Serkan GÜRTÜRK

NİCE 10 YILLARA

Serkan GÜRTÜRK

Şehrin ufkuna bir güneş gibi doğdu Elazığ Star Haber Gazetesi 30 Haziran 2009 tarihinde. Şehrimiz 4000 yıllık bir medeniyetler geçişinin, her bir uygarlıktan nadide eserlerin bulunduğu kadim bir şehirdi.

Elazığ, elbette kendisini var eden kültürel, milli ve manevi değerlerin yoğurduğu erdemli insanların yaşadığı köklü bir şehirdi.

Şehrin bu güzellikleri ve avantajları yanında eksiklikleri ve yapılması gerekenleri de vardı. Her bir yöneticimiz ve idarecimiz kendi sorumluluk alanına giren görevlerinin en iyisini yapmanın gayretindeydiler belki, ama dikkatlerden kaçan, gündeme getirilmeyen konular da yok değildi.

Birilerinin bu gerçekleri gündeme getirmesi ve çözüm önerileri sunması gerekiyordu. Bu misyonda dördüncü kuvvet olarak bilinegelen basın kurumlarına verilmişti.

Basın kuruluşları sadece haber verme misyonu ile yetinmemeliydi. Kaldı ki internet haberciliği sayesinde artık haberler günlük değil saatlik olarak veriliyor, birkaç saat içinde bir haber gündemden düşebiliyordu.

Öyleyse gazetecilik artık haber verme yanında farklı bir misyona daha hizmet etmeliydi. Şehrin kangren olmuş sorunlarına, halkın yaşadığı ama yöneticilerin göremediği problemlere, yönetimin aksayan yönlerine ve bunların giderilmesi için ortaya koyacağı çözüm önermeliydi gazetelerimiz.

Biz mesleğimizi de kalemimizi de gönlümüzü de halkımızın emrine verdik. Onların gündemi bizim gündemimiz oldu. Rahat koltuklarda oturup ahkâm kesmedik. Sorunu yaşayanların yanlarına gittik, onlarla konuştuk hatta problemleri birlikte yaşadık. Sorunun değil çözümün parçası olmayı tercih ettik.

Zaman zaman eleştirildiğimiz hatta tehdit edildiğimiz de oldu. Ancak bunlar azmimizden ve şehre olan sevdamızdan ve vefamızdan bir şeyler eksiltmedi. Tam tersi daha severek mesleği yapmamıza sebep oldu. Çünkü bizim ne kimselerle şahsi bir problemimiz ne de özel husumetimiz vardı. Tek gayemiz ve amacımız insanlarımızın mutlu mesut yaşayacağı bir Elazığ’ın inşasına katkı sunmaktı.

Doğruların peşinde olmak ve bunların savunucusu olmaktan dolayı mutluyuz.

Mutluyuz, çünkü birçok konuda haklılığımızı gördük ve halkımızın takdirini kazandık…

Mutluyuz,  çünkü haklı çıkmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Haber Ayrıntı ekibi olarak halkımızla birlikte sağlık, huzur ve başarılarla dolu nice yıllara….

Yazarın Diğer Yazıları