Birlikte Yönetim, Ortak Çözüm

Elazığ Valisi Ömer Toraman, basın mensupları ile bir araya gelerek istişarede bulundu. Vali Toraman, şehrin tüm paydaşları ile birlikte temelde istişare kültürünün öne çıkarıldığı bir yönetim anlayışını hakim kılmaya çalışacaklarını ifade etti.

Birlikte Yönetim, Ortak Çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Ömer Toraman, basın mensupları ile bir araya gelerek istişarede bulundu. Vali Toraman, şehrin tüm paydaşları ile birlikte temelde istişare kültürünün öne çıkarıldığı bir yönetim anlayışını hakim kılmaya çalışacaklarını ifade etti.

BİRLİKTE YÖNETİM, ORTAK ÇÖZÜM

Göreve geldikten sonra şehrin birikmiş ve acil sorunlarına yoğunlaşan, kurum müdürlerinden brifing alan, eleştiri ve şikayetlerin yoğunlaştığı TOKİ konutlarında sık sık incelemelerde bulunan ve kuraların çekim sürecini hızlandıran, ilçe gezileri ile şehrin potansiyellerini öğrenen Vali Ömer Toraman, geçtiğimiz hafta sonu da basın mensupları ile istişare toplantısında bir araya geldi.

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE YÖNETİM
Basın mensuplarıyla tanışma ve istişare toplantısında bir araya gelen Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın, şehrin yönetiminde, paydaş görüş ve istişare kültürüne önem vererek özellikle basının yapıcı eleştiri ve önerilerine dikkate aldığını ifade etmesi bu tür yönetim anlayışının şimdiden başladığının göstergesi oldu.

DEPREM GÜNDEMDEN ÇIKIYOR MU?
Kasım ayında ciddi bir konut teslimi yapılacağını geçtiğimiz günlerde açıklayan Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın basın mensuplarıyla yaptığı istişare toplantısındaki söylemleri ve atacağı adımlarla depremin kısa bir süre sonra Elazığ gündeminden çıkacağına yönelik noktasındaki ümitleri iyice artırdı. 

GEÇİCİ KONAKLAMA MERKEZLERİNE YENİ DÜZENLEME
Deprem sonrası depremzedelerin acil konaklamaları için şehrin üç ayrı noktasında kurulan geçici konaklama merkezlerinin hak sahiplerinin kendi konutlarına taşınmasının ardından önemli oranda boşaldığını, şu an kalanların çoğunluğunun kiracılar olduğunu ifade eden Vali Toraman, geçici konaklama merkezleri ilgili yeni bir çalışma yapılacağını ayrıca söyledi. 

BİLGİ KİRLİLİĞİNİN SEBEBİ DOĞRU BİLGİ VERİLMEMESİ
Elazığ Valisi Ömer Toraman, ilgili kurumların yerinde, zamanında ve doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşmadıkları için bilgi kirliliği oluştuğuna dikkat çekerek vatandaşın her koşulda en detaylı ve en doğru bilgiye ulaşma hakkının sağlanmasının bugüne kadar yaşanan dezenformasyonun bir daha yaşanmamasını getireceğini ifade etti.

GERÇEKÇİ PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK
Vali Toraman’ın basın mensupları ile gerçekleştirdiği samimi istişare toplantısında öne çıkan en önemli bir konu da gerçekleşmesi pek mümkün olmayan ve sürdürülebilirlik özelliği bulunmayan projeler yerine, ayakları yere basan ve şehre katma değer kazandıracak projelere yoğunlaşmasının gerekliliğine vurgu yapılması oldu.

2022 TURİZM YILI
Yapılan istişare toplantısında öne çıkan konulardan biri de sektörü ayağa kaldıracak bir çok potansiyellerimiz olmasına rağmen bir türlü atağa geçilemeyen turizm yatırımları oldu. Pandemi döneminin bitmesi ile birlikte önemli bir ivme kazanacak turizm alanında geçmişten gelen eksikliklerimizi tamamlamak için 2022 yılının turizm yılı olarak görülüp bu konuda önemli projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade edilmesi oldu.

SORUNLAR GÖRMEZDEN GELİNEMEZ
Elazığ’da 24 Ocak depreminin arından yapılan önemli çalışmaları şehrin tüm dinamikleri kabullenmiş ve takdir etmiş durumda ancak bugüne kadar yaşanan problemler özellikle siyaset ve bürokrasi makamında açıkça kabullenilmiyordu. Vali Toraman’ın bu konudaki yaklaşımı ise ayrıca dikkat çeken başlıklardan oldu. Vali Toraman, Elazığ’da çok önemli çalışmaların yapıldığını bunların takdir edilmesi gerektiğini açık bir şekilde ifade ederken bir kişinin bile yaşadığı problemin çözülmesi noktasında gerekli adımların atılacağını belirterek bu konuya da olması gerektiği gibi yaklaştığını göstermiş oldu.

SORUNLAR BELLİ SIRA ÇÖZÜMDE 
Elazığ’a atanmasının hemen ardından Elazığ’a gelerek daha ilk günden görevine hızlı bir şekilde başlayan Vali Ömer Toraman’ın çok net bir Elazığ fotoğrafı çektiği ve tüm sorunlara hâkim olduğunun açıkça görünür olması da toplantının en önemli detayı oldu.

SORUNLARIN ÜZERİNE GİDİLİYOR
Vali Toraman’ın tüm geçici konaklama merkezleri ve TOKİ konutlarına yaptığı ziyaretler, şehrin tüm dinamikleriyle yaptığı istişare toplantıları alışılagelmiş ziyaret ritüellerinden çok farklıydı. 
Ayak üstü ziyaret ve “fotoğraf çek,  bölgeden hemen ayrıl, sosyal medyada paylaş” türü çözüm yerine çözümsüzlük getiren göstermelik ziyaretler yerine, duyarlı ve sorunu kendi yaşıyormuşçasına samimi bir şekilde tarafları dinleyen ve çözüm formüllerini ortaya koyarak insanların mutluluğunu gözlerinden okuduktan sonra oradan ayrılan devlet adamı profili çizen Vali Toraman’ın bu yönetim anlayışı vatandaş tarafından da takdir ediliyor.