Alatarla Köyünde Tarım Etkinliği Düzenlendi

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Elazığ Merkez Alatarla köyünde düzenlenen Tarla Günü etkinliğine katıldı.

Alatarla Köyünde Tarım Etkinliği Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Elazığ Merkez Alatarla köyünde düzenlenen Tarla Günü etkinliğine katıldı. 

Metin Bulut basın birimi  tarafından servis  edilen haberde şu ifadelere yer verildi;

Çiftçilerle buluşan Milletvekili Metin Bulut, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarımsal üretimde kendi kendine yeten bir ülke olduğunu söyledi. 

“HÜKÜMETİMİZ BU DÖNEM YÖNÜNÜ TARIM VE HAYVANLIĞA YÖNELTTİ”

AK Parti Hükümetinin çiftçinin, köylünün ve üretimin yanında olduğunu, bütün imkanları seferber ettiğini belirten Milletvekili Bulut, “Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de çiftçimizin yanında olacağız. Aslında sadece tarımsal bir alanda değiliz. Bir başarı hikayesinin de yazıldığı bir ortamdayız. Yatırımcımız burada 2 bin dönüm üzere yaklaşık 100 milyon TL’lik bir değer oluşturmuş. Demek ki mücadele edince, çalışınca oluyor. Demek ki altyapı buna uygun, arazi buna uygun. Yeter ki bizler de çalışalım. Hükümetimiz bu dönem yönünü tamamen tarım ve hayvancılığa yöneltmiş durumda. Pandemi döneminde şunu anladık; kendi kendisine yeten bir ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu, kendi kendisine tarımsal açıdan yetemeyen ülkelerin ne denli sıkıntılar, zorluklar yaşadığını hep birlikte müşahede ettik. O gün baktık ki kendi kendimize yeten bir ülke olmak bizi çok ciddi şekilde avantajlı bir konuma iletmiş. Bugün bakıyorsunuz yıllık 20 Milyon ton buğday ihtiyacı olan bir devletin şu anda Toprak mahsulleri ofisinde 5 milyon ton stoğu var. Allah’a hamdolsun. Bu duruma geldik. Çiftçimiz için, köylümüz için üretmek isteyen insanlarımız için bütün imkanlarımızı şu anda seferber etmiş durumdayız. Yeter ki bizim insanımız üretsin. Tarlaysa tarla, Milli Emlak hakikaten bu konuda vatandaşımızın önünü açıyor. Eğer enerjiyse, GES yapacaksa yeter ki yapsın. Biz o yapmış olduğunuz GES’in yüzde 50’sini hibe edelim ya da faizli kredi kullanıyorsanız faizin tümünü biz ödeyelim diyoruz. Bununla alakalı Tarım Bakanlığımız tarafından duyurular dönem dönem yapılıyor. Neticede üreten bir ülke olmaz önemli. Bugün kadar biz kendi ayaklarımızın üzerinde durabaldiysek bunu üreten bir ülke olmamıza borçluyuz. Bundan sonraki süreçte de ki Tarım Bakanlığımızda da birkaç kez bir araya geldik. İnşallah bu destekler devam edecek.  Biz üreticimizi, çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.