Aksu, Müfredat Değişimi İle İlgili Dosyasını Sundu

KURSDER Başkanı Veli Aksu Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na müfredat değişimi konusundaki görüş ve önerilerini içeren dosyasını iletti.

Aksu, Müfredat Değişimi İle İlgili Dosyasını Sundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KURSDER Başkanı Veli Aksu tarafından müfredat değişimi konusu ile ilgili hazırlanan dosya Hem Milli Eğitim Bakanlığı'na hem de Cumhurbaşkanlığına iletildi. Veli Aksu, Dosyanın içeriğini paylaştı. Sunulan Dosyada şu ifadeler yer aldı;

 

1-Milli ve Manevi kültür kodlarıyla donatılacak bir Eğitim Sistemi yasaları olmalı.

 

2- LGS ve YKS sınav sistemi değişmeli. Akademik başarı yıllara yayılmalı. Örn: öğrencilerin okulları ayırt edilmeksizin merkezi sınav yapılacak. okul öğretmeni öğrenciye not vermeyecek.

 

3- ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME YKS DEĞİŞMELİ 9 – 10 - 11 ve 12. Sınıflarda 1 - 2.dönem ve yıl sonu bitirme sınavı yapılmalı. Bu sınavların aritmetik ortalaması; 9. Sınıfta %10, 10.Sınıfta %15, 11.Sınıfta %20 12. Sınıfta %25 toplamda %70 üniversiteye yerleştirme oranı alınmalı. Meslek liselerinde ise staj yaptığı yerlerde uygulamalı Eğitim puanı olarak %30 etki yapılmalı.

 

4-Liselerin tümü Meslek liselerine dönüştürülmeli. Örneğin; Elektrik Müh. Elektrik Lisesi mezunlarının gireceği okul olmalı veya ek puan bu liselere verilmeli.