Deva Partisi Elektrik zamlarını protesto etti

Elazığ'da DEVA Partisi elektrik faturalarına uygulanan zamlara tepki için öğretmen evi önünde açıklama yaptı. DEVA Partisi İl Başkanı Av.Mehmet Kangal yapılan zamların acilen geri çekilmesi çağrısında bulundu

Deva Partisi Elektrik zamlarını protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi, Elektrik faturalarına tepki olarak sokağa indi yürüyüş yaptı. DEVA Partisi İl Başkanı Av.Mehmet Kangal Başkanlığında üyeler parti binalarının önünden öğretmenevi önüne kadar hazırlanan pankartlarla yürüyerek gelen faturalara tepki gösterdi. Öğretmenevi önünde son bulan yürüyüşün ardından DEVA Partisi İl Başkanı Av.Mehmet Kangal, basın açıklaması yaptı. Kangal, gelen faturalar ile esnafın kepenk kapatacak duruma geldiğini vurguladı.

Bıçak Kemiğe Dayanmıştır!

Elazığ Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, gelen elektrik zamları nedeniyle, vatandaşların faturalarını ödeyemez duruma geldiklerini adeta haykırdı. Av.Mehmet Kangal, “Ülkemizin tamamını ilgilendiren, her haneyi,  her iş yerini etkileyen elektrik fiyatlarındaki artış, hayat standartlarımızı ve ticari faaliyetlerimizi derinden etkilemiştir. Daha önce görülmemiş oranda gelen elektrik zamları nedeniyle, halkımız ve işletmeler, faturalarını ödeyemez duruma gelmiş, dar gelirli vatandaşlarımız kazançlarının büyük bir kısmını buraya aktarmak zorunda kalmış, esnaflarımız ödedikleri kiradan daha yüksek elektrik faturası ile karşı karşıya kalmıştır. Evlerde ortalama 200-300 lira gelen faturalar artık 1000 liradan aşağı gelmemektedir. İş yerlerinde ise bu miktar, akıl almaz seviyelere ulaşmıştır.  Zaten enflasyon karşısında ezilen, ürün maliyetlerini karşılayamayan esnafımız, bu zamlardan sonra kepenk kapatma riskiyle karşı karşıyadır. Elektrikte, tarifeli uygulamanın dar gelirliyi korumak amacıyla yapıldığı söylemi, tamamen aklımızla dalga geçmektir. Burada, korunan ne dar gelirli ailelerdir ne de orta gelirli vatandaşlarımızdır. Burada korunan, sadece ve sadece elektrik dağıtım şirketleridir.  Kıymetli hemşehrilerim, bu zamlar bizim sadece daha yüksek faturaları ödememiz anlamına gelmemektedir. Çünkü ürettiğimiz, yediğimiz, içtiğimiz, kullandığımız her şeyde elektrik en önde gelen gider kaynağıdır. Yani, tükettiğimiz her şeye,  elektriğe gelen zamlar gider olarak yansıtılacak ve yakında yeni bir zam dalgası daha gelecek demektir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır! Evine gıda alamayan, çocuğuna harçlık veremeyen, dükkânında ışık yakmaya korkan insanımızın,  can çekişen milyonların haykırışını artık duyun” dedi.