Adayların Seçim Performansları

31 Mart seçimlerine 50 gün kala adaylar çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Seçimleri büyük bir oranla kazanması beklenen Ak Parti adayı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları her kesime ve her mahalleye ulaşma gayreti ortaya koyarken,diğer adayların çalışmaları iddiasız, şevksiz ve amatör tekniklerle yürütmeleri dikkatlerden kaçmıyor.

Adayların Seçim Performansları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerine 50 gün gibi az bir süre kala adaylar ve siyasi partilerin seçim kampanyaları devam ediyor.
Adayını erken açıklayan partilerden olan Ak Parti, hem aday Şahin Şerifoğulları hem milletvekilleri hem de parti teşkilatları olarak saha çalışması yaparken diğer partilerin aday ve teşkilatlarındaki durağanlık kendi tabanları tarafından da tepkilere sebep oluyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN YOĞUN TEMPO

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında halkla buluşmalarına yoğun bir tempoyla devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ziyaretlerini sürdürüyor. 
Başkan Şerifoğulları’na, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı,  Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ile  AK Parti Elazığ İl Yönetim Kurulu, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Yönetim Kurulu, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ve AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulundan bir üye de  dönüşümlü olarak  eşlik ediyor.

KARAYOLLARI ÇALIŞANLARINA ZİYARET 

Başkan Şerifoğulları, Milletvekili Keleş ve beraberindeki heyet, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, kurum çalışanları ile bir araya geldi. Daha sonra atölyelerde gerçekleşen saha çalışmalarını inceleyerek, personelden bilgi aldı. Başkan Şerifoğulları ve Milletvekili Keleş, kurum personeline çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ELAZIĞ ECZACILAR ODASI’NDA

 Başkan Şahin Şerifoğulları, Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve beraberindeki heyet, 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Ecz. Uğur Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile de bir araya geldi.Oda Başkanı Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken Başkan Şerifoğulları, oda faaliyetlerinde başarı temennisinde bulundu ve 5 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdiği yatırımlar ile yeni dönemde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri anlattı. 

AFAD’DA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde, (AFAD) 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin birinci yılı dolayısıyla, anma programı kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI; “ACILARIMIZ GÜNKÜ KADAR TAZE” 

Toplantının ardından değerlendirmede bulunan Başkan Şerifoğulları; “6 Şubat 2023'te yaşadığımız asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Acılarımız ve canlarımızı yitirmenin verdiği keder, ilk günkü kadar taze. Elazığ ile birlikte 11 ili etkileyen felaketin hemen ardından, başta devletimiz olmak üzere aziz milletimiz tek yürek olup, dünyayı imrendiren yardım seferberliği ile tarihte eşine az rastlanan birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Bir yandan yaralarımızı sararken, bir yandan da devletimiz, milletimiz ve 85 milyon omuz omuza vererek geleceğe umutla baktık. Bu duygu ve düşüncelerle asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim, bir daha böyle afetler yaşatmasın.” ifadesinde bulundu.

ELAZIĞ’IN BAŞKANI

Göreve geldiği ilk günden itibaren vatandaşlara ve Elazığ’a hizmet etmenin gayreti içerisinde olan, inançla ve aşkla çalışarak şehrin gelecek vizyonuna değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Elazığ’ın başkanı olarak gittiği her yerde yoğun ilgi ve teveccühle karşılanıyor.

Görev süresinin ilk 5 yılında insanı merkeze alan çözüm odaklı gönül belediyeciliği ilkesi ile Elazığlıların gönüllerinde samimi bir yer edinerek mahalle ayrımı gözetmeden, şehrin her köşesini hizmet ve eserlerle donatan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim çalışmaları yanında resmi programlara da katılıyor.

ANMA PROGRAMLARINA KATILDI 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Asrın Felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin birinci yılı nedeniyle yaşamını yitirenler için düzenlenen anma programına katıldı. 
İmam-ı Azam Cami’sinde sabah namazı öncesinde gerçekleştirilen programa, Elazığ Valisi  Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve vatandaşlar iştirak etti. 
Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi, mevlit okundu. Başkan Şerifoğulları; “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Rabbim, ülkemize ve milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın”dedi. 

ESNAFLARIN YOĞUN TEVECCÜHÜ

Seçim çalışmaları kapsamında Sebze Hali'nde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen Başkan Şahin Şerifoğulları, talepleri dinledi.
 Elazığ Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Rıza Gündüz ile de buluşan Başkan Şerifoğulları, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler alarak, başarı temennisinde bulundu. 
Şerifoğulları; “Esnaflarımızı ve emekçi kardeşlerimizi ziyaret ederek sohbetlerine misafir olduk. Bizleri sevgi, muhabbet ve destekleri ile karşılayan esnaflarımıza teşekkür ediyor, bol ve bereketli kazançlar diliyorum.” diye konuştu. 

HACI SIDIKA DUMANDAĞ KIZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ 

Belediye Başkanı Şerifoğulları, Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur’an Kursu Müdürü Emin Yıldırım ve kursta eğitim gören kursiyerlerle buluştu. Kurs Müdürü Yıldırım Başkan Şahin Şerifoğulları’nı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken Şerifoğulları, Yatılı Kız Kur’an Kursu ile ilgili bilgiler aldı. Başkan Şerifoğulları ziyaretle ilgili; “Rabbim kardeşlerimize, vatanına, milletine ve dinine bağlı güzel bir gelecek nasip eylesin” ifadesinde bulundu. 

SEPTİOĞLU: “İSTİHDAM İÇİN NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”

Adayını en son açıklayan partilerden olan Yeniden Refah Partisi, saha çalışmalarına başladı.
Yerel seçim çalışmalarına esnaf, STK ve vatandaş ziyaretleri ile devam eden Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu ve İl Başkanı Ömer Ateş, kapı kapı gezmeye devam ediyor.
Esnaf ve Sanatkâr Oda Başkanlarını ziyaret eden Septioğlu, ‘ilimizin en önemli sorunlarının başında istihdam gelmektedir. Teknik elemanın yetişmesine yönelik kurumlar arası işbirliği yapılarak nitelikli eleman yetiştirmek gerekmektedir. Bizler ilimiz istihdamına katkı sunacak çeşitli projelerle hem esnafımıza katkı sağlayacak hem de istihdamın artması için projelerimizi bir bir hayat geçireceğiz'‘dedi. 

ESNAF ZİYARETLERİ
Seçim çalışmaları kapsamında Belediye Çarşısı ve Saray Cami bölgesi esnaf ziyaretleriyle devam eden Septioğlu esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnafın ekonomik olarak çok yıprandığını dile getiren Septioğlu ‘Hayalperest ekonomik politikalar yerelde esnafımızı kötü etkiliyor bu minvalde belediye olarak üstümüze düşeni yapıp, halkımız için yerel esnafımızı cazip hale getireceğiz. 

“FUARLAR DÜZENLEYECEĞİZ”

Belediye Çarşısını yeniden canlı günlerine kavuşturacaklarını ifade eden YRP Başkan adayı Faruk Septioğlu; “Esnafımızı ve vatandaşlarımızı sadece dükkânlarında değil aynı zamanda düzenleyeceğimiz fuarlarımızda da buluşturacağız. Belediye bünyesinde vereceğimiz eğitimlerle, yerelde üretim veya perakendecilik yapan firmalarımızı e-ticaret ile tüm dünyaya açılmasını sağlayacağız''dedi. 

“YERİNDE DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ”


Elazığ’ın deprem kuşağında olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Septioğlu; “Bu durumun acı tecrübesini son 4 yılda 3 defa yaşadık. Depremler ile mahallelerimiz yıkıldı, kent kimliğimiz ortadan kalktı, şehrimiz virane oldu. Aradan geçen 4 yıla rağmen depremin izleri halen de şehrimizde kendini göstermektedir.  Mahallelerimiz perişan durumdadır, esnafımız mağdurdur, insanlarımız uzun yıllar yaşadıkları mahallerinden uzaktadır Özellikle doğu mahallelerimiz harabe durumdadır. Bu görüntüler ne şehrimize, ne de insanımıza yakışmamaktadır. Yerinde dönüşüm çalışmalarını 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra başlatarak hem mahallelerimizi yeniden ayağa kaldıracak hem de insanlarımızı uzun yıllar yaşadıkları, komşuluk ilişkilerini paylaştıkları mekânlara yeniden dönüşünü sağlayacağız"dedi. 

“ELAZIĞ BELEDİYESİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ OLACAK”

Elazığ Belediyesinin depremin yıktığı tüm mahallelerde yerinde dönüşümün öncüsü olacağını ifade eden Septioğlu, “Elazığ, milli görüş belediyeciliği ile eski güzel günlerine yeniden dönecektir. Tüm Türkiye gibi Elazığ’ında Milli Görüş Belediyeciliğine ihtiyacı vardır. Önümüzdeki süreçte ahlaklı belediyecilik anlayışımız ile hem şehrimiz depreme karşı dirençli bir kent yapacağız hem de şehrimizi modern bir görünüme kavuşturarak daha yaşanabilir Elazığ’ı hep birlikte oluşturacağız”dedi.

MHP’DE HEYECAN YOK

Geçmişten bugüne Elazığ Belediyesi seçimlerinde en iddialı partilerden olan MHP, bu seçimlerde sahada görülmeyecek kadar silik bir seçim kampanyası sürdürüyor.
Uzun süre aday arayışını sürdüren ve seçimleri zorlayacak aday  adayları arasından özellikle yeni neslin çok tanımadığı Doç. Dr. Murat Aygen’i sürpriz bir şekilde aday gösteren MHP’nin iddiasının kalmadığını ifade eden siyasi gözlemciler, parti teşkilatlarında bir heyecan ve seçimi kazanma azminin görülmediğini ifade ediyorlar.
Geçmiş seçimlerde büyük bir gayret ve fedakarlıkla tüm teşkilatları ve şehri ayağa kaldırma ve hedefe ulaşma noktasında kendini ispatlamış MHP Milletvekili Semih Işıkver’in de yeterli ilgi gösteremediği yerel seçimlerde MHP’nin üçüncü parti olma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, MHP’yi toparlayacak bir ruhun da şehirde olmadığını ifade ediyorlar.

CHP ADAYI SEMBOLİK Mİ?

14 Mayıs seçimlerinde 72 bin oy alarak önemli bir çıkış yakalayan CHP, bu çıkışını yerel seçimlerde de sürdürmek istiyor. 
14 Mayıs seçimlerinde Gürsel Erol’a olan ilginin büyük bir desteğe dönüştüğünü ifade eden siyasi gözlemciler, bu oyun yerel seçimlere yansımasını oldukça zayıf hatta imkânsız olduğunu dile getiriyorlar.
CHP Milletvekili Gürsel Erol’un da Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran’ı yalnız bıraktığı ve seçim kampanyasına destek vermediğini iddia eden siyasi gözlemciler çok daha farklı bir iddiada bulunuyorlar.
CHP Milletvekili Erol’un yerel seçimlerde CHP adayının ne kadar az oy alırsa aradaki farkın kendi şahsi oyunu ortaya çıkacağını ispatlamak gibi bir düşüncesi olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, Erol’un  kendi özel oyunun ortaya çıkması adına Saadet Partisinin alacağı oyun da az olmasını istediğini dile getiriyorlar.

SAADET, MÜSAMAREYE DEVAM EDİYOR

Yaşı daha genç olmasına rağmen hemen her seçimde aday olarak öne çıktığı için yüzü erken yıpranan ve siyasetin kadrolu elemanı olan Saadet partisi Belediye  Başkan  adayı Abdullah Akın, 14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin aldığı 72 bin oyun içindeki payını ortaya koymak için çalışıyor.
GES, Belediye Konukevi, sosyal yardımlar gibi zaten uygulanan projeleri kendi projeleri arasına alan, düşündüğü hafif metro hattını Doğukent-Hilalkent olarak nitelendirip şehrin son gelişiminden habersiz olan Abdullah Akın’ın gittiği kahvehanelerde sadece beraberinde götürdüğü arkadaşlara hitap etmesi ve halkın ilgi göstermemesi de dikkatlerden kaçmıyor.

HÜDA-PAR KARŞILIK BULUYOR

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan HÜDA-PAR, Elazığ Belediye Başkan adayı olarak 2018 yılından beri Elazığ İl Başkanlığı görevini yürüten Yasin Kavaklı’nın ismini açıkladı.
Adaylığının açıklanmasının ardından çalışmalara başlayan Kavaklı’nın STK, esnaf ve kanaat önderlerine ziyaretleri devam ediyor.
HÜDA PAR ve adayı Yasin Kavaklı, değişik kesimler tarafından ilgi görüyor ve takdir topluyor.