AK Parti İl Başkanı Yıldırım ve Milletvekili Adaylarından Stadyum Açıklaması

AK Parti Hükümetinin Elazığ'da yeni bir projesi daha tamamlanarak hizmete sunuldu. Avrupa standartlarında inşa edilen Yeni Stadyum, Elazığspor'un Karaköprü Belediyesiyle bugün oynadığı karşılaşma ile hizmete açıldı.

AK Parti İl Başkanı Yıldırım ve Milletvekili Adaylarından Stadyum Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HASRET SONA ERDİ; YENİ STADYUM HİZMETE AÇILDI

Elazığlı futbolseverlerin yıllardır hasretle beklediği Yeni Atatürk Stadı’nda yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk resmi müsabaka oynandı. Bordo-Beyazlı Taraftarların büyük ilgi gösterdiği Yeni Atatürk Stadyumu’nda müsabaka öncesi AK Parti İl Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayları ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

İL BAŞKANI YILDIRIM: ELAZIĞSPOR’UN ÇOK GÜZEL BAŞARILARI VAR

Elazığspor’a yıllarca hizmet ettiğini söyleyen AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yeni stadın Elazığ’ın simgesi olduğunu belirterek, “Bugün gerçekten çok mutluyuz. Sevdamız olan Elazığspor kurulduğu günden bugüne kadar şanlı tarihinde çok güzel başarıları var. Uzun bir süredir de biz stat özlemiyle yanıp tutuşuyorduk. Hamdolsun, bugün kavuşmuş olduk. Sizlerin de bildiği gibi çok uzun süre Elazığspor'da yöneticilik yapmış bir kardeşiniz olarak Elazığspor'un marka değerini yakinen bilen yüreğimizle bileğimizle yıllarca hizmet etmişiz. Bizim gibi nice yöneticilere de hizmet ettiler. Elazığspor'u buralara kadar getirdik.” dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere bakanlara ve emeği gecen herkese teşekkür eden Yıldırım; “Bir fiziki mekandan stattan bahsediyoruz. Kolay olmadı. Öncelikle bunu Elazığ'ımıza ve Elazığsporumuza kazandıran başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, çok değerli bakanlık yetkilileri ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Elazığspor'un yıllarca bir stat özlemi vardı. İstek ve taleplerimiz Cumhurbaşkanımız tarafından karşılıksız bırakılmadı.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI EROL KELEŞ: GURUR VE ONUR VERİCİ BİR GÜN

AK Parti Elazığ 1’nci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş ise açıklamasında, 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’ye kazandırılan bir çok hizmet olduğunu kaydederek, “ Bugün gurur ve onur verici bir gün yaşıyoruz. 21 yıllık AK Partili döneminde Türkiye'ye kazandırılan çok şeyler var. Bunlar özellikle altyapı, ulaşım, savunma sanayisi, enerji, sağlık, turizm konusunda ve Türkiye artık altyapı konusunda kendi kendine yetebilen bir ülke konumuna geldi. Daha sonraki süreçte Türkiye Yüz Yılı dediğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi daha ileri teknolojilere kucak açıyoruz. Bu süreç içerisinde stadyumu şehrimize kazandırılmasında emeği olan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Elazığsporumuza da başarılar diliyorum. Elazığsporumuzun ve Elazığ’ın çok daha güzel yerlere geleceğini temenni ediyorum.” Dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI AÇIKKAPI: CUMHURBAŞKANIMIZ HER HİZMET VE YATIRIMDA ELAZIĞ’A DESTEK OLDU

Stadyumun başlangıç dönemini anlatarak o günden bugüne yaşanan sürece değinen AK Parti Elazığ 2’nci sıra Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, emeği gecen herkese teşekkür ederek, “Bugün gerçekten çok mutluyum. Emeği geçen herkese bakanlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımıza her hizmet ve yatırımda Elazığ’a vermiş olduğu destekten dolayı ve Elazığ Atatürk Stadı'na vermiş olduğu destekten dolayı da yürekten teşekkür ediyorum. Elazığ gencimize, Elazığ evlatlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAY NAZIRLI: BEŞ YILDIZLI STADINA ELAZIĞIMIZ KAVUŞTU

AK Parti Elazığ 3’ncü sıra Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı ise, “Bugün bu gururu hep beraber yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve Gençlik Spor Bakanlığımızın çalışanlarına ve Elazığ halkımıza çok teşekkür ediyorum. Beş yıldızlı otelimizden, hastanemizden, havalimanımızdan, beş yıldızlı okullarımızdan sonra beş yıldızlı stadına Elazığ'ımız kavuştu. Allah nasip ederse Elazığ'ımızı, Elazığsporumuzu hak ettiği yere Avrupa kupalarında da destekleyeceğiz. Bu stadın yaklaşık 20 bin kişisiyle çok yüksek gür sesle, Elazığ'ımızı buradan destekleyeceğiz inşallah. Tezahürat yapacağız. Gururla maçlarımızı burada izleyeceğiz. O günleri de hayal ediyoruz. AK Parti iktidarının, AK Parti hükümeti hayal ettiği her şeyi gerçekleştirdi. Bugün 10 hedefimiz, 2013 yılında kurduğumuz, 2023 hedeflerini çok büyük oranda gerçekleştirdi iktidarımız. Elazığımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI YANILMAZ: BÜTÜN FEDAKARLIKLARI ANINDA YAPTIK

AK Parti Elazığ 4’üncü sıra Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz da Stadyumun başlangıcında bu güne kadar birlik ve beraberlikle yapıldığını ve yine dönemin Belediye Başkanı olarak tüm fedakarlıkları yaptıklarını dile getirerek, “Bugün hem heyecanlıyım, hem de duyguluyum. Belki bu işe başlanıldığında birçok insanın yapamazlar, bitiremezler. Elazığspor'a böyle bir stadyum kazandıramazlar dedikleri stadyumun bugün açılışını yapıyoruz. Biraz önce Ejder Açık Kapı Milletvekilimiz bu işin başlangıç dönemini anlattı. Esasında bugün karşımızda bir stadyum görüyorsak ve o stadyumun çimleri üzerinde isek bu öncelikle hükümetteki istikrar, akabinde de birlikte çalışma kültürünün ortaya konulduğunun bir sonucudur. Biz o gün Elazığ Belediye Başkanı olarak bu stadın yapımında imarla ilgili yapılması gereken değişiklikler, atılması gereken adımlar Elazığ Belediyesi olarak yapılması gereken bütün fedakarlıkları anında yaptık. Biz bu statta Süper Lig takımlarıyla birlikte Elazığsporumuzun yapmış olduğu maçları izlemenin keyfini ve mutluluğunu yaşayacağız. Çok değerli kardeşlerim ve Elazığspor taraftarlarının bilesiniz ki bugün Elazığspor'un bulunduğu yerden elbette hiçbirimiz memnun değiliz. Ancak bu stadın açılışındaki heyecanımız, bu stadın açılışındaki dinamizmimiz inanıyorum ki Elazığspor'a yansıyacak ve Elazığspor hızlı bir şekilde Süper Lig'e çıkacak.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZ: ONURUN VE GURURUN BİR ARADA YAŞANDIĞI BİR AN

AK Parti Elazığ 5’inci sıra Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz ise konuşmasında, bugünün bir tarihi bir gün olduğunu dile getirerek, “Bugün, bizim için çok büyük bir onuru, gururu bir arada yaşadığımız bir an, bir tarih. Çocukluk aşkımız olan, ilk göz ağrımız olan, tribünlerinde büyüdüğüm, altyapısında, formasını terlettiğim şanlı Elazığsporumuzun bugün tekrardan yeni stadın açılmasından dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Malumunuz hem AK Parti milletvekili adayı olarak hem de Elazığspor ikinci başkanı olarak bugün bu açılışta birkaç hususu da söylemek istiyorum. Özellikle Elazığspor yönetimine 25 tane aslan gibi genç arkadaşımızla geldiğimiz andan itibaren başta kulüp başkanımız Serkan Çayır, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ve siyasi büyüklerimizle beraber ilk başta kulübün borcunu azaltmaya yönelik, daha sonra transfer tahtasının açılmasına yönelik çok ciddi çalışmalarda bulunduk. Akabinde hem borcu kısmen azalttık, hem transfer tahtamızı açtık, hem stadın yapılmasıyla ilgili o dönem işlerin hızlanması için gerekli iradeyi ortaya koyup büyük bir emek ve özveride bulunduk. Benim özellikle şanlı Elazığspor taraftarından ricam bizlere inansınlar. Bizlere güvensinler burada gerçekten bu şehri seven, bu şehri de emek veren 5 tane milletvekili adayı büyüyüm var. Allah'ın izniyle çok güzel işler yapacağız. Elazığsporumuzu çok seven Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'yla beraber Serkan Çayır ve 25 tane aslan gibi genç kardeşimle beraber inşallah çok kısa bir sürede Süper Lig'de burada nice şampiyonlukları kutlayacağımızı da belirtmek istiyorum.” dedi.