Aksa'nın Fesih Oyunu

2021 Yılında elektriğe yapılan yüzde 22 zam yetmezmiş gibi Aksa, daha önce imzaladığı sözleşmeleri tek taraflı feshederek yeni bir haksızlık ve hukuksuzluğa yol açıyor.

Aksa'nın Fesih Oyunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Elektrik dağıtım işlerinin özelleştirilerek ilimizde AKSA’ya devredilmesinden sonra vatandaşın mağduriyetleri artarak devam ediyor.
Devletten aldığı enerjiyi vatandaşlara ulaştırmak amacıyla geçmiş yıllarda özelleştirilen ve ilimizdeki elektrik ve doğalgaz dağıtım işini alan AKSA’ya yönelik şikâyetler devam ederken tüketiciler yepyeni bir sorunla karşı karşıya kaldılar.
TEHDİT GİBİ YAZI
AKSA tarafından, herhangi bir borç, gecikme ya da sözleşmesi feshettirecek bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen abonelere gönderilen “borçlarınızı zamanında ödemediğiniz için sözleşmenizi, tek taraflı feshediyoruz” tarzında ve tehditkâr bir üslupla ihbarname yazıları gönderilmesi, şehirde infiale sebep oldu.
İŞTE O RESMİ YAZI
“Değerli Müşterimiz,
8.10.2021 tarihinde vadesi geçmiş borçların ödenmesi hususunda yapılan bildirme rağmen bahse konu borçlarınızı ödenmemiş olduğu tespit edilmiştir. İş bu nedenle Elektrik Satış Sözleşmesi’nin ilgili maddelerine istinaden, sözleşmenizi 01.11.2021 tarihi itibaren tek taraflı olarak feshettiğimizi ihbar ederiz. Fesih tarihine kadar elektrik tedarikiniz şirketimiz tarafından sağlanacak olup bu tarihten itibaren mevcut yönetmelikler kapsamında elektik tedarikiniz kesintisiz devam edecektir” 
ESKİ BORÇ YOK
Kendilerine ulaşan ve sözleşmenin tek taraflı feshedileceğine dair belgeyle AKSA’ya koşan aboneler, kendilerine ait ödenmeyen herhangi bir borç bulunmadığını, ödemelerini zamanında yaptıklarını belgelerle ispat ederek bu gerekçe ile sözleşmenin feshedilmesini gerektirecek yasal bir gerekçe olmadığını ifade ettiler. 
Tüketiciler, zaten ödenmeyen borç olduğu anda AKSA’nın anında elektriği kestiğini de ifade ederek böyle bir durumun da söz konusu olmadığını ifade ettiler.
“ŞİRKET ZARAR EDİYOR”
Vatandaşların benzer şikâyetlerle AKSA’ya akın ederek durumun aslını öğrenmek istediler. Herhangi eski bir borç bulunmadığı halde neden bu yazı gönderilerek sözleşmelerinin feshedildiğini soran tüketicilere, bir çalışan şu açıklamayı yaptı:
“Elektriğe gelen zamlar sebebiyle AKSA devletten elektriği zamlı alıyor. Zamlı aldığı ürünü de zamlı satamadığı için zarar ediyor. Bunun için eskiden yapılan indirimli sözleşmeleri feshederek zararını karşılamak istiyor.”
YETKİLİLERE ULAŞILAMIYOR
Çalışan personelin yaptığı ve hiçbir yasal sebebe dayanmadığı için sözleşmenin feshedilmesine gerekçe olamayacak bu açıklamanın ardından mağdur aboneler, AKSA’da yetkili bir isme ulaşmaya çalışıyorlar. Üst kata yönlendirilen aboneler, yetkiliyi sorduklarında sahada olduğunu belirtiyorlar. Telefonla aranan yetkiliye de ulaşılamıyor, yazılan mesajlara da dönülmüyor.
ABONELER SUÇLU GÖSTERİLİYOR
Ödenmemiş herhangi bir faturası olmamasına rağmen, gönderilen ihbarnamede, “eski borçlarınızın ödenmediği tespit edilmiştir” gibi bir cümleyle abonelerini zan ve töhmet altında bırakan, dürüst ve ödemelerini zamanında yapan abonelere teşekkür etmek yerine olmayan bir gerekçe uydurularak sözleşmelerinin feshedileceğinin duyurulması karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar bu konuda yetkililerden destek bekliyorlar.
AK PARTİ’YE AKSA YETER
Özellikle her gün elektrik ve doğalgaz olmak üzere hemen her ürüne zam geldiği bir ortamda AKSA’nın bu keyfi uygulamasıyla vatandaş oldukça tepkili. AKSA önünde bu konuyla ilgili olarak yüzlerce vatandaşın kuyruk oluşturduğu, anlamsız ve hukuksuz olarak yapılan bu uygulama ile AKSA yanında Ak Partiye ve siyasilere tepki duyulduğunu ifade eden vatandaşlar, başta Elazığ Valisi Ömer Toraman olmak üzere Milletvekillerinin konuya eğilmeleri ve bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
AKSA’nın bu keyfi uygulamalarının faturasının siyasete, dolayısıyla Ak Partiye çıkacağını ifade eden vatandaşlar, “Ak Parti’nin oy kaybetmesi için tek başına AKSA yeter” diyerek sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini belirtiyorlar.
 

Aksa'nın Fesih Oyunu