Başkan Evsen: 'Esnafımıza Faizsiz Bir Yıl Ödemesiz Kredi Verilmelidir'

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, yeni yıla girerken elektrik, doğalgaz ve yeniden değerleme oranı ile zam gelen başta BAĞ-KUR olmak üzere A'dan Z'ye her kalemde piyasaların olumsuz etkilendiğini belirtti.

Başkan Evsen: 'Esnafımıza Faizsiz Bir Yıl Ödemesiz Kredi Verilmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, “Bu zamların altından esnafımızın kalkması mümkün değil. Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz çünkü vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalır. Bunların olmaması için esnaf için özel tarife uygulanmalı. Dolmuş, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marşa basamaz” dedi.

EVSEN: ESNAF BAĞKUR PRİMİNİ ÖDEYEMEZ 
Başkan Ferhat Evsen, “Aralık ayı için açıklanan enflasyon oranı yıllık 36.08 artarak, beklentinin de üzerinde son 19 yılın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte yeni yıla yüksek zamlarla girilmesi başta esnafımız olmak üzere tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Zaten pandemi de oldukça zor günler geçiren, BAĞ-KUR’unu, vergisini ve iş yerinin kirasını ödeyemeyerek zor günler geçiren esnafımız, bu zamların altından kalkamaz. Hatta dolabını çalıştıramaz, sokağı aydınlattığı vitrinlerinin lambalarını yakamayacak duruma gelir. Acilen esnafın bu durumu göz önüne alınarak zamlarda ve yeniden değerleme oranlarında esnekliğe gidilmeli. Elektrik ve doğalgazda esnafa özel tarife uygulanmalı” diye konuştu.

EVSEN: KAHVECİ ESNAFLARIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU İÇLER ACISI DURUMU BİREBİR YERİNDE YAŞAYARAK ŞAHİTLİK EDİYORUZ 
Evsen; “Kahveci esnaflarımızın içinde bulunduğu içler acısı durumu birebir yerinde yaşayarak şahitlik ediyoruz! Gerek dünyada yaşanan Pandemi süreci gerekse 25 Ocak 2020 de yaşadığımız deprem şehrimizi ve esnaflarımızı Perişan Etmiştir. Bu Süreçte Kahveci,Kantinci ve Kafeterya işleten esnafımızın işyerlerinin kapalı olması tam bir drama dönüşmüştür.  Kahveci Esnafımız en az 100 bin lira borçlanmıştır. Bugün artan doğalgaz ve elektrik faturaları esnafımızın belini bükmüştür.” dedi
 

EVSEN: ESNAFIMIZA ACİL FAİZSİZ BİR YIL ÖDEMESİZ CANSUYU KREDİSİ DERHAL VERİLMELİDİR 
Evsen açıklamasında; “Çözüm Bellidir. Kredilerin faizsiz ertelenmesi şarttır. Bunun yanında esnafımıza acil faizsiz bir yıl ödemesiz can suyu kredisi derhal verilmelidir. Doğalgaz ve elektrik fiyatları makul ölçüye çekilerek birikmiş faturalar taksitlendirilerek ödeme imkânı sunulmalıdır. Esnafımızın borcundan dolayı doğalgazı ve elektriği asla kesilmemelidir. Başta İlimizin milletvekilleri olmak üzere tüm yetkililerden bu konulara acil çözüm getirmelerini talep ediyoruz ve acil olarak da çözümü bekliyoruz” ifadelerini kullandı.