Huzurun Kalmadı Elazığ

Elazığ, artan asayiş olayları, cinayet, silahlı saldırı, uyuşturucu ,darp, mafya hesaplaşması, şiddet ve hırsızlık olaylarıyla huzur adası özelliğini kaybetti. Vatandaşlar yaşanan olaylardan tedirgin ve huzursuz...

Huzurun Kalmadı Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten bugüne huzur adası olarak bilinen ve asayiş olaylarının en az yaşandığı il olarak öne çıkan Elazığ, son günlerde yaşanan ve halkı tedirgin eden olaylarla birlikte hem bu özelliğini kaybetti hem de vatandaşların tedirgin olmasına sebep oldu.

OLAYSIZ GÜN YOK
İlimizde hemen her gün değişik bölgelerde silahlı çatışma, kavga, işyeri baskını,tehdit,uyuşturucu ,kadına şiddet ve cinayet olayları yaşanıyor.
Ramazan ayında hızını azaltması beklenen asayiş olayları, diğer aylara göre daha artmış durumda.

ULUSAL BASINA KONU OLUYOR
Elazığ’da artan asayiş olayları vatandaşları tedirgin ediyor ve güvensizliğe itiyor.  Elazığ’da son dönemlerde üst üste yaşanan mahalle kavgaları, aile içi cinayet, iş yeri baskınları, silahlı yaralamalar,uyuşturucu gibi birçok olayın artması vatandaşların kâbusu olurken, hemen her gün bir asayiş olayı yerel ve ulusal medyanın haberlerinde geniş yer buluyor.

DENETİMLER YETERSİZ Mİ?

Artan olaylar neticesi denetim ve uygulamalarını sıklaştıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son yirmi günde ilimiz de meydana gelen asayiş ve şok uygulamalarında 136 kişinin yakalanmasını sağladı.25 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 2 kişi ise çıkan olaylar sebebiyle hayatını kaybetti. Denetimlerde 4 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 33 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet tüfek, çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Denetimlerin yapılmasına rağmen olayların hız kesmeden ve artarak devam etmesi şehirde tedirginlik oluşmasına sebep oluyor.
Sokakta yürürken dahi emniyette olmadıklarını dile getiren vatandaşlar, kendilerini her an bir silahlı çatışmanın içinde bulabilecekleri ve hayatlarının kaybedebilecekleri korkusuyla yaşıyorlar.

YEREL DİNAMİKLERLE İRTİBATA GEÇİLMELİ
Elazığ’da yaşanan asayiş olaylarının önüne geçilmesinin sadece yapılan denetim ve uygulamalarla mümkün olmadığını dile getiren uzmanlar, emniyet yetkililerinin özellikle suç ve suçlu oluşan ortam, mekân ve mahalleleri kontrol altına almaları, mahalle muhtarı, mahalle esnafı, okul yöneticileri ve mahalleyi iyi tanıyan kişilerle sürekli irtibat halinde olmasını ve buralardan elde edilen istihbarat bilgileriyle olayların önüne geçilebileceğini dile getiriyorlar.

SON GÜNLERDE HANGİ OLAYLARI YAŞADIK?
Elazığ’da son iki hafta içinde birçok asayiş olayları meydana geldi ve iki kişi hayatını kaybetti.
İşte son iki haftada yaşanan olaylar: 
-    İcadiye Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde iki gurup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.
-    Elazığ’da Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), sondaj makinası malzemelerini çalan 2 şüpheliyi yakaladı.
Aladikme köyünde tesis yapmak için kurulan sondaj makinasına ait 1 adet Rokbit, 2 adet Rokbit başlığı ve sondaj köpüğü çalındı. Bunun üzerine İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri şüphelilerinin yakalanabilmesi amacıyla çalışma başlattı. Çalışmalarda tespit edilen 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.
-    İlimizde son bir hafta içinde düzenlenen uyuşturucu madde operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 2’sinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
-    Elazığ’da bir şahıs, husumetli olduğu kişiye pompalı tüfekle peş peşe ateş etti. O sırada olay yerinde çalışan bir işçi, yüzüne gelen saçmalarla yaralandı.

-    Cinnet getiren damat kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı
Elazığ’da kayınvalidesinin evine giden damat kurşun yağdırdı. Kayınvalide ve baldızın öldüğü olayda 1 çocuk ise ağır yaralandı.
-    Elazığ’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen tarihi eser operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alınırken 102 tarihi obje ele geçirildi.
-    Elazığ’da, bir iş yerinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi kurşunların isabet etmesi sonucu, 1 kişi de silah kabzasıyla darp edilerek yaralandı.

DENETİMLER ARTTIRILDI
İlimizde sıklıkla yaşanan asayiş olaylarından sonra Emniyet yetkililerinin denetimlerini artırdığı ve 24 saat süreyle denetim yaptıkları gözlemlendi. Denetimlerin olayların azaltılmasında önemli rolü olduğuna dikkat çeken uzmanlar, çevresinde olumsuzluk ya da suça yönelik eylemleri gören vatandaşların da durumu anında 112 hattına ihbar etmeleri gerektiğini dile getiriyorlar.