Chp Mi Köprü Yapacak ?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu yıllardır çözülemeyen ve Karadeniz'i Doğu'ya bağlayan Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan Pertek Köprüsü sorunu nedeniyle ortak basın açıklaması yaptılar. Milletvekili Erol'un Pertek Köprüsü'nün CHP iktidarı tarafından öncelikli proje olarak hayata geçirileceğini ve halkın yıllardır yaşadığı bu çileden kurtulacağını ifade etmesini vatandaş inandırıcı bulmadığı gibi bugüne kadar ülkede çakılı bir çivisi bulunmayan ve Boğaziçi Köprüsü de dahil yapılan tüm köprülere karşı çıkan CHP'nin, Pertek Köprüsünü yapacağını açıklaması trajikomik bulundu.

Chp Mi Köprü Yapacak ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin en kadim problemlerinden biri olan ve başta dönemin Başbakanı Binali Yıldırım olmak üzere çok sayıda Bakan ve Milletvekillerinin söz verdiği halde bir türlü yapılamayan Pertek Köprüsü, CHP’nin öncelikli seçim vaatlerinden biri haline geldi.

FERİBOT İSKELESİNDE ORTAK AÇIKLAMA

Elazığ ve Tunceli’nin CHP’li Vekilleri Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu, Karadeniz Bölgesini Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesine bağlayan Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından biri olan Pertek Köprüsü sorunu nedeniyle Pertek feribot iskelesinde ortak basın açıklaması yaptılar. 

CHP, TAM KADRO

Milletvekilleri Erol ve Şaroğlu’nu, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ve partililer de yalnız bırakmadı. 

EROL “KÖPRÜ, İKTİDAR TARAFINDAN SEÇİM MALZEMESİ YAPILDI”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bölgenin lojistik ve turizm anlamında gelişmesine önemli katkı sağlayacak olan Köprü'nün yıllardır iktidar tarafından seçim malzemesi olarak kullanıldığını ve yalnızca seçim dönemlerinde vaatler verilerek seçim sonrası da bu vaatlerin yerine getirilmediğini ifade etti. 
Elli yıldan beri köprünün yapılacağına yönelik siyasetçilerimizin açıklamaları olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Her seçimde Pertek Köprüsü gündeme gelir ve yapılması ile ilgili vaatlerde bulunulur ama ne yazık ki seçim bittikten sonra verilen vaatler gibi sözler gibi Pertek Köprüsünün yapılması sözü unutulur” dedi. 

EROL: “MÜJDEYİ GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK”

Partisinin grup toplantısını Elazığ’da yapmak amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Eylül’de Elazığ’a geleceğini hatırlatan Milletvekili Erol, Pertek köprüsünü CHP iktidarının çözeceğini söyledi. 
Köprünün bir an önce yapılmasını kamuoyu ile paylaşmak için toplantı düzenlediklerini ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şunları söyledi:
“ 20 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ'a gelecek. Elazığ'daki Grup toplantımızda Elazığ'ın kalkınmada öncelikli pilot il ilan edilerek, Elazığ'daki ve Tunceli'deki birbirini tamamlayan projeler anlatılacak. Bu projeler arasındaki en önemsediğimiz proje Pertek Köprüsü'nün yapılması. Hem bir mağduriyeti gündeme getirmek için buradayız, hem de Pertek köprüsünün yapımıyla ilgili Genel Başkanımız 20 Eylül'de müjdesini verecek. Bu köprü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde kalkınmada öncelikli pilot il ilan edilen iller arasında olan Elazığ ile Tunceli arasındaki bütünlük sağlayacak projelerden biri.”

EROL: “CHP OLARAK ÖNCELİKLİ PROJEMİZ OLACAK”
 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Pertek Köprüsü’nün öncelikli projeleri olacağını ifade eden Erol, Pertek Köprüsün yapılmasıyla hem Elazığ hem de Tunceli’nin ekonomik kalkınmasının sağlanacağını dile getirdi.

ŞAROĞLU: “KÖPRÜSÜZ ULAŞIM HER GEÇEN GÜN DAHA DA ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR”

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu köprüsüz ulaşımın vatandaşı gün geçtikçe daha da çileye soktuğunu belirterek verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. 

ŞAROĞLU: “HER YIL EN AZ İKİ DEFA DİLE GETİRİYORUM” 

Dört yıldır mecliste olduğunu ve her yıl mutlaka bütçe görüşmelerinde en az iki defa Pertek Köprüsünü  dile getirdiğini ifade eden CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, “basın açıklaması da yaptık, insanların çilesini de gösterdik. Maalesef bugün gördüğünüz gibi insanlarımız uzun süre sıra bekliyor. İki tane feribotumuz bakıma alındı ve bu durum  iyice çileyi arttırıyor” ifadelerini kullandı.

CHP KÖPRÜ YAPAR MI?

İlimizin en önemli problemlerinden biri olmasına rağmen Ak Parti’nin 20 yıllık iktidarı döneminde sözler verildiği halde yapılamayan Pertek Köprüsünün bu kez de CHP tarafından seçim malzemesi olarak kullanılması tepkilere sebep oldu.

SIRA CHP DE Mİ?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Pertek Feribot iskelesinde yaptığı basın açıklamasında kullandığı, “Her seçimde Pertek Köprüsü gündeme gelir ve yapılması ile ilgili vaatlerde bulunulur ama ne yazık ki seçim bittikten sonra verilen vaatler gibi sözler gibi Pertek Köprüsünün yapılması sözü unutulur” sözlerini hatırlatan vatandaşlar, yıllarda Ak Parti’nin yaptığını bugünden sonra da CHP’mi yapacak ve bu sorunu seçim malzemesi olarak kullanıp sonrasında unutacak” yorumlarını yaptılar.

CHP’NİN KÖPRÜ SİCİLİ BOZUK

Pertek Köprüsünün yapılması konusunda Ak Partiye yüklenen CHP’nin başta köprüler olmak üzere ülkenin büyük projelerine bakışı ve sicili oldukça bozuk.
54 yıl önce; “Boğaziçi Köprüsü, İstanbul'un başına gelen en büyük felakettir” diyerek Boğaz Köprüsü’ne karşı çıkan CHP zihniyeti, İstanbul’a yapılan ikinci ve üçüncü köprülerin yapımına da karşı çıkmıştı.

"BOĞAZIN GÜZELLİĞİNİ BOZAR"

Dönemin CHP Eski Genel Başkanı Bülent Ecevit, "Hiç gereği yokken İstanbul'a asma köprü yapıyorlar. Bu köprüden mutlu azınlık, zenginler geçecektir" iddiasında bulunmuş,  CHP'li Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya da, "Boğazın güzelliğini bozar" ifadelerini kullanmış, CHP'li Eski Maliye Bakanı Prof. Dr. Besim Üstünel ise, "Köprü akıl ve hesap işi değildir" iddiasında bulunmuştu.

CHP’NİN ARKA BAHÇESİ ODALARIN TAVRI

CHP ve bu zihniyetin her dönem arka bahçesi olan Mimar ve Mühendisler odası, ülkenin ihtiyacı olan projelere şiddetle karşı gelmekle kalmamış, bunu hayata geçiren siyasetçileri de Odadan atmıştı.
Süleyman Demirel, 1. Boğaz Köprüsü'nü yaptığı gerekçesiyle İnşaat Mühendisleri Odası'ndan atıldı ve mühendislik yapması engellendi. 
Devlet Planlama Müsteşarı Turgut Özal da köprüye onay verdiği için Elektrik Mühendisliği Odası'ndan ihraç edildi. Tüm engellemelere rağmen 1. Boğaz Köprüsü 30 Ekim 1973 tarihinde açıldı.

SAMİMİ VE İNANDIRICI BULUNMADI

CHP’nin geçmişte yapılan tüm köprülere karşı çıkmasına karşın Pertek Köprüsü’nü birinci öncelikli proje ve seçim vaadi olarak öne çıkarması, halk tarafından  inandırıcı bulunmadığı gibi samimi de bulunmadı.
Popülist siyaset yapmayı muhalefet olarak gören, vatandaşın yaşadığı sorunları manipülatif bir şekilde gündeme getirip buradan siyaset üretmeye çalışan CHP Milletvekili Gürsel Erol’un bu çıkışı da samimi bulunmadı.
Vatandaş, CHP’nin Pertek Köprüsünü yapacağına inanmadığı gibi, bunu seçim vaadinden öne geçmeyecek bir popülizm olarak görüyor.