Elazığ'a Bakanlık

Partisinin grup toplantısı ve İbb tarafından yapımı üstlenilen Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi okulunun temel atma töreni için ilimize gelen Chp lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Elazığ'a gerçekleştirecekleri projeleri sıraladı. Kılıçdaroğlu'nun şehirde en çok heyecan uyandıran vaadi ise Elazığlı bir ismin bakan yapılacağı sözüydü.

Elazığ'a Bakanlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek ve İBB tarafından yapılacak olan okulun temel atma töreni için ilimize geldi.

Kılıçdaroğlu, beraberinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Elazığ'daki temasları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

239 MİLYON DEV EĞİTİM KAMPÜSÜ

239 milyon TL bedelle yapılacak 30 bin 170 metrekare alan üzerinde içerisinde dersliklerle birlikte mesleki ve teknik atölyeler, açık- kapalı spor salonları, konferans salonu ve birçok sosyal donatılar yer alacak devasa bir kampüsü barındıran Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma töreninde konuşan  Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin geleceği ve gençlerin daha iyi koşullarda okumaları için güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

TÜRKİYE, YARALARINI SARAN BİR ÜLKE

Gazi MTAL’ni  depremin acısının unutulması üzerine inşa edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Deprem oldu, insanlar hayatını kaybetti, binalar, okullar yıkıldı ama Türkiye güçlü ve yaralarını saran bir ülke. Deprem sonrası hemen geldik, burada bulunduk." ifadesini kullandı.

CHP OLARAK DEPREMDE SEFERBER OLDUK

Kılıçdaroğlu, tüm partiler gibi CHP olarak da yardım kampanyaları başlattıklarını dile getirerek, depremin herkesi bir araya getirdiğini vurguladı.

"Acılarımızı gidermek için bir arada ortak mücadele etmek zorundaydık. Depremden hemen sonra bu kadar güzel aydınlık bir binayı burada inşa ediyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, bu kentte lisede okuduğu dönemde yaşadığı sıkıntılara değindi.

“GENÇLİĞİMİN ŞEHRİ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gençliğinin Elazığ'da geçtiğini anlatarak, bu kente bir okul kazandırmak istediklerini kaydetti.

OKULUN AÇILIŞI İÇİN DE ELAZIĞ’A GELECEĞİZ

Bu okul projesinde binanın mimarisi ve donanımıyla ilgili uzun süre çalışıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, okulun açılışına da geleceklerini belirtti.

“KEŞKE ELAZIĞ’IN YÖNETCİLERİ DE BURADA OLSAYDI”

Okulun temel atma törenine ilimiz yöneticilerinin ve katılmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Keşke Elazığ'ı yerel ve Vali düzeyinde yöneten insanlar da burada olsaydı. Elazığ'a hizmet geliyor ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder, iktidar olduğumuzda herkesi kucaklayacağız. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu kavga nedeni değil, bu bir hizmet aracıdır, hizmet için düşüncelerimizi ifade ediyoruz.”

“OKUYUN, SORU SORUN”

Gençlerimizden şunu istiyoruz, okuyun, soru sorun, merak duygunuzu büyütün. Çünkü eğitimin temeli nitelikli soru soracak öğrenciler yetiştirmektir ve onların merak duygusunu büyütmektir. Eğitim başarısındaki ölçü de zaten budur. Bu çerçevede ne yaparlarsa yapsınlar birlikte bu ülkeye adaleti, demokrasiyi getirmek, bu ülkede herkesin karnını doyurabileceği bir gelir düzeyini kişilere sağlamak temel görevlerimizden biri."

İMAMOĞLU: “ELAZIĞ HALKINA MİSAFİR OLDUK”

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Elazığ halkına misafir olduklarını belirterek, bu coğrafyada kardeşçe yaşamanın ne kadar büyük bir güzellik olduğunu ifade etmek istediğini vurguladı.
"Büyük bir milletiz, bu toprakların kıymetini bildiğimiz takdirde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir acı yok. Her acıyı birlikte tedavi edebilir ve üstesinden gelebiliriz" ifadesini kullanan İmamoğlu, Elazığ depreminin hemen ardından kente geldiklerini ve neler yapabileceklerini konuştuklarını anlattı.

İMAMOĞLU: CHP MİLLETVEKİLİ EROL ARADI VE TALEP ETTİ, GENEL BAŞKANIN DA ONAYI İLE OKUL YAPILDI”

Acil müdahale gibi birçok hususta Elazığlıların yanında olduklarını dile getiren İmamoğlu, CHP Milletvekili Gürsel Erol'un kendilerini araması, CHP Genel Bakanı Kılıçdaroğlu'nun önerisi ve talimatıyla bu okulun inşa edilmesi düşüncesinin oluştuğunu belirtti.

“3 OKULUN YAPILACAK OLMASI BİZLERİ HEYECANLADIRIYOR”

"16 milyon İstanbullu adına bu değerli hizmeti İstanbul'dan Elazığ'a yapmak adına bize o izni veren İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki bütün meclis üyelerimize, bütün parti gruplarına ben de huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir ile birlikte 3 okulun burada yapılması, deprem sonrası okulla, eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıyı giderme noktasında hepimizin harekete geçmesi bizi çok heyecanlandırdı. Yapacağımız okulun kalite ve nitelik açısından üstün bir kavrama sahip olması gerektiğini düşünüyorduk."

Bugün Elazığ'da "Gazi"nin, yani Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bir endüstri meslek lisesinin temelini atmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirten İmamoğlu, nitelikli, adına yakışır bir projeyi Elazığ'a kazandırmak arzusuyla yola çıktıklarını vurguladı.

“ÇALIŞMALARI BİZZAT TAKİP EDECEĞİM”

İmamoğlu, 24 derslikli okulda 30 meslek atölyesi, 19 laboratuvar, 330 kişilik konferans salonu, çok amaçlı bir spor salonu ve açık spor sahalarının bulunduğunu aktararak, projenin alanının 24 bin 500 metrekare olduğunu söyleyerek şunları söyledi:
Okulun yapımı için şeffaf ve açık ihaleyle yaptıklarıı dile getriren İmamoğlu; “ihaleye ülkenin birçok yerinden katılımcı oldu. Bu bölgeden de bir kurumun bunu kazanıp bu bölgeye bu inşaatı yapıyor olması da ayrı bir memnuniyet yaşattı. O bakımdan hem kurum olarak gereken fedakarlığı yapacağız hem de iş takvimini olabildiğince hızlı bitirip bir an önce bu gençlerimizin okullarıyla buluşması için çalışmaları takip edeceğimi Elazığ halkına söz veriyorum."


KILIÇDAROĞLU’NUN ELAZIĞ VAATLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bu grup toplantısını gerçekleştirdiği ilimizde, Elazığ ile ilgili proje ve vaatlerini de açıkladı.
Pertek Köprüsü’nü yapacaklarını, Ovaları suyla buluşturacaklarını, Çimento fabrikasını şehir dışına taşıyacaklarını, Harput’u UNESCO kalıcı listesine girmesi, kapanan belde belediyeliklerinin yeniden açılması, teşvikte 6. Bölge uygulamasının devamı,  gibi vaatlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun en dikkat çeken vaadi ise Elazığlı bir ismin Bakan yapılacağını açıklaması oldu.

 KILIÇDAROĞLU:
“ELAZIĞ’A BAKANLIK VERECEĞİM”

Elazığ’ın 20 yıldan beri Ak Parti’ye büyük oranda destek vermesine rağmen bir Bakanlık verilmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Elazığlıların bir özelliği var. Özellikleri koşulsuz bir şekilde iktidar partisine destek verdiler. Son seçimlerde biz bir milletvekili çıkarttık. İktidara bu kadar destek veren. Bütün belediye başkanlıklarını bir şekliyle alan bir iktidar 20 yıldır Elazığ’a tek bir Bakanlık bile vermedi. Tek bir bakanlık bile. Sözümdür. Bay Kemal’in sözüdür. Allah nasip ederse Elazığlılarında oyları ile iktidar olduğumuzda Elazığ’a bir Bakanlık vereceğim”

 “KUCAKLAŞMAK İÇİN GELDİM” 

Gençliğinin Elazığ’da geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu; “Kültür mahallesinde oturdum. Şehir o zaman da çok güzeldi. Şimdi de çok güzel. Oyun havalarından, şarkılarından, türkülerinden dünyanın neresinde çalınırsa çalınsın Elazığ havasını bilirsiniz. Bu Elazığ’ın havasıdır dersiniz. Buraya geldim. Grup toplantımızı burada yapıyoruz. Elazığlı kardeşlerim ile kucaklaşmak için geldim.”

“KAVGADAN BIKMADIK MI?

Siyasi görüş farklılıklarının normal olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu; “ Beni sevmeyebilirler. Bize oy vermeye bilirler ama biz insanız. Beraberiz birlikteyiz. Aynı coğrafyadayız. Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Geçmişin alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Kimlik üzerinden siyasete hep karşıyım. Öteden beri karşıyım. Hiç kimsenin kimliği siyaset konusu olmamalı. Hiç kimsenin dinine kimse karışamaz. Bu ülkeyi barıştırmak istiyorum. Kavgadan bıkmadık mı? Cumhuriyet Halk Partisinin iki kırmızıçizgisi vardır. Vatan ve bayrak.

ŞEHİR TURUNDA KILIÇDAROĞLU’NA YOĞUN İLGİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  okul temel atma ve parti gurup toplantısından sonra şehir turu yaparak Elazığlı vatandaşlarla bir araya geldi. 
Otobüsle şehir turu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 1. Harput Caddesi’ne geldiğinde kendisini bekleyen kalabalığı görünce otobüsten inerek vatandaşlara seslendi.

“SUÇ BİZDE”
 
Elazığ’ın bu bölge için ne kadar değerli bir kent olduğunu bildiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Elazığlıların gücünü ve çalışkanlığını da biliyorum. Burada oyumuzun düşük olduğunu da biliyorum. Oyumuzun düşüklüğü kabahati sizlerde değil bizde. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı içmedik, yemeğinizi yemedik. Ankara'da oturduk, nutuklar attık 'bize oy verin' dedik. Siz de vermediniz, haklısınız. Şimdi Türkiye coğrafyasını adım adım geziyorum. Şimdi geliyorum, oturuyorum, konuşuyorum, dertleşiyorum. Her bir sorunuza samimi olarak cevap veriyorum” dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NUN ARDINDAN

İlimizde iki gününü geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tüm programlarında ilgi yoğundu.
Hem okul temel atma töreni hem parti gurubu hem de şehir turunda halkın yoğun teveccühü ile karşılanan Kılıçdaroğlu’nun Elâzığ’a bakanlık sözü vermesi büyük memnuniyet oluşturdu. 

MİLLETVEKİLİ EROL İLE GELEN HİZMETLER

İlimize 3 Büyükşehir belediyesinin yapacağı okullar için adım atan ve parti gurup toplantısının Elazığ’da yapılmasını sağlayan CHP milletvekili Gürsel Erol’un bu gayreti kamuoyundan büyük takdir gördü.