Şimdi Hizmet Zamanı

14 ve 28 Mayıs seçimleri, Cumhur ittifakının 323 milletvekili kazanarak çoğunluğu elde etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52.16 oy alarak net bir zaferi ile sonuçlandı. Cumartesi günü açıklanacak yeni kabine sonrası Türkiye Yüzyılı başlayacak ve ülkenin her alandaki kalkınması devam edecek. Bu süreçte ilimizin sorunlarının da milletvekillerimizin gayretleriyle kısa sürede çözülmesi bekleniyor.

Şimdi Hizmet Zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri Cumhur ittifakının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesin ve net zaferiyle sonuçlandı.
Millet İttifakının tüm bileşenleri ile resmi olmayan ortaklarının çabası halkta karşılık bulmadı ve Kılıçdaroğlu Erdoğan karşısında 12. yenilgisini alarak seçimi kaybetti.

KAYBEDEN SADACE KILIÇDAROĞLU DEĞİL
28 Mayıs seçimlerine Millet ittifakına mensup 6 siyasi parti, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanları, Bakanlık sözü verilen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “Ak Parti ve MHP faşizminden kurtulmak için Kılıçdaroğlunu destekleyeceğiz” diyen Kandil, “Erdoğan’ı devirmek için son şans” diyen HDP, yurda dönüş biletleri alıp sosyal medya hesaplarından “dönüyoruz” diye yazan FETÖ’cüler, ABD ve Batının tüm medya organlarının karalama kampanyalarına rağmen Erdoğan, her zamanki gibi halka sığındı ve milli irade yüzde 52.16 oranında kendi lehine tecelli etti.
Bu sonuçla Erdoğan bugüne kadar girdiği üç Cumhurbaşkanlığı seçiminden en yüksek oyu alarak, 13. Cumhurbaşkanı oldu.
Bu sonuçla kaybeden sadece Kılıçdaroğlu değil, bu bloğa destek veren tüm siyasi partiler ve çevreler oldu.

YENİ KABİNE İLE YENİ HEDEFLERE

Cuma günü Milletvekillerinin yemin töreninin ardından Cumartesi günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin edecek ve aynı gün yeni kabine açıklanacak.
Hiçbir eski Bakanın yer almayacağı yeni kabinenin Türkiye yüzyılı hedeflerini gerçekleştirmek için çaba sarf edeceği dönemde yeni bir kalkınma sürecinin de başlaması planlanıyor.

ELAZIĞ’IN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK Mİ?

Cumhur ittifakına mensup 323 milletvekili, yüzde 52.16 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan ve İlimizden seçilen Cumhur ittifakına mensup 4 milletvekilinin ortak çalışması ve birlikte hareket etmesiyle İlimizin sorunlarının kısa sürede çözülmesi bekleniyor.

İLK İCRAAT SULAMA PROJELERİ 

Seçim sürecinde hem Ak Parti hem de MHP milletvekili adaylarının ovaların sulanması ile ilgili yıllardan beri devam eden problemlerin çözüleceğine dair söylemlerinin bu meselenin öncelikli projeler arasında olacağına dair ipuçları veriyor. 
Seçim sürecinde Ak Parti Milletvekili adayı Prof. Dr. Erol Keleş başta olmak üzere Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ile MHP adayı Semih Işıkver, bu meselenin artık uzatılmasının anlamsız olduğunu ve iktidara geldiklerinde kısa sürede çözeceklerini dile getirmişlerdi.

PROF. KELEŞ İLK ADIMI ATMIŞTI
14 Mayıs seçimlerinden bir hafta önce DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın İlimizi ziyareti esnasında başta Uluova ve Kuzova Sulama projeleri olmak üzere Şorşor deresi, Tarhana suyunun Hamza bey barajına aktarılması gibi şehrin önemli problemlerini dile getiren ve bu konuda DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan destek sözü alan Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in bu gayretlerinin kısa sürede sonuç vermesi bekleniyor.

MEHMET AKİF BALTA’NIN BAKAN OLMASIYLA SÜREÇ DAHA HIZLI ÇÖZÜLECEK
Cumartesi günü açıklanacak kabinede DSİ’nin de bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı görevine, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile DSİ Genel Müdürlüğü’ne asaleten atanan Mehmet Akif Balta’nın getirilmesi öngörülüyor.
Mehmet Akif Balta’nın Tarım ve Orman Bakanlığına atanması, İlimizin tarımsal sulama problemlerinin hızla çözülmesini de beraberinde getirecek.

TURİZM YATIRIMLARINA ÖNCELİK VERİLMELİ
Yeni dönemde İlimizin turizm potansiyellerinin harekete geçirilerek sektöre kazandırılması yönünde kamuoyunda beklenti var. 
Harput başta olmak üzere Sivrice, Palu, Keban, keşfedildikten sonra yolu dahi yapılamayıp kaderine terk edilen kanyonların turizme kazandırılması amacıyla hem kamu, hem de özel sektörün imkânlarından faydalanılarak ayağa kaldırılması bekleniyor.

İSTİHDAMI ARTIRTACAK PROJELER
İlimizin teşvikte 6. Bölge kapsamına alınmasının ardından başta tekstil olmak üzere çok sayıda yeni yatırım aldığına dikkat çeken vatandaşlar, bu yatırımların sayısının daha da artırılması için Milletvekillerinin başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde yatırımları olan iş insanlarını İlimize yatırım yapmaları konusunda lobi çalışmaları yapmaları gerektiğine dikkat çekiyorlar.

“ŞEHİR MASASI” KURULMALI
Yeni dönemde İlimizin siyasileri, İl yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile konu ile ilgili çalışmalar yapan STK temsilcilerinin katılımlarıyla üç ayda bir kurulacak şehir masasında ilimizin sorunları ve bu sorunların çözümleriyle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlamaların yapılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda Milletvekillerinin öncü ve önder olması gerektiğini ifade ediyorlar.