Elazığ'da Gaziler Günü etkinliği
Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü çerçevesinde yürüyüş yapıldı.
Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü çerçevesinde yürüyüş yapıldı.
Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede ilk olarak yürüyüş yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan yürüyüş, valilik önünde son buldu. Ardından burada Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut, 'Nice zaferler gören bağımsızlık ve istiklali için vatanını hepyekün koruyan, Trablusgarp da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve Küt'ül Amere'de vatan toprağını süsleyen kutlu bir ecdadın torunuyum. Bu mirasın bir evladı olarak vatan için görev yaparken gazilik onuruna eriştim. Bugün huzurunuzda gazi olarak bulunmaktan gurur duyuyorum. Gazilik sadece bir ünvan değil. Milletimizin var oluş abidesinin sarsılmaz abidesidir. Biz vatan için canlarımızı veren şehitlerimizin bizlere bıraktığı kutlu mirası taşıyan, milletimizin şanlı duruşunu temsil eden neferleriz. Bugün 81 ilde düzenlenen yürüyüş, asırları aşan Malazgit'ten Çanakkale'ye, Sakarya'dan 15 Temmuz'a uzanan kahramanlık zincirimizin bir halkasıdır. Bugün gençlerimizin bizimle omuz omuza yürümesi yarınlara taşındığının en güçlü işaretidir. Çünkü gazilik ruhu sadece geçmişin değil geleceğin de pusulasıdır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında en büyük hedefimiz terörden tamamen arınmış huzur ve güvenin hakim olduğu büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa etmektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Devlet Bahçeli'nin kararlılığı ve milletimizin her bir ferdinin dualarıyla yürütülen terörsüz Türkiye sadece şehitlerimizin bıraktığı kutsal emanete sahip çıkmak değil aynı zamanda gelecek nesillerimize barış, kardeşlik ve müreffeh bir vatan armağan etmek demektir. Bugün bizler bir oldukça, teröre asla yer bırakmayarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız' dedi.
Yürüyüşe, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ümit Durmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Doğan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şevket Avşar ve gaziler katıldı.