Borsa Başkanını Seçiyor

İlimizin Tarım ve Hayvancılık sektörünün gelişmesinde önemli bir rolü olan Elazığ Ticaret Borsası, 1 Ekim Cumartesi günü başkanını seçiyor. Mevcut başkan Mehmet Ali DUMANDAĞ ve iş insanları Yavuz OĞUZ, Şenol ARSLAN,Adem AKBULUT olmak üzere dört adayın yarışacağı Ticaret Borsası seçimlerinin çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Borsa Başkanını Seçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en eski ve köklü Borsalarından biri olan Elazığ Ticaret Borsası, 1 Ekim Cumartesi günü seçimlere gidiyor.
Uzun süreden bu yana Mehmet Ali Dumandağ tarafıdan yönetilen Ticaret Borsası seçimlerinde dört adayın yarışacak olması seçimi daha heyecanlı ve çekişmeleri hale getirmiş durumda.

ELAZIĞ EKONOMİSİNİN OMURGASI

Türkiye’nin 21. Borsası olmakla birlikte ilimiz tarım ve hayvancılık ile sanayinin gelişmesinde önemli katkıları olan ve şehrin ekonomisinin omurgasını teşkil eden üretim ve sanayi alanında söz sahibi olan Elazığ Ticaret Borsası seçimlerinde nefesler tutuldu.

4 ADAYLI SEÇİM

Elazığ Ticaret Borsası’nın 1 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinde 4 isim yarışacak.
Mevcut Başkan Mehmet Ali Dumandağ iş insanları Yavuz Oğuz, Şenol Arslan ve Adem Akbulut Ticaret Borsasının yeni dönem Başkanı olmak için üye ziyaretlerini tamamladılar ve basın toplantıları yaparak projelerini ve hedeflerini ortaya koydular.

DUMANDAĞ: “BORSA MAKAMI DEĞİL, SORUN TESPİT MERKEZİDİR”

Uzun süreden bu yana Elazığ Ticaret Borsa Başkanlığı görevini yürüyen Mehmet Ali Dumandağ, yeniden adaylığını açıkladı ve ekibini kamuoyuyla paylaştı.
Düzenlediği basın toplantısında borsa seçimlerinin ilimize faydalı olması temennisini dile getiren Dumandağ, kendi yönetim ve meclis üyelerinde 40 oranında bir değişime gideceklerini ifade etti.

EL ELE HİZMET

Bu dönem hep beraber, el ele vererek Elazığ’a hizmet edeceklerini ifade eden Dumandağ, “tek başına bir şey yapmak mümkün değil çünkü ağaç dallarıyla güçlüdür. Bugün yaptığımız hizmetleri meclis başkanımız başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, personelimiz, genel sekreterimiz hep el birliğiyle yaptık ve bundan sonra da bu faaliyetleri hep beraber devam ettireceğiz.” dedi. 

 “BİR MÜJDEMİZ VAR”

Düzenlediği basın toplantısında yeni bir projenin müjdesini de veren Dumandağ, “Elazığ’a yeni bir müjde vereceğim. Biz müjdeleri verirken gerçekleştirmeden vermediğimizden dolayı şu ana kadar bu konuyla ilgili bir açıklamamız olmadı. Fırat Kalkınma Ajansı’na 28 Milyonluk TL’lik bir proje sunmuştuk. Projemiz onaylandı ve yazısı bize geldi. İnşallah Fırat Ticaret Merkezi adıyla canlı hayvan pazar yerimizde çok modern bir proje inşa edeceğiz ve bölgemize ciddi bir hizmeti kazandırmış olacağız.” dedi.

 İCRA MAKAMI DEĞİL, SORUN TESPİT MERKEZİYİZ

Ticaret Borsası bir icra makamı değil, sorunların tespit merkezi olduğunu ifade eden Dumandağ,“Mesele Elazığ olunca Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz bizleri hiçbir zaman kapıdan geri çevirmediler. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman şehrimize hizmet getirebiliriz. Ticaret Borsası bir icra makamı değil, sorunların tespit merkezidir. İcra makamı hükümetimiz, bürokratlarımız, siyasilerimizdir. Bizlerden bugüne kadar giden teklifler sağ olsunlar geri çevrilmemiştir. Bugüne kadar hak etmeyen hiçbir meseleyi kendilerine zaten götürmüyoruz. Onlara ilettiğimiz meselelerin yüzde 99’u da bugüne kadar onay görüp çözüm bulmuştur. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen il yöneticilerimize teşekkür ederim”dedi.

“AKTİF BİR YÖNETİM SERGİLEDİK”

Başkan Dumandağ,“Elazığ Ticaret Borsası olarak bugüne kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde kurulan 4-5 şirketin hepsinde paydaşız. Hepsinden hisse aldık. TEKNOKENT, İŞGEM gibi kurulan şirketlerin tamamına ortağız.  Aynı zamanda 2005’ten beri 30 konsey üyesinden birisiyim. Her üç veya dört ayda bir konsey toplantımız yapılmaktadır. Bu toplantılara en az bir veya iki Bakanımız katılmaktadır. Bu toplantılara katılmadan önce TOBB Başkanlığı tarafından ilimizin ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda sorular yöneltiliyor, bu sorunları toplantılarda dile getirmemiz isteniyor ve ilgili Bakanlıklara iletiliyor. Bizler bugüne kadar her zaman ilimizin sorunlarını bu toplantılarda dile getirdik. Gerek deprem sürecinde gerek pandemi döneminde üyelerimizin tüm ihtiyaçları Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere tüm yetkili makamlara TOBB Başkanlığımız tarafından iletilmiştir. Bizler de bu süreçlerin takipçisi olduk yani hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Elazığ’ın eğitim, yardımlaşma, tanıtım gibi konularda her zaman yanında olduk ve her zaman gövdemizi de taşın altına koymaya devam edeceğiz.” dedi.

Mehmet Ali Dumandağ’ın Listesi:

Başkan: Mehmet Ali Dumandağ
Meclis Başkanı: Emin Ayaz
Mehmet Şekerdağ 
Recep Polatcan 
Mustafa Demir 
Erdoğan Sadak 
Şemsettin Ayaz
Ali Çaloğlu 
Nurettin Turan

YÖNETİMDE YER ALACAK YENİ İSİMLER:
Aydın Turgut 
Ekrem Sis
Sıddık Kurşun
Nihal Murat Tarım 
Zülküf Karakaya
Murat Öz

OĞUZ: “KAN KAYBEDEN BORSAMIZ AYAĞA KALKACAK”

2018 yılında yapılan seçimlerde de aday olan ve az bir farkla seçimi kaybeden Elazığlı İş İnsanı Yavuz Oğuz, Ticaret Borsası seçimlerine yeniden aday olduğunu açıkladı.

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz Oğuz, seçim sürecinde üye ziyaretleri yapıp projelerini tanıttı.
Elazığ Ticaret Borsası Başkanlığı görevine;  şehrimizin 85 yıllık köklü bir kurumu olması ticaret hayatının içerisinde birçok sektöre hizmet veren biri olması ve üyelerin teşviki ile bilgi becerisi ve tecrübesi yüksek ekibiyle birlikte aday olduğunu ifade eden Oğuz, bu  görevi en iyi şekilde yürüteceklerine inandıkları için  bu hizmete talip olduklarını dile getirdi.

“ÜRETİM KAPASİTEMİZİ ARTTIRACAĞIZ”

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz Oğuz; İlimizi her platformda en yüksek, en iyi ve anlaşılır bir şekilde temsil edeceğimizden, hizmeti tabana yayarak yürüteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Herkesin bildiği üzere ilimizin ekonomisi tarım ve hayvancılık ile hayvansal ürünlere dayalı bir yapıya sahiptir. Son yıllarda daha da kıymetli hale gelen temel gıda üretimi ve pazarlaması konusunda sektör bazlı üreticiden tüketiciye bütün paydaşlarla çalışmalar yaparak çözüm üretmek için ilimizdeki kurumlarla koordineli çalışarak verim arttırmanın ve pazarlanmasının çarelerini arayacağız. Bu şekilde hem üretim kapasitelerini arttırıp hem de ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına ve istihdam sağlanmasına katkıda bulunacağız. Borsa üstleneceği misyonla ilimizin kalkınmasında büyük bir güç olacaktır’’dedi.

“ELAZIĞ BORSASI KAN KAYBEDİYOR”

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz Oğuz; bundan önceki seçim çalışmalarımda ve şimdiki çalışmalarımda üyelerimizin sorunlarını dikkatle dinleyip çözüm önerilerini değerlendirip projelerimizi hazırlamış durumdayız. Borsamızın 113 borsa içerisinde Odalar Birliği kaynaklarını incelediğimizde yıllık işlem hacmi bakımından :
2019 yılında 86 ncı, 2020 yılında 90 ncı,2021 yılında da 91 nci sıraya düşerek hiç de hak etmediği bir yerde olduğunu görmekteyiz’ ’dedi.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ”

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz Oğuz; Devamlı surette arttıracağımız faaliyetlerimiz ve geliştireceğimiz kurumsal proje ve kapasiteyle faaliyet alanlarına göre üretici sektör temsilcileri ve diğer tüm paydaşları bir araya getirme ve güç birliği sağlama noktasında üstleneceği büyük sorumluluk ve çatı olma görevini hakkıyla yerine getirerek sonuç odaklı çalışmalarıyla sadece sorunları tespit edip dile getirmekle yetinmeyip, bunlara kalıcı çözümler önererek hayata geçirilmesini sağlayacağız. İlimizin çatı kuruluşlarından biri olan Borsamızın asli temsil mekanizması olarak tüm üyelerimizin ülke ve dünya standartlarında iş ve yatırım imkânına kavuşma vizyonumuz ve misyonumuz olacak daha güçlü bir Elazığ ve Türkiye olma hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz’’ dedi.

“ADİL VE ŞEFFAF OLACAĞIZ”    

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz Oğuz; Üyelerimiz tarafından görev verildiği takdirde sorunlara çözüm üreten hizmet odaklı çalışacağız. Kazanan ülkemiz tarımı, hayvancılığı, üyelerimiz ve müstahsillerimiz bütün paydaşlarımız ve şehrimiz olmalıdır. Üyelerimizle sürekli istişare içerisinde olan Borsa olacağız. Katılımcı çoğunluklu, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile idari ve mali disiplini sağlayarak hizmet odaklı çalışacağız. Genç dinamik tecrübeli geniş sektörel tabanlı bir ekiple geliyoruz.
Bu vesile ile bugüne kadar Borsa da görev alıp ilimiz ve ülkemiz için şahsi çıkarlarının ötesinde Allah rızası için hizmet edip bir çivi çakan herkese şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz.
Cumartesi günü yapılacak olan Elazığ Ticaret Borsası seçimlerinde tüm üyelerimizin temsil gücü yüksek tecrübeli genç ve dinamik ekibimize desteğini bekler hepinizi şahsım ve arkadaşlarım adına sevgi saygı ve hürmetlerimle selamlarım’’ dedi.


ADEM AKBULUT: “VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Adaylık süreci ve gerçekleştireceği projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Başkan Adayı Adem Akbulut:  “Bizler hiçbir zaman şehrimiz için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.  Amacımız özellikle hayvancılık alanında gelişmiş bölgede söz sahibi olan bir Elazığ için çalışmaktır. Birlikte hareket ettiğimiz genç ve tecrübeli ekibimizle Elazığ Ticaret Borsasının yönetimine aday olduk. Tarım ve Hayvancılığın Elazığ’da hak ettiği yere gelmesi, çiftçimizin besicimizin derdi ile dertlenen, sorunlarına çözüm arayan bir yönetim anlayışı içerisinde olacağımızı, Elazığ Ticaret Borsasını yenilikçi ve modern bir Ticaret Borsası olması için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini istiyor, tüm üyelerimize ve Elazığ kamuoyuna saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

ŞENOL ARSLAN: “HEDEFİMİZ İŞ VE AŞ SAĞLAMAK”

Elazığ’da ticarete ivme kazandırarak, üretim kapasitesini yükseltmek, şehrin kalkınmasına destek olmak ve istihdamı artırarak insanlarımıza iş ve aş sağlamak hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Şenol Arslan; “Şehrimizde et ve et ürünleri ihracatı yapan tek firmanın yöneticisi olarak esnaflarımızın ihracata yönelmesi için her türlü desteği sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz ihracata yönelik çalışmalar ile işletmelerimizin yeni pazarlara ulaşmasına, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmesine ilişkin çalışmaları titizlikle yürüteceğiz. Şehrimizde tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik devlet desteklerinin artırılması, firmalarımızın ve üreticilerimizin bu desteklerden daha etkin yararlanması için Borsa yönetiminde yeniden yapılanmaya gideceğiz. Elazığ Ticaret Borsası, esnafı, tüccarı, çiftçisi ve tüm üyeleriyle şehrimizin gelişmesinde kalkınmasında lokomotif olacaktır.”

ÖNCEKİ SEÇİM SONUÇLARI
Dört yıl önce yapılan Ticaret Borsası seçimlerinde iki isim aday olmuş, mevcut Mehmet Ali Dumandağ 168 oy alırken rakibi Yavuz Oğuz: 144 oy almıştı. Seçimlerde 31 üye de oy kullanmamıştı.

DEĞİŞİM RÜZGÂRI DAHA BASKIN 

Cumartesi günü yapılacak seçimlerde üyelerin değişimden mi yoksa mevcut Başkan Dumandağ’ı seçerek aynı yönetim anlayışından yana mı tavır alacakları merak ediliyor.
Haber Ayrıntı olarak, Borsa seçimlerinde oy kullanacak üyelerle yaptığımız görüşmelerde mevcut Başkan Dumandağ’ın özünde çok iyi bir insan, aile olarak da şehrimize önemli hizmetleri yapmakla birlikte, Ticaret Borsası görevinde artık yorulduğunu, en yakın çalışma arkadaşlarının ekipten ayrılarak yeni bir hizmet anlayışı ile aday olmayı tercih ettiklerini dile getirerek Borsaya taze bir kan ve yeni bir ruhun gelmesi gerektiği yönünde görüşler ortaya koydular.