Bu Hatadan Dönülmelidir

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, yeni kredi faiz oranlarının esnafı güç durumda bıraktığını ifade ederek, 'bu hatadan bir an önce dönülmelidir.' dedi.

Bu Hatadan Dönülmelidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, geçtiğimiz günlerde Halkbank tarafından açıklanan esnaf kredilerinin yeniden güncellenmesi konusunda yaptığı açıklamada, bu kararın ilimiz esnafını çok zor durumda bıraktığını belirterek Elazığ Milletvekillerine seslendi.

“ELAZIĞ MUAF TUTULMALIDIR”

İki büyük deprem yaşanılan Elazığ’da esnafın halinin içler acısı olduğuna dikkat çeken Başkan Bahçeci, esnaf kredi kooperatifleri aracılığıyla kullanılan kredilerin faiz oranlarının yeni güncellemeyle afaki rakamlara ulaştığını belirterek Elazığ’ın da muaf tutulan iller arasında yer alması gerektiğini söyledi.

“İLİMİZ MİLLETVEKİLLERİ İNSİYATİF ALMALI”

ELMİYAD Başkanı Erhan Bahçeci mevcut ekonomik koşullarda esnafın geçimini çok zor sağladığını belirterek açıklamasında şunları söyledi:

“Önce 24 Ocak 2020 yılında Elazığ merkezli sonrasında ise 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında oldukça zor günler geçiren Elazığ esnafı alınan yeni kararla adeta şok olmuştur. Güncellenen haliyle yeni kredi faiz oranları esnafı güç durumda bırakacak ve önümüzdeki günlerde kepenk kapatmalara kadar gidecektir. İlgili kurumların bir an önce bu hatadan geri dönmesini ümit ediyor, esnafın rahat bir nefes alması adına özellikle İlimiz Milletvekillerinin bu konuda insiyatif alıp ilgili kurumlarla biran önce görüşmesini ve bu karardan vazgeçmeleri için adım atmalarını bekliyoruz. Ekonomik anlamda zor günler geçiren esnafa bunu reva görmek adil bir yaklaşım değildir. Bu konuda biz İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak esnafımızın sesi olacağımızı belirtiyor, yetkililerin esnafın sesine kulak vermesini ümit ediyoruz.”