Bahaddin Yeşilkaya

DİRİLİŞ ve VUSLAT BÖYLE OLSA GEREK…

Bahaddin Yeşilkaya

16 NİSAN 2017  Halk oylaması ömrümün rüyası ömrümün asra olan yeminidir. Bunu söylerken asla bir abartı değildir olamaz. Çünkü benim kuşakta olanlar bunu çok iyi bilir. Zira içinde olduğumuz bu asrın tümünde hele ikinci yarısında her şeyi  yani olan biten ne varsa bizatihi yaşamış biri ve dönemin bir nesli olarak unutmam asla mümkün değildir. Yani başımıza yani bu milletin bu ülkenin başına geleni bir bile bilsek, pişmiş tavuğun başına herhalde bu kadar kötülük  gelmemiştir derdik. Bu kadar ben ileri gidiyorum. Bu son bir asırda bu coğrafyaya  yaşatılan  kötülükler, haksızlıklar öyle yenilir yutulur ve unutulur cinsten değildir. Bunu yaşayan, gören bilir. Bunun için 16 NİSAN 2017 tarihi bu ömrün bir RÜYA’sıdır. Ve bu RÜYA’nın da vuslat günüdür.

Bu yüzden 16 NİSAN 2017 tarihi bu denli büyük ve anlamlı bir gündür. Bu günü tarih, bir başka yazacaktır. Nesiler bu tarihi bir başka anacaktır. Öyle inanıyorum ki 16 NİSAN 2017 tarihi bu coğrafya için bir DİRİLİŞ günü olarak tarihe geçecektir. Zira bu tarih bir milletin bir ümmetin doğrudan kaderinin değişmesi demektir. Bir büyük MEDENİYETİN yeniden insanlık sahnesine çıkması demektir. Ve haykıracaktır…Ey haksızlık !!! Burada Dur!!! ve Yeter!!! Tüm yaptıkların buraya kadar bundan böyle sana geçit yok demektir. İşte o gün 16 NİSAN 2017 tarihidir. Bu coğrafyanın bir ferdi bir insanı olarak bundan böyle üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada bu kötü devrin topyekûn yok olması ve anne sütü kadar temiz yepyeni bir devrin açılması bir daha tüm bu kötülüklerin olmaması yada yaşamaması için  16 NİSAN 2017   Halk oylaması bir büyük tarihi şanstır ve de fırsattır. Böyle bir tarih, bulunduğumuz coğrafyada üç asırda beş asırda ancak yakalanır. Çünkü bu coğrafya acımazsızdır. Huzur içinde yaşamak/yaşayabilmek öyle kolay değildir. Bedeli çok ağırdır. Bunu bu coğrafya son üç asırda ziyadesiyle yaşamıştır.

Bundan dolayı, başta milletimiz olmak üzere tüm bir İslam coğrafyasının yeniden ayağa kalkması, kendine gelmesi, insanlığa umut olabilmesi için 16 NİSAN 2017 tarihi bir vuslat bir büyük DİRİLİŞ günü olmalıdır. Ve bu gün bir büyük “EVET” ile yeryüzü mazlumların bir bayramı olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları