocuklara kurabiye ve meyve suyu ikramının ardından sona erdi.