Ak Parti'den Kamuoyuna Duyuru

AK Parti Elazığ İl Başkanı, AK Parti Elazığ Milletvekilleri ve Elazığ Belediye Başkanı, Maden ilçesinde bulunan maden rezervlerinin çıkarılması ve işletilmesiyle ilgili yaşanan gelişmeler hakkında ortak bir açıklama yaptı.

Ak Parti'den Kamuoyuna Duyuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Maden ilçemizin sınırları içerisinde bulunan “maden sahasının” tespiti ve sondaj çalışmaları yakın takibimizde gerçekleştirilmiştir. İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız sürecin yakın takipçisidir. Yapılan teknik çalışmalarla birlikte alanın zengin maden rezervine sahip olduğu tespit edilmiştir. Maden rezervinin şehrimiz sınırları içerisinde bulunmuş olması ilimiz ve bölgemiz için oldukça önemli bir gelişmedir. Maden sahasının işletilmesi ile ilgili “Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü” gerekli çalışmaları başlatmış ve sahanın işletilmesi ile ilgili ihale şartnamesi yayımlanmıştır. Maden sahasının işletilmesi ile ilgili açık ihale usulleri işletilecektir. Yeterliği sağlayan tüm yatırımcı ve girişimciler ihaleye katılabilecektir. 

Maden sahasının Elazığlı yatırımcılar tarafından işletilmesi için daha önce ilgili taraflarla defaaten istişareler gerçekleştirdik. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odamız, Elazığlı yatırımcıların maden sahasını işletmeleri için öncülük yapabileceklerini belirttiler. Ticaret ve Sanayi Odamızın bu konudaki gayret ve çabalarını önemsiyoruz. Bizler maden sahasının tespiti ve ihale sürecine kadar olan süreç ile ilgili kurumlar nezdinde gereken tüm takipleri yaptık. 
Elazığ’ın iş adamlarını yatırımcı ve girişimcilerini bir araya getirmek ve birliktelik kurmak için iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle Ticaret ve Sanayi Odamıza büyük sorumluluk düşüyor. Ticaret ve Sanayi Odası bir takım çalışmalar başlatmış bulunuyor. Bu çalışmaları ilgiyle ve yakından takip ediyoruz. Ticaret Odamızın öncülük edeceği bu sürecin şeffaf, açık ve geniş katılımlı olması gerekiyor. Elazığlı iş insanlarını ve yatırımcıları bir araya getirme sorumluluğu Ticaret ve Sanayi Odamızdadır. Ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkı sağlayacak maden sahasının bir an önce işletilmesi önceliğimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."