Bu Ayrıntıyı Unutmayalım

Kamuoyu Chp'li Gürsel Tekin'in Hdp çıkışını tartışıyor.

Bu Ayrıntıyı Unutmayalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Katıldığı bir Tv programında önümüzdeki genel seçimlerin ardından iktidara geldikleri takdirde Halkların Demokratik Partisi’ne (Hdp) Bakanlık verilebileceğini iddia eden Tekin’in sözleri özellikle Ak Parti cephesini hareketlendirdi.

Ak Parti  Tekin’in sözleri üzerinden Chp yi yıpratmaya çalışırken 7 yıl önce yaşananları ise çoktan unutulmuşa benziyor gibi

AK PARTİ HDP'YE 2 BAKANLIK VERDİ

7 Haziran 2015 seçimlerinde tek başına iktidarını kaybeden AK Parti , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi yeniden seçime götürme kararının ardından dönemin Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu önderliğinde 28 Ağustos 2015’te bir seçim hükümeti kurmuştu, ancak Chp ile Mhp  Bakanlık vermemiş ve bu hükümet bir nevi Akp-Hdp koalisyon hükümeti olmuştu. O dönem Mhp'den sadece Tuğrul Türkeş, seçim hükümetine katılmayı kabul etmiş, Türkeş sonrasında 5 Eylül 2015'te partisinden ihraç edilmişti.

Resmi adıyla 63. Türkiye Hükümeti’nde Hdp'den iki Bakan yer almıştı. Ali Haydar Konca, Avrupa Birliği Bakanı olurken Müslüm Doğan’a da Kalkınma Bakanlığı teslim edilmişti. Söz konusu hükümet, ülkeyi 1 Kasım seçimlerine götürmüştü.