Açıkkapı: 'Maden'in Büyük Zenginliği Ekonomimize Değer Katacak'

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Maden'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük bakır rezervinin gün yüzüne çıkarılma çalışmalarının başladığını, yaklaşık 100 km bir derinliğe ulaşılarak Türkiye ekonomisine önemli bir değer katılacağın söyledi.

Açıkkapı: 'Maden'in Büyük Zenginliği Ekonomimize Değer Katacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Şehrin her karışında ayak basmadık yer bırakmayan Açıkkapı, gittiği her yerde vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor.

Açıkkapı bu kapsamda, Gezin’de de temaslarda bulundu. Adeta mitinge dönüşen vatandaş ve esnaf buluşmaları kapsamında sorun ve talepleri dinledikten sonra değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak Gezin’in kararının net olduğunu söyledi.

Daha sonra Maden’e geçen Açıkkapı, Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır rezervlerinin bulunduğu sahada yapılan çalışmaları inceledi. Açıkkapı, Türkiye ekonomisine önemli bir değer katacak olan sahayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çok büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. 2017 yılında Sayın Bakanımız Berat Albayrak'a Maden'imizle ilgili talebimizi ilettikten ve Plan Bütçe Komisyonun’da taleplerimizi kayıtlara geçirdikten sonra, Maden ilçemizde bakır madeni araması başlamıştı. Allah'a çok şükür Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bakır rezervinin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar başladı. Yaklaşık 32 milyon ton cevherin bulunduğu bu bölgede işin kahramanları ile birlikteyiz. Proje Müdürümüz Kazım Bey de burada ve makinalar şuan da bu cevheri gün yüzüne çıkarmak için çalışmaya başladılar. Bu bir süreç, bir kaç yıllık bir süreç ve İnşallah burada yüz kilometreyi bulacak bir çalışma olacak. Ben burada emek veren herkese teşekkür ediyorum. Burada çalışacak kardeşlerimize hayırlı çalışmalar diliyorum. Kazasız belasız bir şekilde İnşallah ilçemizdeki böylesi büyük bir zenginliği Türkiye'de ekonomimize katma değer olarak sunacağız. Çalışmayı yapan kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Çünkü büyük bir yatırım yapacaklar. Cevhere ulaşmak için sadece yaklaşık 8 milyar liranın üzerinde bir yatırım maliyetleri olacak. Ben kendilerine Maden'imize ve ülkemize katacakları bu değer için teşekkür ediyorum. Maden'imize ve ülkemize, şehrimize hayırlı olsun diyorum.”