'Devletimiz Bize Sahip Çıksın'

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesine bağlı Meydan Mescit Mahallesi'nde yaşayan ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Ahmet Yıldırım, mahallelerin 'deki yol sorununu Haber Ayrıntı Gazetesine anlattı.

'Devletimiz Bize Sahip Çıksın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan Yol sorununun hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Yıldırım yetkililere seslenerek çözüm talep etti.
 

"YAZ KIŞ ÇADIRDA YAŞIYORUM"
Çözüme kavuşulmayan yol sorunu nedeniyle hayvanlarına yem götüremediğinin altını çizen Ahmet Yıldırım, “10 yıldır hayvancılıkla uğraşmaktayım. Yıllardan beri yol sorunumuz var. Tüm mercilere konuyla ilgili müracaat ettim. Dilekçelerimi yazdım fakat ne yazık ki olumlu bir geri dönüş alamadım. Çemişgezek Tatar mezrasındayım. Ana yoldan bir buçuk kilometre civarı yolumuz var. Kışın traktör çıkamıyor. Çift çeker traktörle bile hayvanlara yem götüremiyoruz. Yem konusunda son derece mağduruz. Ağır besili olan hayvanlarımız var. Hayvanları kesime götüremiyorum. Bir hastamız olsa götürme imkânımız yok. Veterinerin gelme imkânı yok. Ben yaz kış çadırda yaşıyorum. Suriyeliler bile çadırda yaşamıyor. Yaptığım işten utanmıyorum. Bir buçuk kilometre yolun acilen kumlanmasını istiyorum. Kum döksünler çakıl döksünler yeter ki araç gelsin. 1 Pikabın 5 tonu 7 bin liraya geliyor. Bir tırda Elazığ’dan oraya kadar 7 bin liraya geliyor. Nakliye konusunda baya bir sıkıntı çekiyoruz. Yolumuz olsa 27 tonu aynı fiyata getiririm. Yolum olsa maliyetim yarıya iner ne yazık ki hayvanlarımın yem ihtiyaçlarını karşılayamıyorum” diye konuştu.
 

“YOLUM OLSA ÇOCUĞUMU OKULA YOLLARIM”
Mahallelerin ’deki yol sorununun çocuklarının eğitimini olumsuz anlamda etkilediğini ifade eden Ahmet Yıldırım,” Ailecek burada yaşıyoruz. Özel ihtiyaç sahibi bir çocuğum var. Yolum olsa çocuklarımı okula yollarım. Fakat yol sorunu çözüme kavuşmadığı için çocuklarımı Elazığ’a okumaya gönderiyorum. Sorunumu Cimer'e yazdım Kaymakam'a gidiyoruz görüştürmüyorlar bizi. Belediye’ye söyledik. İl Tarıma, İlçe Tarıma, Valiliğe defalarca dilekçelerimizi yazdık. Ama ne yazık ki bir çözüm bulamadık” dedi.  
 

“DEVLETİMİZ ÇİFTÇİNİN YANINDA OLSUN” 
Devletten yardım talep eden Ahmet Yıldırım, “Devletimizden beklentimiz çiftçinin yanında olmasıdır. Lütfen çiftçiye gerekli destek sağlansın. Yıllar önce Türkiye’de petrol yok dediler beton döktüler şimdi petrol arıyoruz.  Ülkemizde hayvan yok dışardan hayvan ithal ediyoruz. Sesimiz duyulsun mağduriyetimiz giderilsin” ifadelerini kullandı.