Galip Önlü

Şımarık Komşu

Galip Önlü

Bu hafta içinde şımarık komşumuzdan bahsetmek istedim. 
Kısa bir genelleme yapmak istiyorum.
Komşumuz olan şımarık Yunanistan; ABD, Avrupa Birliği ve Almanya’nın bir nevi kölesi gibidir.
ABD ve Almanya ise Evanjelist yapının köleleridir. Yani Siyonist Yahudi İttifakı’nın…
Evanjelist yapı ise Hz. İsa’nın Mesih olarak yeniden gelmesi için geniş coğrafyada büyük bir savaş peşinde olan şeytani bir yapıdır. 
Şu ana kadar Başkan Recep Tayyip Erdoğan, devletleri de geride bırakan enerji şirketleri ve bilinmeyen baronlara karşı direnişini sürdürüyor. Aynı zamanda Yunanistan’ın emperyal güçler tarafından Türkiye’nin karşısına sürüldüğünün gayet tabi çok iyi farkındadır. 
Zira aynı Yunanistan, aynı güçler tarafından Anadolu’yu işgale yeltenmemiş miydi?
Ve şimdi NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye’nin, ittifak görevi için 23 Ağustos Salı günü savaş uçakları havalanıyor. Yunanistan, Türk jetlerine radar kilidi atıyor. 
Bu olaydan günler sonra da S-300 skandalı patlak veriyor.
Türkiye Savaş Uçakları, S-300 hava savunma sistemiyle Yunanistan, yine radar kilidi atıyor. 
Bu şımarıklara karşılık Başkan Erdoğan’dan “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajı gelmişti.
Baktığımızda şuan ABD bu gerilimin bizzat merkezinde bulunuyor. Yunanistan’a konuşlanarak işin merkezine girdi. ABD, adalara konuşlandırdığı ve hala konuşlandırmaya devam ettiği silahlarla Türk Deniz Kuvvetlerinin Ege’ye çıkmasına mani olucu tedbirleri Yunanistan’a sağladı. 
Yani ABD sayesinde Türk Deniz Kuvvetlerinin sahaya çıkınca başarı elde etmesi oldukça güçleştirildi. 
Kara Kuvvetleri devreye girerse ne olur peki? Zaten bir tane sınırımız var. Trakya’da… Kara Kuvvetleri devreye girecek olursa Yunanistan’ı caydırmak amacıyla Trakya’dan ileriye gitmesi gerekir. 
Bu ihtimale karşı da duvar çektiler. Hendekler kazdılar. Göçmenlerle alakalı bir durum olarak söylüyorlar ama baştan aşağı yalan… Duvar çekilmesinin, hendek kazılmasının sebebi olumsuz bir durumda Türk Kara Kuvvetlerinin ilerleyişini durdurmaktır. Üstelik çekilen duvar, çelik zırh içeren bir duvardır. 
Kısacası Yunanistan, sözde göçmenler için aldığı duvar tedbirini aslında savunma amaçlı Türkiye’nin Kara Harekâtı yapmasını engellemek maksadıyladır. Kazılan hendekler ise Türkiye’nin zırhlı araç, tank vb materyallerin geçişini engellemek içindir. Kazılan bu hendekler 35 m genişliğinde, 7 m derinliğinde hendeklerdir. 
Dolayısıyla Yunanistan daha doğrusu ABD, sıcak bir temas olursa bunun havada gerçekleşmesini istiyor. Karada veya denizde değil…
Türkiye artık sert tepkisini sadece söylemler üzerinden yürütmeyi sonlandırmalıdır.
Çünkü ABD günden güne Yunanistan’ı, Türkiye’ye karşı direnebilmesi ve Türkiye’yi durdurabilmesi adına güçlendiriyor, donatıyor.
Bilinmelidir ki Yunan’ın denize döküldüğü dönemin şartları, şuanki şartlardan kat kat daha zordu.
Ve Yunanistan, artık Türkiye için çok yakın bir tehdit durumuna gelmiştir. 
Bir diğer şımarıklığı veya tehdidi olursa eğer Türkiye, söylemlerini kesinlikle eyleme dönüştürmelidir. 

Yazarın Diğer Yazıları