Elazığ, Başkanını Bağrına Bastı

Ak Parti Genel Merkezi uzun ve titiz çalışması sonunda kararını verdi. Ve tüm vaatlerini hayata geçiren ve tüm anketlerde açık ara önde çıkan mevcut Başkan Şahin Şerifoğulları ile devam kararı aldı.

Elazığ, Başkanını Bağrına Bastı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2024 yerel seçimlerinde Elazığ Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Başkan Şerifoğulları, Salı günü geldiği Elazığ’da havaalanı ve şehir merkezinde coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.

HAVAALANINDA COŞKULU KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı yeniden aday göstermesinin ardından Başkan Şerifoğulları için Elazığ Havalimanı’nda binlerce vatandaşın katıldığı karşılama töreni düzenlendi. 
Törene Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları’nın yanı sıra, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,  Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver,  teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YILDIRIM: “YAPTIKLARI, YAPACAKLARININ TEMİNATI”
Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yeniden 2. Dönem olarak Elazığ Ak Parti Belediye Başkan adayımız olarak Sayın Şahin Şerifoğulları’nı yeniden aday gösterildiğini ifade eden Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu adaylığın Şahin başkanımın şahsında ailesine ve Elazığlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi Ak parti olarak tam 21 yıldır bir başarı hikâyesi yazarak bugüne kadar geldik ve yeni bir başarı hikayesi yazmak için sizlerin huzuruna çıktık. Bu başarı hikâyesinde bizim kriterlerimiz vardır. Biz değerler üzerinden siyaset yapan bir partiyiz. Yanımda;  genç, dinamik yaptıkları yapacaklarının teminatı olan Şahin başkanım var. Bizler de size güveniyoruz. Bizlere not verecek olan sizlersiniz. Allah’ın izniyle teşkilatlarımız gece gündüz demeden 31 Mart akşamına kadar girilmedik ev bırakmayacağız. Gönüllere girmek yetmez gönüllerde kalıcı olmamız gerekir bunun içinde tevazu ve gayretle devam edeceğiz biz sizlere güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız Şahin Başkanımıza güvendi bizlerde size güvendik”dedi.

NAZIRLI:  “HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Zafer yolunda ilk adımlarını bugün attıklarını ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız 14 Mayıs’ta bu şehre emanet gönderdi bugün bir emanetimizle daha Elazığ’a ayak bastık. Emanet başımızın üstünde. Hep beraber her bir fert gece gündüz çalışacak, buradaki her bir fert adayımızdan daha fazla çalışacak inşallah. Zaferimiz kutlu olsun diyorum hayırlı ve uğurlu olsun”dedi.

AÇIKKAPI: “5 YIL DAHA HİZMETE DEVAM”

Törene katılan vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,  “Öncelikle bu muazzam karşılamanız için teşekkür ediyorum. Biz bu yola çıkarken bu seçimlere hazırlanırken birçok aday adayı kardeşimiz Elazığ’a hizmet için yarış içine girdiler tatlı bir heyecan yaşadık ve nihayetinde 5 yıldır vermiş olduğu sözleri tutan riskler alan Şahin Başkanımız Cumhurbaşkanımız tarafından yine yeniden 5 yıl için Elazığ’ın şehrü’l emini olmaya geldi. Bize emanet edilen Şahin başkanımıza aday adaylarımızla, yol arkadaşıyla birlikte aziz hemşehrilerimizle Elazığ Belediye Başkanlığımızı liderimize hediye edeceğiz. Biz Elazığ’ın bugüne kadar siyasi hareketi ve liderimize verdiği destekler için şükranlarımızı sunuyoruz. Şahin başkanımızla birlikte 31 Mart akşamına kadar durmadan duraksamadan hep birlikte çalışacağız. 31 Mart akşamı zaferle çıkacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

PROF. KELEŞ: “GECE GÜNDÜZ DEMEDEN  ÇALIŞACAĞIZ”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ise  “Duygulanmamak elde değil şu coşkuyu görünce insanın tüyleri diken diken oluyor, sağ olun var olun. Zor bir dönem geçirdik. Şahin başkanımız bundan 5 yıl öncede böyle karşılanmıştı ve 5 yıllık süreç içerisinde üç deprem, bir pandemi dönemi ama ona rağmen verilen sözler ve yerine getirilen vaatler ve projeler. Her şey Elazığ içinse geldiğimiz son noktada sizler karar verdiniz Cumhurbaşkanımız sizin verdiğiniz kararı yerine getirdi ve Şahin başkanımızı Belediye Başkan adayı olarak karşınıza getirdi.Tüm aday adayı arkadaşlarımız elinden gelen gayreti gösterdi. Sen ben yok biz varız. Elazığ’ı geliştirmek için Şahin başkanımızla beraber gece gündüz demeden emek vereceğiz. Elazığ’a en iyi hizmeti verebilmek için gayret göstereceğiz. Artık çalışarak  gayret gösterme dönemi. Elazığ’ımız için 31 Mart günü özlediğimiz tabloyu yine daha kalabalık olarak yaşayacağız inşallah”dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “BUGÜN, ORTAK SEVDAMIZ ELAZIĞ İÇİN YOLA DEVAM GÜNÜDÜR 
Havaalanında coşkulu kalabalığa hitap eden  Başkan Şahin Şerifoğulları ise şu ifadeleri kullandı; “Bugün çok gururluyuz, bugün çok onurluyuz, bugün çok ama çok da heyecanlıyız. İlk günkü aşkla sizlerin karşısındayız. Hemşehrilerim biliyorum ki aziz şehrim bugün apayrı güzel, aziz şehrim bugün apayrı coşkulu. Bugün ortak sevdamız olan Elazığ’ımız için yola devam günüdür. Şunun altını çizmeliyim ki sizlerin destekleri ve dualarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden aday yaparak sizlerin huzuruna gönderdi. Sizlere kucak dolusu sevgilerini iletti. Bana bu onurlu görevi vererek sizlerin huzuruna gönderen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizlerin yanında olan siz kıymetli hemşehrilerime canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşinizin en büyük gücü sizlerin dualarıdır. Bizler bu şehir için meydanlar, yer altı otoparkları, şehirlerarası otobüs terminali, kapalı çarşı, bakırcılar çarşısını yaptık bizler bu şehir için yeni yollar açtık.”

“GÜÇLÜ GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURDUK” 
“En önemlisi de siz saygı değer hemşehrilerimizle güçlü gönül köprüleri kurduk. Bizleri bu şerefe taşıyan sizleri ferdi dualarıdır. Ben biliyorum ki sizlerin gönlünde de yer edinemeyen Cumhurbaşkanımızın kalbinde de yer edinemez. Bundan sonra da inşallah sizlerin güçlü destekleriyle kalbi dualarıyla bir 5 yıl daha bu şehrin her karış toprağına hizmet etmek, hemşehrilerimizin hizmetkârı olma şerefine ulaşmak için 31 Mart akşamına kadar gece gündüz çalışacağız. Elazığ için hizmet vakti. 5 yıl boyunca alt yapıdan üst yapıya kültürden spora kadar ve şehrimizde yaşayan her bir bireyin daha sağlıklı bir şehirde yaşayabilmesi için bizler ekip arkadaşlarımızla çalıştık. Deprem oldu fakat demedik, pandemi oldu fakat demedik bizler 2019 yılında sizlere vaat etmiş olduğumuz 100 projeyi hayata geçirmek için çalıştık“dedi.

“BU ŞEHİR, HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”
Gece gündüz demeden 31 Mart akşamına kadar ele ele çalışacaklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları,“Yeter mi elbette yetmez bu şehir en güzeline layık. Bundan sonraki süreçte 31 Mart akşamına kadar sizlerle el ele gönül gönüle verip şehrimizi karış karış gezip girmediğimiz gönül bırakmayarak seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve 31 Mart gecesi Allah’ın izniyle zafer bizim olacak”dedi.

“COŞKULU KARŞILAMA İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“31 Mart akşamına kadar gece gündüz demeden bizlerle birlikte çalışmaya var mısınız? Bizlerle birlikte gönüllere girmeye var mısınız, gazamız mübarek olsun. İyi ki varsınız iyi ki sizlere gece gündüz demeden hizmet ettim. İyi ki Rabbim sizlere tekrar sizlere hizmet edebilmeyi bana nasip etti. Bu coşkulu karşılamadan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, sağ olun var olun Allaha emanet olun”dedi.

UZUN KONVOYLA KARŞILAMA
Konuşmaların ardından Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları yoğun bir katılım ve konvoyla Ak Parti Elazığ İl Başkanlığına gitti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’nda teşkilat üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı.

SERDAR: “HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”
İl Başkanlığında AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Hukuki ve Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar yaptığı açıklamada; “Mahalli idareler seçimlerinde partilerde seçimlerimizi mevcut aday olmakla birlikte 4 aday daha müracaat etmişti. Hepsi birbirinden değerli adaylarımızla saygılı şekilde devam etti. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Elazığ Belediye Başkan adayımız Şahin Şerifoğulları oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

YILDIRIM: “OYLARI DAHA DA ARTIRACAĞIZ”
Ak Parti il Başkanlığı önünde halka hitap ederek Her zaman sahada olduklarını, oylarını bir önceki seçimden daha yukarıya taşımak istediklerini vurgulayan Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım “Şahin Şerifoğullarına  bu adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Rabbim ona ve bizlere hayırlı hizmetler nasip etsin. Biz zaten kazanırız, bizim zaten oyumuz çok diyerek böyle bir gevşekliğe izin vermiyoruz. Bir önceki seçimdeki oyumuzu daha yukarıya taşımak istiyoruz. Şahin Şerifoğulları 5 yıldır bize hizmet ediyor çok güzel şeyler yapıyor, şimdi yeni projeler hazırlığında, İkinci dönemde teşkilat olarak bizde ona her fırsatta omuz vereceğiz”ifadelerine yer verdi.

AÇIKKAPI: “31 MART AKŞAMI BİR KEZ DAHA ZAFER BİZİM OLACAK"
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise Ak Parti Elazığ il Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada  “Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen başkanımız şahsında bu görevi kendisine ailesine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim 31 Mart akşamı bir kez daha zaferi bize nasip edecek. Aday adaylığı süreci yaşandı tatlı bir yarış yaşandı her aday adayı kardeşime teşekkür ediyorum”dedi. 

PROF. DR. KELEŞ: “HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”
Ak Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş ise yaptığı  açıklamada; “Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de olması gerektiği bir yarış vardı. Gerçekten bu yarışın içerisinde olan tüm aday adayı arkadaşlarımı tebrik ediyorum çok seviyeli bir yarış oldu ve bunun sonucunda mevcut başkanımıza Cumhurbaşkanımız yeniden görevi tevdi etti. İlçelerimiz, beldelerimiz var çok kısa sürede onlarda belli olacak. Ben şunu söylemek isterim hiçbir başarı tesadüf değildir. 2019 yılından beri bu 5 yıllık süre içerisinde hem ülke hem şehri bazında sıkıntılı süreçler yaşadık bunlara rağmen vatandaşımız yapılan hizmetleri takdir etti ve bugün eğer Cumhurbaşkanımız belediye başkanımıza bu görevi tevdi ettiyse mutlaka bu başarı ve emek vardır”dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “HİÇBİR KİŞİSEL HESABIN İÇİNDE OLMADIK”
Bulunduğu makamın yüklediği sorumluluğun farkında oldukların ifade eden Başkan  Şahin Şerifoğulları ise “Bulunduğumuz makamın bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız. Gidilecek yolumuz varılacak hedeflerimiz var. Bugüne kadar hiçbir kişisel hesabın içinde yer almadık, almayacağız. Biz ak davamızın öğretileri doğrultusunda asla kirli siyasetin içerisinde yer almadık, almayacağız. Yapılacak her türlü yanlışı ve her türlü algı operasyonlarını, hemşehrilerime inanarak elimizin tersi ile itmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enerjimizi heba edecek ve bizleri duraklatacak hiçbir tartışmanın içine düşmeden kararlılıkla ve inançla yepyeni ve çok daha güçlü yarınla inşa etmek için çalışacağız”dedi.

“AK HİZMETLER DEVAM EDECEK”
Elazığ’da önemli hizmetleri yaptıklarını ifade eden Şerifoğulları,“Bizim tek gayemiz bu şehre ve bu şehrin aziz insanlarına hizmet etmektir. Bu gayeye ve bu sevdaya ortak olmak isteyen herkesle birlikte yürüyeceğiz. 5 yılda Elazığımız Ak Parti belediyeciliğinin Türkiye’deki en güzel örneklerinden birisi oldu. Elazığ’ı her alanda yeni hizmetler ile tanıştırdık, bir birinden değerli eserleri kazandırdık. Altyapıdan üstyapıya, sosyal projelerden kültürel projelere, hayatın her alanı ile ilgili çok önemli projeleri bir bir hayata geçirdik”dedi.

“PROJELERİMİZ HAZIR”

Başkan,Şerifoğulları“Şehrimizin her köşesine hizmeti ulaştırdık. Bu şehrin çözülmeyen sorunlarına çözüm ürettik. Çok çalıştık, çok gayret ettik ve hamdolsun Elazığımızı çok güzel bir noktaya taşıdık. Yeni dönemde de bir taraftan devam eden projelerimizi bir bir tamamlayacak bir taraftan da yeni projeler ile şehrimizi geleceğe hazırlamayı düşünüyoruz. Bu aziz şehrin ihyası için sizlerin emaneti olan bu makamda hiç kimseyi ötekileştirmeden şehrimize hizmet etmeyi inşallah hep birlikte sürdüreceğiz. Ben değil biz diyerek şehrimizin tüm paydaşları ile bir ve beraber olarak şehrimizi yeni değerler ile güçlendireceğiz. Yeni döneme dair projelerimiz hazır. Bizler de kararlılığımız ile tecrübemiz ila hazırız”dedi.

BUGÜN SEÇİM STARTINI VERİYORUZ
Başkan Şerifoğulları son olarak,“ Bu şehir için hayallerimiz var ve yapacak çok işimiz var. En yakın zamanda şehrimize değer katacak bu projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Bugün itibariyle seçim startını veriyoruz. 31 Mart’a kadar sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Bir kez daha yola revan olacağız. Elazığ bilir gerçek belediyecilik Ak Partidir. Elazığ için olabildiği kadarını değil daha fazlasını yapacağımıza söz veriyoruz. Daha güzel ve güçlü Elazığ için hazırız”dedi.