Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak bugünlerde önemli bir gayret içindeyiz. Sadece yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımız değil, tüm meslektaşlarımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için planladığımız programın hummalı ve bir o kadar da vefa dolu çalışmalarını yürütüyoruz.
Bu yılki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü anlamlı ve özellikli kılan bir nedenimiz var. Zira bu yıl bu etkinliği, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan meslek büyüğümüz ve şehrin kültür-sanat alanındaki yetkin isimlerinden olan merhum Arif Çakmak anısına düzenliyoruz.
Bu program dolayısıyla sadece cemiyet olarak bizler değil, tüm kurumlarımız da seferber olmuş durumda.
Elazığ Valimiz Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ilimiz milletvekilleri, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Doruk Medya ve Kanal 23 Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Polat, TV-Sen Genel Başkanı Yunus Evliyaoğlu, Har Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Soylu ve birçok kurumun katkı ve desteğiyle yapacağımız etkinliğin özel bir konuğu da olacak.
Şehrimizin yetiştirdiği önemli bir değer olan, eserlerinde millî ve manevi değerleri önceleyen; şarkıları ve marşları özel günlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan hemşehrimiz Esat Kabaklı, çok sevdiği Arif Çakmak anısına düzenlenen bu programda gönüllü olarak sahne alacak.
Arif Çakmak için, onun bu şehre kattıkları ve kazandırdıkları adına özel olarak ve titizlikle hazırladığımız bu programda, medya camiasının yanı sıra ilimizin STK’larını da davet ederek programı vefa temalı oluşturmak istedik.
Bu süreçte Elazığ Belediye Başkanımız her anımızda yanımızda oldu. Merhum Arif Çakmak’ın isminin sonsuza dek yaşatılması amacıyla, isminin kendi yaşam felsefesine ve değer verdiği kültür, sanat ve edebiyata dair bir mekâna verilmesiyle ilgili olarak Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın programda önemli bir açıklama yapmasını bekliyoruz.
Hem medya camiamızın, hem şehir insanının hem de ailesinin; Arif Çakmak’ın isminin kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı, yeni nesillerin okuma eylemini gerçekleştirdiği bir mekâna verilmesi yönündeki beklentisini önemsiyoruz. Belediye Başkanımızın da bu hassasiyetle hareket edeceğine ve şehrimizin kültürel yaşamında kubbede hoş bir sada bırakan Arif Çakmak’ın bu gayretine uygun bir mekâna isminin verileceğine inanıyoruz.
Bu vesileyle bugün idrak edeceğimiz Regaip Kandili’nizi ve mübarek üç aylarınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.