Ak Parti'ye Rekor Başvuru

14 Mayıs seçimleri öncesi 76 isimle en çok Milletvekili aday adayı müracaatı Ak parti'ye yapıldı. Metin Bulut ile Tolga Ağar'ın yeniden Elazığ'dan aday adaylığına müracaat etmemesi takdirle karşılanırken Zülfü Demirbağ'ın 4. kez, Sermin Balık'ın ise 3. kez Milletvekiliği müracaatı yapmaları tepkiyle karşılandı.

Ak Parti'ye Rekor Başvuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin yüzde 43, Cumhur ittifakının yüzde 53.7 oy aldığı 2018 seçimlerinde Ak Parti'den 74 aday adayı başvurusu yapılırken, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti Genel Merkezi’ne ve AK Parti Elazığ İl Teşkilatı’na yapılan müracaat sayıları da belli oldu. 
Yapılan müracaatlar sonucunda AK Parti Elazığ Milletvekilliği Aday Adaylığı için 76 isim müracaat etti. 
MÜRACAATLAR İL BAŞKANLIĞI YA DA PARTİ GENEL MERKEZİNE YAPILDI
Ak Parti’den Milletvekili olmak amacıyla yapılan aday adaylığı müracaatlarının önemli bir bölümü İl Başkanlığına yapılırken, Genel Merkeze de çok sayıda müracaat yapıldı.
KİMLER MÜRACAAT ETTİ?
İşte Ak Parti’ye Milletvekilliği aday adayı olarak müracaatta bulunanların listesi;
Abdulkerim Yılmaz, Abdulvahap Yılmaz, Ahmet Yürük,  
Ali Barhturmuş, Ali Dursun Er, Alpaslan Tümen, Anıl Beyza Vural,  Arif Erol,  Aydın Torgut, Ayetullah Karabulut, Ayhan Özer, Ayşegül Kahvecioğlu, Aziz Dinç, Cahit Kızar, Cemil Turgut, Cengiz Gülaç, Cihan Telo, Çetin Demirel, Ejder Açıkkapı, Erol Keleş, Ertuğrul Altun, Fatih Çelik, Ferhat Dağ, Fethi Kaya, Fethi Kılınç, Feyzi Akverdi, Feyzullah Aslan, Hakan Gözütok, Halise Çakmak, Hasan Gözütok, Hasan Kaya, Hasan Murat Öz, Hasan Uzun, Haydar Evliyaoğlu, Hülya Özdağ Özen, Hüseyin Karaboğa, İrfan Yurten, Kutbettin Demirdağ, Mehmet Karacadağ, Mehtap Yıldırım, Muhammet Mehdi Akman, Muhammet Nedim Yumakgil, Muhammet Sefa Kömürhanlı, Murat Büyükçe, Mustafa Ünsal Karatepe, Mücahit Yanılmaz, Naci Demirpolat, Necla Kara, Neslihan Güneş, Onur Demir, Orhan Altan Sezikli, Orhan Çelik, Ömer Ercan, Ömer Erdem, Ömer Salih Ünlü, Ömer Serdar, Ramazan Erginöz, Recep Aygül, Rüstem Kadri Septioğlu, Selahattin Özsoy, Selahattin Solmaz, Selma Saydam, Serkan Dolunay, Sermin Balık, Sevcan Aytaç, Süleyman Selmanoğlu, Şahin Duman, Şeyma Sezikli, Tahir Öztürk, Taner Er, Ümit Özpolat, Vahap Ergün, Yasemin Açık, Yavuz Akın Zeynel Abidin Görür, Zülfü Demirbağ.

BULUT VE AĞAR’DAN BÜYÜK FEDEKARLIK
Ak Parti’de aday adaylık müracaatlarının sona ermesinin ardından mevcut Elazığ Milletvekillerinden Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar’ın Elazığ Milletvekilliği aday adaylık müracaatının bulunmamaları kendileri ve partileri adına büyük bir fedakârlık olarak değerlendirilirken, kamuoyunda takdirle karşılandı.
BALIK VE DEMİRBAĞ’IN MÜRACATLARI ANLAMSIZ BULUNDU!
İlimiz Milletvekili Metin Bulut 2,  Tolga Ağar ise 1 kez milletvekilliği yapmalarına ve Elazığ’dan yeniden aday adayı olmamalarına rağmen, 3 kez milletvekilliği yapan Zülfü Demirbağ’ın 4. Kez, 2 kez milletvekilliği yapan Sermin Balık’ın ise 3. Kez milletvekili olmak için müracaat etmeleri tepkiyle karşılandı.
GÜÇLÜ BİR LİSTE OLUŞTURMA GAYRETİ
14 Mayıs seçimlerinin anlamını ve önemini kavrayan;  ABD, Batı ve HDP dahil Erdoğan düşmanı tüm çevrelerin birleşerek Türkiye’nin önünü kesmek amacıyla oluşturulan ittifaklara karşı başarı elde etmek için güçlü bir liste oluşturulması gerektiği gören Ak Parti,  yeni yüzlerden oluşan güçlü bir liste ile halkın karşısına çıkmak istiyor.
METİN BULUT’UN GAYRETLERİ
Ak Parti MKYK üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı sorumluluğu ve bilinciyle 14 Mayıs seçimlerinde ilimizden en iyi sonucu almak amacıyla uzun süreden beri çalışmalar yürüten, bu amaçla tabanda karşılığı, oy potansiyeli ve şehirde sevilen sayılan isimlerle görüşmeler yapan Milletvekili Metin Bulut, bu isimlere yer açma adına Elazığ’dan aday olmama fedakârlığını göstererek, lideri ve davası adına bugüne kadar pek örneği görülmemiş örnek ve vefalı bir duruş ortaya koydu.
SEÇİMİ LİSTE KAZANACAK
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakların adayları ve seçim projeleri yarışacakken, milletvekilleri seçiminde partilerden ziyade, seçimlerin sonucunda etkili olacak en önemli faktör adaylar olacak. 
Ak Parti’de olduğu gibi diğer partilerde de seçimlerden başarılı bir sonuçla çıkılmasının en önemli faktörü listelerin yeni ve güçlü isimlerden oluşturulması.
 Ak Parti bu amaçla, güçlü, tabanda ciddi karşılığı olan, temsil gücü yüksek, projeci kimlikleri ile öne çıkan, bugüne kadar bulunduğu görevlerde önemli başarı hikâyeleri yazmış, bulundukları her konum ve görevde şehir insanına faydası ve katkısı olmuş, parti tabanının gönlünü kazanmakla birlikte farklı kesimlerden de oy getirebilecek etkin ve donanımlı isimlere listesinde yer vermeye hazırlanıyor.

KUŞATICI İSİMLER
Seçimlerde 5-0 yapmayı hedefleyen Ak Parti, bunun için hem bölgesel oyları hem de bu özellikleri yanında merkezde de ciddi oy potansiyeli olan isimlere listesinde yer vermeye hazırlanıyor.
Güçlü bir liste ile seçmenlerin karşısına çıkacak olan Ak Parti’nin il genelinde alacağı toplam oy sayısı, diğer partilerin milletvekili çıkarma ihtimalini önemli oranda azaltabilecek.
Bilindiği gibi yeni seçim sisteminde ittifak üyesi partilerin artık oyları diğer partilerin hanesine yazılmayacak ve her parti kendi aldığı oya göre milletvekili elde etmeye çalışacak.

YENİ YÜZLERLE YENİ HEYECAN
Ak Parti’nin seçimlerde en yüksek sayıda milletvekili çıkarmak amacıyla yeni yüzlerle seçmenin karşısına  çıkması, hem parti tabanında hem de şehirde yeni bir heyecan oluşturacak bu durum da sandığa olumlu olarak yansıyacak.