Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve merkez üssü Elbistan olan 7.6 şiddetinde deprem yaşayan çevre komşu  illerimize il genelinden yardımlar  gitmeye devam ediyor.

Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizdeki kamu kuruluşları STK'lar ve toplumun her kesiminden 7'den 70'e birçok vatandaşımız seferber oldu.Sporcu kimliği ile tanınan ve toplumun büyük bir bölümüne ve ihtiyaç sahiplerine Elazığ'da yapmış olduğu örnek çalışmalarla takdir kazanan Rüstempaşa spor kulübü Antrenörü  Cihan Erdim depremin olduğu ilk günden bu yana gayretli  çalışmaları ile bir çok sivil toplum örgütlerine öncülük ederek ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaşan birisi.Konuyla ilgili olarak sahada olan ve yaşanılan deprem bölgesinde olan Rüstempaşa spor kulübü  Antrenörü Cihan Erdim gazetemizi bilgilendirdi.

Erdim şu ifadeleri kullandı;

Depremin ilk olduğu saatten itibaren sahadayız.Öncelikle tüm Türkiye'ye ve ilimize geçmiş olsun.Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Böylesi büyük bir facia olduğu için ister istemez bir panik ve telaş içerisinde vatandaşlarımız oldu. Öncelikli olarak temel ihtiyaç gıdaları olan su ekmek ve battaniye sorunu çözmek için harekete geçtik.Bu kapsamda yurt içinden ve yurt dışından sosyal medya üzerinden çağrılarımıza kayıtsız kalmayan dostlarımıza ve Elazığ'da ki hemşerilerime en derin sevgi muhabbet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah herkesten razı olsun. Nasıl 2020 depreminde aynı sıkıntıları bizler yaşadıysak bugün de müslüman  kardeşlerimiz ve komşu illerimiz yaşıyorlar. Malatya merkezde ve mahallelerinde bulunan vatandaşlara ulaştık. Yardımlarımızı Malatya'nın ilçelerine ve köylerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Malatya'nın durumu içler acısı. Bütün fırınlar,lokantalar,bankalar,
alış veriş merkezleri yani tamamen şehrin%95'i esnaf olarak kapalı. Burada su sıkıntısı üst safhada,musluklardan altyapı büyük zarar gördüğü için çamurlu sular akıyor. Musluklardan sular içilmiyor. O yüzden önceligimiz Su. Vatandaşlarımızın aperatif olarak yiyeceği ekmek,simit poğaça ve dürüm şeklinde temel ihtiyaç gıdalarına ihtiyacı var. Kuru gıda yardımı bu etapta uygun bir yardım değildir.Zaten sağ olsun Devletimiz merkezi yerlerde aş evleri Kızılay diğer gönüllülük hareketleri ve stk'lar başta olmak üzere  çalışmalar yapıyorlar.Daha sonra mont,bot,çorap ve battaniye en büyük ihtiyaç.Çocuk maması ve bezi,süt ,meyve suları,kek sandiviç gibi şeyler çok önemli.Akçadağ  ilçesinde çalışmalarımız devam ediyor. Gücümüz  yettiğince her yere ulaşmaya çalışacağız.Bugünler gelip geçecek inşallah.Bir imtihandan geçiyoruz şuan. Siyasi kavga ve nefret dilini bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı saralım inşallah.Yardımları kendi ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız özel  araçları ile gidip trafikte yoğunluluk oluşturmamak için Elazığ Belediyesi Ahmet Ozan kongre merkezi ve Türk Kızılayı başta olmak üzere  diğer stklarla da koordinasyon kurabilirler.Herkes karınca misali birşeyler yapmalı. Haber Ayrıntı ailesinede ilk günden bugüne göstermiş oldukları habercilik anlayışından ötürü teşekkür ediyorum"dedi.

Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi
Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi
Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi
Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi
Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi
Cihan Erdim Deprem bölgesinden bilgilendirdi