Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal 'Ülke ekonomisinin dengeleri alt üst olmuştur'

Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal Ekonomide son zamanlarda yaşanan gelişmelerle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal 'Ülke ekonomisinin dengeleri alt üst olmuştur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Av. Mehmet Kangal yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu; "Merkez Bankası tarafından açıklanan Faiz kararı sonucunda yine her zaman olduğu gibi ülke ekonomisinin dengeleri alt üst olmuştur. Sadece siyasi talimat sonucu verilen karar ile döviz kuru tarihi seviyelerine çıkmış , Türkiye’nin risk primi ve ileriye dönük enflasyon ihtimali artarak ,   bunun da  etkisi ile Hazinenin borçlanma faizleri ise tam tersi yönde  % 20,5 lara kadar yükselmiştir. Bu tür siyasi kararlar neticesinde artan kur sebebi ile , ülkemizdeki her alanda fiyat artışları ile birlikte enflasyon da yükselişe geçmiştir. 
2018 yılından itibaren ülke ekonomisini yönetmeye çalışan tek akıl anlayışından önce , Hazinenin borçlanma faizleri yüzde 10 civarlarında iken,  bugün bu rakam tam iki katına çıkmış bulunmaktadır.  Her geçen yıl bütçeden ödenecek faiz rakamları anormal bir artış göstermekte   , bu ise vatandaşımızın cebinden çıkmaktadır .  Yaşanan bu gelişmeler sonucu halkımız büyük bir çaresizlik ve endişe içerisindedir. Bu tür kararların toplum nezdindeki etkileri düşünülmeden alınması , tek kişinin ben dedim oldu mantığı ile hareket ederek istişare ve ortak akıldan uzak kararlara imza atması ve bağımsız kararlar alması gereken  Merkez Bankasının talimat ile para politikası üretmesi , ne yazık ki ülke ekonomimizi bu hale getirmiştir. 
Artık bu saatten sonra Türkiye ekonomisini ; ne faiz , ne kur ne de enflasyon rakamlarına müdahale ederek düzeltemeyeceklerini anlamaları gerekmektedir.  Bunun tek yolu  , ülkedeki hukuka olan güvenin , adalete olan inancın , insan hakları ve demokrasiye olan bağlılığın onarılması ile mümkün olduğu unutulmamalıdır. Bunun uygulanması noktasında ise , işinin ehli ve dürüst kadroların bir an önce iş başına getirilmesi gerekmektedir. Acilen şeffaf ve hesap verebilir bir yönetime olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta , ekonomide keyfi uygulamaların yerini,  kural bazlı bir yönetim anlayışı almalıdır. 
Milletimiz bu tür ekonomik  badireleri önceden atlattığı gibi , yeniden  atlatacak güçlü bir irade ve yeteneğe sahiptir. 
Kimse ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmasın , artık bu ülkenin güçlü kadrolarını oluşturacak , işinin ehli ve liyakatli insanlarını bir araya getirecek Ali BABACAN öncülüğünde kurulan DEVA PARTİSİ var. Bizler milletimizden alacağımız yetki ile , özlemini duyduğumuz huzurlu ve refah ortamının sağlanması amacıyla yorulmadan bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.