Doğalgaz Yardımından Dar Gelirli Vatandaşlara 'Merkezi Isınma' Engeli

Elazığ Muhtarlar Federasyonu tarafından yapılan açıklamada 'merkezi ısınma' kullanan vatandaşların ısınma yardımından yararlanamadığı bu nedenle Elazığ'ın ciddi bir mağduriyet yaşadığı belirtildi.

TAKİP ET

24 Ocak depreminin ardından Elazığ'da 20 bin üzerinde konut tamamlanarak vatandaşlara teslim edildi. Bu konutların tamamı 'merkezi ısınma' yöntemiyle evlerini ısıtırken Elazığ Muhtarlar Federasyonu'ndan önemli bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada 'merkezi ısınma' kullanan vatandaşların ısınma yardımından yararlanamadığı belirtildi. Muhtarlar konunun milletvekilleri tarafından bakanlığa taşınarak çözülmesini istedi. İşte o açıklama; “Devletimiz sosyal devlet anlayışı çerçevesinde dar gelirli vatandaşlarımıza kömür yardımı yapıyor, buda geçim zorluğu çeken vatandaşlarımızın en azından ısınma noktasında ekonomilerini rahatlatıyordu.Son yıllarda konutların bir çoğu doğalgaz yoluyla ısıtma sistemine geçiş yapmasından dolayı cumhurbaşkanımız bu mağduriyet ve sıkıntıları görmüş olacak ki kömür almaya kriteri tutan vatandaşlarımıza aynı oranda doğalgaz yardımının da yapılması yönünde talimat vermiş, ilgili bakanlık hemen çalışma başlatıp e devlet üzerinden başvuruları almaya başlamıştır. Başvurular alınmaya başladığın da gördük ki merkezi sistemle doğalgaz sistemlerinin olduğu binalar da yaşayan vatandaşlar bu imkandan faydalanamamaktadırlar. Elazığ gibi büyük bir deprem yaşayan bir çok konutun ağır hasar neticesinde yıkıldığı akabinde devletimiz tarafından depremzedelere toki marifetiyle binlerce konut yapılmış. Afetzadelere teslim edilmiş,ve tümününde ısıtma sistemlerinin merkezi olduğu göz önüne alınınca, burada gerçekten büyük bir eksikliğin olduğu, bununda ancak milletvekillerimizin Ankara da ilgili bakanlık nezdinde girişimde bulunup çözüme kavuşturmaları gerektiği ve bunun zaman kaybetmeden yapılması dolayısıyla oluşan mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir” denildi.

Bakmadan Geçme